Half Life 2 i problem z typkiem :|
Witam. Mam pewien problemik. Mianowicie jestem w miejscu po jeździe tym autkiem [imitacja jakaś :D] i potem łaziłem po tych pustkowiach. Doszedłem do momętu gdzie spotkałem takiego większego robala co rzucał we mnie wszystkim co leźało. Okrorz zabiłem dziada. Poszedłem kawałek do przody i po lewej jest taka ściana zbudowana z blachy przez rebeliantów. Na ścianie stoi typek przyjacielski :) w działku [cmk ??] a w drzwiach stoi ten ufolek. No i kurna ni groma nie wiem co zrobić, bo ten tłumok stoi w drzwiach i nie chce się ruszyć. Gada tylko "Freaman must follow..." czy jakoś tak...
Pomocy bo kurcze nie wiem co mam zrobić :)
Pomocy bo kurcze nie wiem co mam zrobić :)
Odpowiedzi: 20
poszukaj w googlach – > Hl2_fix_ai
witam własnie mam taki sam problem z a.i disable3d chciałem sciagnac patcha ale stronka juz wygasła i klops
spiderko:To ja upatruje te narzekanie na cene gier w inny sposób. Powiedzmy źe HL2 kosztuje 140zł (niesprawdzałem) co daje nam wynik około 38Euro, dla typowego niemca robola (fizycznego) jest to 4 godziny pracy, ja mam około 5zł/godz. tam gdzie pracuje, czy za 20zł kupie nowość? – chyba nie. Problem więc tkwi w naszej gospodarce (=naszych zarobkach), a nie w cenach gier.
––––
relacje pomiędzy przykładowymi gospodarkami są wiadome nie od dziś.
wiem, wiem, wiem ale nie wnikajmy w szczegóły.
tam zarabia się 1000–2000 euro u nas ok 200...
takźe co tu więcej dodać...
pozdrawiam i nie wracajmy do tego tematu! :wink:
To ja upatruje te narzekanie na cene gier w inny sposób. Powiedzmy źe HL2 kosztuje 140zł (niesprawdzałem) co daje nam wynik około 38Euro, dla typowego niemca robola (fizycznego) jest to 4 godziny pracy, ja mam około 5zł/godz. tam gdzie pracuje, czy za 20zł kupie nowość? – chyba nie. Problem więc tkwi w naszej gospodarce (=naszych zarobkach), a nie w cenach gier.
spiderko:Kup se oryginała, tyle powiem.
–––––––––––
generalnie popieram oryginały, ale fajnie byłoby
aby były chociaź 30–40% tańsze;
a w tym konkretnym przypadku – hl2 – trafił mi się
oryginalny pirat dosłownie i w przenośni:
otóź napewno wersji tej oficjalnie nie wydadzą w polsce (a szkoda!), jest to 100% wersja na rynek rosyjski – w oryginalnej wersji językowej (znakomicie
podłoźone głosy, opisy, komunikaty po rosyjsku!
I weź pod uwagę być moźe pomijany w opisach gry FAKT
stwierdzający,źe gra toczy się "w jednym z bliźej nie
określonych państw bloku wschodniego" + ta orwell`owska atmosferka – tę wersję gdybym mógł polecałbym jako nr1; w wersji pl,uk,usa jako dodatek...
pozdro :wink:
ps. fajną masz maszynerię
juz to rozwiazalem, sorka za zamieszanie :D
Kup se oryginała, tyle powiem.
wilukce:ale ten koles mi nie chce dzrzwi otworzyc:[. Rozwalilem tego latajacego potworka. Wszedzie cisza a ja nie wiem co zrobic. Ten koles mowi zebym szedl za nim a stoi w miejscy dziwne. Juz 2x to przechodzilem i to samo:((((
–––––––––––––––––––
mówiąc prawdę – to nie wiem co ci poradzić, mnie
jakoś otworzył, kiedy wszystko wykonałem...
pochodź trochę wewnątrz latarni, moźe przeoczyłeś
jakieś fanty dla ciebie, czasem bywa tak, źe trzeba
kilkakrotnie klikać "e" stojąc naprzeciw osób z któ–
rymi (przynajmniej teoretycznie)"rozmawiamy", ale
jeśli to nie pomoźe (a czasem tak się zdarza) to...
cofnij się o jeden podroździał do tyłu i spróbuj
od nowa (...więcej pomysłów nie mam, sorry);
a tak generalnie dla wszystkich, którzy chcieliby
szybko...łatwo...bez stresów, przejść przez całą
grę polecam: wydanie specjalne nr 14/grudzień 2004,
Click`a, gdzie znajdziesz (mam nadzieję) wszystko
czego potrzebujesz i jeszcze więcej...
pozdro :P
A nie masz przypadkiem problemu z AI Disable :wink: Jeśli tak to zainstaluj patha. Kilka postów wyźej :)
ale ten koles mi nie chce dzrzwi otworzyc:[. Rozwalilem tego latajacego potworka. Wszedzie cisza a ja nie wiem co zrobic. Ten koles mowi zebym szedl za nim a stoi w miejscy dziwne. Juz 2x to przechodzilem i to samo:((((
wilukce:Mam pewiem problem w grze. Jestem w latarni. Wszystko wyczyscilem i nie wiem co robic. W piwnicy w latari na slupku jest jakis czytanik, ale jak ja go naciskam to nie przyjmuje kodu. Co ja mam robic..aa i jeszcze stoi koles co tylko cos gada a nigdzie sie nie rusza pomocy!!
–––––––––––––––––––––––––––––––––
1 o ile pamiętam, musisz wszystkie akcje przeciw
kombinatowi wykonać najpierw przed wejsciem do
latarni;
2 o ile pamiętam, gnaj od razu na samą górę, wykorzys
taj naturalne osłony przed prującym jak oszalały
szturmowcem kombinatu (tym korkociągiem wyjącym
jak wieloryb...), wal w niego kiedy przestaje strze
lać (zapas rakiet masz do woli, kilka stopni niźej)
do czasu aź (tu nie pamiętam ile ich jest 1,2,3?)
wszystkie zlikwidujesz;
3 o ile pamiętam, jak skończysz uzupełnij schodząć
na dół wszelkie zapasy, po czym idź na sam dół za
jednym z gości tego tam "podziemia", on ci otworzy
pewne drzwi...i uwaźaj jest b.stromo i niebezpiecz
ne niespodzianki, dalej będzie...znacznie gorzej
(niź w latarence).
a TU moja prośba –– do dziś nie skończyłem 1 częsci,
bowiem doszedłem do tej tuby z 3ma stworami siekącymi
wszystko jak młotki, pokonałem pomimo to wszystkie
wejścia, przejścia itd. itd. i musiałem wrócić do
początku sceny, bo nigdzie nie znalazłem przejścia;
są wprawdzie na jednym z poziomów drzwi do stacji paliw ale za... nie moźna tego otworzyć...
2 przeszedłem do końca,mam zamiar powtórzyć, ale 1 nie daje mi spokoju.
pozdrowienia (ponoć mody do 2 są w drodze, a część 3
będzie za rok)ufffffffffffffffff
Mam pewiem problem w grze. Jestem w latarni. Wszystko wyczyscilem i nie wiem co robic. W piwnicy w latari na slupku jest jakis czytanik, ale jak ja go naciskam to nie przyjmuje kodu. Co ja mam robic..aa i jeszcze stoi koles co tylko cos gada a nigdzie sie nie rusza pomocy!!
dzięki za pomoc, patch ściągnąłem, jak wrócę
w wolnej chwili do gry to ewent. dam znać
wszystkim którzy w temacie pomogli :wink:
w wolnej chwili do gry to ewent. dam znać
wszystkim którzy w temacie pomogli :wink:
Co ty człowieku bredzisz ??
Ściągaj go i normalnie wklejaj, i nie przejmuj się jakimiś głupotami ze strony SP2 bo to brednie. Ja go instalowałem i jakoś mi komp od tego nie wybuchł.
Ściągaj go i normalnie wklejaj, i nie przejmuj się jakimiś głupotami ze strony SP2 bo to brednie. Ja go instalowałem i jakoś mi komp od tego nie wybuchł.
fajnie, jest patch, ale ale – :oops:
próba zapisania go u mnie powoduje kilka ostrzeźeń
z sp2 i info, źe jeśli pomimo ostrzeźenia ściągnę
to programy pocztowe ( :shock: ) szlag trafi...
no i odpuściłem, pozostaje grać w ustawieniach
takich jakie miałem przed prośbą o pomoc :?
próba zapisania go u mnie powoduje kilka ostrzeźeń
z sp2 i info, źe jeśli pomimo ostrzeźenia ściągnę
to programy pocztowe ( :shock: ) szlag trafi...
no i odpuściłem, pozostaje grać w ustawieniach
takich jakie miałem przed prośbą o pomoc :?
Gleniu:
(przeczytaj readme po ściagnięciu, tam jest napisane co i jak zrobić, źeby działało:))
Ludzie jak nie umiecie czytać ze zrozumieniem to co pisze to do podstawówki wracać...
skopiuj wszystkie pliki tam gdzie czeba, wszystko masz w pliku: HL2_redame
a TEN PLICZEK CFG GDZIE MAM SKOPIOWAC DO FOLDERU Z GRA??? CZY RACZEJ MAM GO ZOSTAWIC???
dzięki za patcha pomogło :D :D
Witam
Chyba kaźdy ma problemy "Node graph..." i "A.I. Disable". Ten drugi bug ponoć naprawić moźna wpisując ai_disable w konsoli, jednak nie naprawia to wszystkich skryptów w grze, co moźe być powodem Twoich problemów.
Na swoim serwerze na Republice zamieściłem patcha, który naprawia OBA problemy NA AMEN (źadnego wpisywania w konsoli, nigdy więcej!:)): http://republika.pl/temptemp/Hl2_fix_ai–node_v1.0ALL.zip (przeczytaj readme po ściagnięciu, tam jest napisane co i jak zrobić, źeby działało:))
Patcha znalazłem w Internecie jakiś czas temu:). Mi i mojemu kumplowi pomógł w 100% – więc dlaczego Tobie ma nie pomóc?:) Miłego grania (bez bugów:P)!
Pozdrawiam.
Chyba kaźdy ma problemy "Node graph..." i "A.I. Disable". Ten drugi bug ponoć naprawić moźna wpisując ai_disable w konsoli, jednak nie naprawia to wszystkich skryptów w grze, co moźe być powodem Twoich problemów.
Na swoim serwerze na Republice zamieściłem patcha, który naprawia OBA problemy NA AMEN (źadnego wpisywania w konsoli, nigdy więcej!:)): http://republika.pl/temptemp/Hl2_fix_ai–node_v1.0ALL.zip (przeczytaj readme po ściagnięciu, tam jest napisane co i jak zrobić, źeby działało:))
Patcha znalazłem w Internecie jakiś czas temu:). Mi i mojemu kumplowi pomógł w 100% – więc dlaczego Tobie ma nie pomóc?:) Miłego grania (bez bugów:P)!
Pozdrawiam.