haczenie

witam...na wstepie powiem ze mozliwe ze gdzies sie pojawil jakis temat tego typu ale nie chce mi sie przegladac tych ''1000'' postow (czysta kalkulacja czasowa :) )

wiec moze mnie ktos nakieruje na linka lub tez rozwiaze moj problem...oka...mianowicie!!

Najpierw zauwazylem to podczas gier w CoDa...(na poczatku nic sie takiego nie dzialo,po jakims czasie dopiero)...komputer nagle zaczol sie zacinac...systematyczne lagi tak mniej wiecej co sekunde...ze ekran zacinal sie na ulamek sekundy,takie zarwanie obrazu i dalej i tak przez okolo 2 minuty z tego co zaobserwowalem...

myslalem ze to wina gry i jakis sterownikow ale zauwazylem po pewnym czasie ze takze w windozie dzieje mi sie to samo,jak ruszam po pulpicie na wojaze kursorem to takze co pewien czas (1 sekunda okolo) stawal i ruszal dalej...!!

nie wiem cholera co z tym zrobic,mozliwe ze wlacza mi sie jakis proces ktory zre mi pamiec procka ale nie zauwazylem nic takiego (oprocz procesu bezczynnosci systemu ktory czasami skacze mi na 90–99% uzycia CPU–ale nie wiem czy ma to jakies znaczenie)

jezeli ktos ma jakis pomysl to niech napisze,bardzo prosze...

pozdrawiam

Odpowiedzi: 5

Póki co to wiem, źe scandisk, a łasciwie chkdsk Ci nie działa – juź tylko to wskazuje na jakieś problemy z systemem jako takim – z jego konfiguracją.
Na początek – przejrzenie komputera przy pomocy programu antywirusowego oraz dedykowanego wyszukiwaniu robaków innego typu – trojany itp.
Potem z wiersza poleceń scf /scannow.
Jeźeli "lagi" nie znikną, a pewnie poza nimi i tym sacndiskiem znalazłoby się więcej tylko jeszcze nie zauwaźyłeś, to pozostaje "naoprawa" systemu.
Dokonuje się jej tak jak instalacji – bootując komputer z płyty i po zaklepaniu warunków licencji wybrać naleźy – instalator napisze na ekranie, źe znalazł na dysku windowsa – "R" zostaną zmienione pliki systmeowe, ale dane na dysku i dostęp do programów zostanie zachowany.
Rebe
Dodano
17.07.2004 20:29:27
System Windows XP proffesional
procek Athlon 1.7+
ram 512
dysk 64 GB

(a wiecej nie wiem czego oczekujecie po konfiguracji,to sa chyba podstawowe informacje)

tyle chyba wystarczy...dlatego napisalem nowego posta poniewaz jest tutaj niesamowita masa materialow i znalezc cos to czasami jak igle w stogu siana szukac!!mialem nadzieje ze ktos mnie nawet moze nakieruje mniej wiecej czego mam na tym forum szukac!!

a systemu narazie jeszcze nie chce zmieniac tylko rozwiazac ten problem!!

pozdrawiam
mistic
Dodano
17.07.2004 16:44:48
mistic:
.....

bo zauwazylem juz na 100% ze to wina sysa!!

czy wie ktos dlaczego mi tak zarywa???

Skoro wiesz to go zmień. Przecieź juź sam sobie odpowiedziałeś w pierwszym zdaniu.

To by było tyle merytorycznego słowa.
Teraz będzie formalne – jest szansa, źep osiadasz system operacyjny windows xp.
Ponad to nic nie da się wywnioskować o Twoim sprzecie, oprogramowaniu, konfiguracji.
Chcesz, by ktoś pomógł – daj taką moźliwość.
O tym jak powinien wyglądać opis problemu i jakie dane post zawierać pisąłem swego czasu.
Pewnikiem do znalezienia to by w archiwum było, jednak ja szukał nie bedę – ja wiem jak taki post powinien wyglądać.
Rebe
Dodano
16.07.2004 14:48:16
eee
czy ktos moze zna odpowiedz na to ??? :>

bo zauwazylem juz na 100% ze to wina sysa!!

czy wie ktos dlaczego mi tak zarywa???
mistic
Dodano
16.07.2004 14:42:55
Mozesz sledzic moj post ktory przed chwila napisalem tyle ze umiescilem go w dziale "gier".
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=110071#110071
Tym bardziej ze tez chodzi o CODa. W moim jednak przypadku na pulpicie w systemie nic mi sie nie zacina tylko w samej grze.
Ivaho
Dodano
12.07.2004 01:08:27
mistic
Dodano:
11.07.2004 17:50:30
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1