>>> Problem z mikrofonem (nagrywanie dźwięków, skyp
Witam, mam problem z mikrofonem (MediaTech Tucana MT373, 39zł), kupiłem go do rozmów przez skype. Jednak nie moge nic z nim zrobic! Jak podłącze to słysze siebie w głośnikach jak rozmawiam, ale jak włącze rejestrator dzwięków to nic nie chce nagrać :( słysze tylko delikatny szum, czasem całkowitą ciszę, bądz delikatny trzask). W skype przy teście rozmowy to samo... Nie wiem co mam zrobić, posiadam system XP pro PL, i kodek audio zintegrowany na plycie – C–Media CM8738. Potzrebuje bardzo szybkiej pomocy, gdyź skype potrzbny mi jest w pracy. Pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
ech, potrzbowałem to na szybkiego, kupiłem nową karte dzwiękową i wszystko cacy gra i działa :)
Mikrofon jest napewno sprawny skoro przekazuje dzwięk na głośniki, kwestia sterowników a konkretnie ich ustawienia tutaj mieszają. Zobacz w Panel Sterowania/Dzięki i urządzenia audio/ czy masz podobne ustawienia (zamiast Live u ciebie powinno być C–media):
[img=http://img391.imageshack.us/img391/8279/glos4dy.th.jpg]
Moźe masz jakieś dodatkowe oprogramowanie sterujące kartą dzwiękową, wielu producentów dodaje takie a'la centra sterujące.
[img=http://img391.imageshack.us/img391/8279/glos4dy.th.jpg]
Moźe masz jakieś dodatkowe oprogramowanie sterujące kartą dzwiękową, wielu producentów dodaje takie a'la centra sterujące.
naturalnie, mikrofon podpięty pod dobre gniazdo, z suwakami wszystko ok. Jak juz mowilem, mikrofon dziala poprawnia (słysze swój głos w głośnikach), ale nie moge nic nagrać w rejestratorze dzwięku, ani przeprowadzić rozmowy przez skype
Oczywiscie mikrofon podpiety w prawidlowe wejscie ? rozowe do rozowego ? Jesli tak to sprawdzw w sterownikach, czy nie jest wyciszony twoj mikrofon.
A takze:
Drugie pytanie, czy mikrofon napewno dziala, dzialal ci wczesniej, na innym sprzecie dziala ?
Jesli jestes pewien ze sprawny to zajrzyj tutaj:
Panel Sterowania > zakladka Glosnosc > przycisk Zaawansowane > masz tam suwaki, powinien byc mikrofon , sprawdz, czy nie jest wyciszony, calkowicie
Jak tu bedzie OK, to w tym samym oknie co masz otwarte kliknij OPcje, z listyWłasciwosci i zaznacz Nagrywanie i OK, otworza sie kontrolery nagrywania, tam takze sprawdz, czy suwaki sa ustawine na max i co jest zaznaczone, jako domyslne zrodlo nagrywania
A takze:
Drugie pytanie, czy mikrofon napewno dziala, dzialal ci wczesniej, na innym sprzecie dziala ?
Jesli jestes pewien ze sprawny to zajrzyj tutaj:
Panel Sterowania > zakladka Glosnosc > przycisk Zaawansowane > masz tam suwaki, powinien byc mikrofon , sprawdz, czy nie jest wyciszony, calkowicie
Jak tu bedzie OK, to w tym samym oknie co masz otwarte kliknij OPcje, z listyWłasciwosci i zaznacz Nagrywanie i OK, otworza sie kontrolery nagrywania, tam takze sprawdz, czy suwaki sa ustawine na max i co jest zaznaczone, jako domyslne zrodlo nagrywania
Strona 1 / 1