hal.dll, naprawa i problem z zalogowaniem.
Witam
Wystąpił u mnie ten problem z plikiem hal.dll.
Uruchomiłem konsole odzyskiwania z CD i przeskanowałem dysk chkdsk'iem.
Po przebudowaniu bootcfg /rebuild, system się uruchamia, ale nie idzie się zalogować.
Tzn po kliknięciu ikony użytkownika system niby loguje go, ale po chwili wylogowuje (nawet widać napis "logging off").
Jak się zalogować po takim przywróceniu systemu?
Windows XP Prof SP3 ENG. Naprawiałem Window XP Prof SP1 PL (ma to jakieś znaczenie?)
Pozdrawiam
onet_m
Odpowiedzi: 4
Zainstalować SP3 i modlić się aby to wystarczyło.
Wszystko niby się udało, ale:
1. Nie udało się przywrócić go do jakiegoś punktu przywracania systemu (pisali na stronach Microsoftu że to jest ostatni kro przywracania rejestru). Po co taka opcja jak w ogóle nie działa i jeszcze nie wiadomo czemu się nie udało :|
2. Nie działa mi dns (DNS Client?). nslookup zamienia hosty na ip, ale np. ping już nie wie co to jest wp.pl. Oczywiście po ip wszystko działa.
3. Sercurity Center się nie odpala. Niby serwis jest uruchomiony ale nie otworzy się okno główne tego apletu. Wyłączanie i włączanie serwisu nic nie daje :/
4. Pewnie tysiąc innych spraw ale jeszcze o tym nie wiem :/
Co robić?
No był to ten chyba najbardziej znany problem z brakującym lub uszkodzonym plikiem hal.dll zaraz przy uruchomieniu komputera.
Jestem aktualnie w procesie przywracania rejestru z palca idzie dobrze więc może się uda. Jak by coś nie działało to dam znać.
OK udało się. Dzięki !
[quote=onet_m]Wystąpił u mnie ten problem (...)[/quote]Może zacznij od początku i napisz, jaki to problem #-o Błąd pliku, brak pliku... cokolwiek?
Chyba, że wolisz, byśmy sobie zgadywali :rolleyes:
Inna sprawa, że szukajka nie gryzie i postów związanych ze zbitką "hal.dll" znajdziesz od nagłej krwi i jeszcze trochę.
Ale po co szukać - niech inni odwalą za mnie brudną robotę.
A potem ludzie dziwią się, że tyle u modów "flustacji" czy inszych waporów...
Strona 1 / 1
[quote=Veers]Zainstalować SP3 i modlić się aby to wystarczyło.[/quote] Ha o tym nie pomyślałem. Ale zdecydowałem się na reinstalacje, to było na VirtualnejMaszynie więc nie było aż tak źle. Ale i tak dziękuję za dobrą radę na przyszłość.