>>Ciekawe Błędy<<

Najpierw podam mój sprzęt
Płyta Główna: ECS K7VZA
K. Graficzna: GeForce 2MX 32mb
K. Dźwiękowa: Sound Blaster Live 5.1
Ram: 512 SDRAM
HDD: 8Gb 5400 rpm, 20Gb 5400rpm, 40Gb 7200rpm Baraccuda – wszystkie Seagate
CPU: AMD Duron 1,3GHz
BIOS v2001 adware

Wygląda to następująco:
Kiedy odpalam kompa z WinXP Prof. włącza mi się Scandisk i wyświetla komunikaty tego typu:
RecycledNprotect0004336.edb wpis jest nieprawidłowy i zostanie obcięty.
–Przez to przechodzi szybko, ale problemy są dopiero przy tym komunikacie:
WindowsDump0ffa.tmp – jest skrzyźowany w jednostce alokacji 445457– po wyskoczeniu tego komunikatu wszystko zamiera – jedyny sposób źeby odpalić kompa to wyłączenie ręczne (w ciągu 9 sek.) Scandisk'a.
Zdarzył mi się równieź komunikat o błędzie podczas startu, a mianowicie taki:
Błąd SysAudio.sys
STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0xF47BA509, 0xF897c9E0, 0x F897c6E0)
SysAudio.sys – Address–F47BA509 base at F47B3000, DateStamp 3d6d2dd
.
Pomóźcie mi proszę bo chyba wrócę do WinME.

Co do trojanów:
Prawie kaźdy pisze źe znajduje coś na swoim dysku, a ja nie mogę znaleźć – mam NortonInternetSecurity2003 i Norton AntiVirus 2003 i niczego mi nie wykrywa – powiedzcie mi czego uźywać !!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedzi: 6

Juź dawno podałem link do tego testu w tematach Programy>Ranking Antywirusów w/g standardów Europy Zachodniej.

Ale chyba mało kto nim się interesował.
A teraz wszyscy mają pretensje do swoich antywirów,źe są nieszczelne. :lol:

8)

A do rzeczy.Nie wygląda mi to na infekcję trojanową.
Choć są skargi na NAV,nie bardzo wiadomo,czemu posiadacze tego doskonałego antywira,łapią jednak wirusy i trojany.I to te najcięźsze...
Moim zdaniem źadne skanowanie on–line nie pomoźe.Skaning nic nie wykrywa,a jednak w kompie są 4 wiry,jak np.u mnie kiedyś.Dopiero wprowadzenie rezydentnego antywira wprawiło mnie w zdumienie.Był tam i SirCam.c,i Win95 i coś tam....
Dlatego doradzam ci odinstalować NAV, wprowadzić np.MkS_vir 2003[demo jest na 30 dni] lub Ravantivirus[ www.ravantinirus.com ] lub Avast!v.4 Pro [ www.avast.com ] i sprawdzić.[RAV i Avast>pełne wersje na 30 dni].
Jak coś znajdziesz powaznego,to sprzedaj swój NAV :!: i kup nowszy....

Pozdrawiam.
tire
Dodano
20.06.2003 17:05:06
Zabawne to tak jak ja.Tez myslalem ze majac Nortona jestem wolny od insektow(wirusow).
theboss78
Dodano
20.06.2003 16:30:27
interesujacy ten ranking. Norton jest dopiero na 8 miejscu, a ja sie czulem tak dobrze zabezpieczony przed wierami i trojanami... Ciekawe na ile wiarygodny jest ten test.
The_judge
Dodano
20.06.2003 15:41:23
alpin19:
powiedzcie mi czego uźywać !!!!!!!!!!!!!!!!

Według nie zaleźnych testów najlepszym antywirusem został "F–Secure version 5.40" więc zainstaluj sobie ten program !

jak ktoś nie wierzy niech zobaczy sam http://www.virus.gr/english/fullxml/default.asp?id=59&mnu=59

Pozdor.........
kylson
Dodano
20.06.2003 15:28:14
Witam!

Po pierwsze przeskanuj system dodatkowo skanerem MKS.
Jest to skaner on–line adres: mks.com.pl

Kolejno radzę zrobić upgrade Biosu płyty głównej jeśli juź nie masz najnowszego.

Poza tym wydaje mi się źe problem moźe być powodowany przez kartę muzyczną...

Najprostszy sposób na ustalenie usterki to wyjęcie k. muzycznej i uruchomienie koma bez niej, kolejno analogicznie naleźy postępować z kartą sieciową, modemem etc. no moźe poza kartą graficzną :wink: aź do ustąpienia problemu.

To by było na tyle jeśli chodzi o podstawy.
Daj znać o efektach tych działań
rosomak
Dodano
20.06.2003 14:32:15
Witam!

Po pierwsze przeskanuj system dodatkowo skanerem MKS.
Jest to skaner on–line adres: mks.com.pl

Kolejno radzę zrobić upgrade Biosu płyty głównej jeśli juź nie masz najnowszego.

Poza tym wydaje mi się źe problem moźe być powodowany przez kartę muzyczną...

Najprostszy sposób na ustalenie usterki to wyjęcie k. muzycznej i uruchomienie koma bez niej, kolejno analogicznie naleźy postępować z kartą sieciową, modemem etc. no moźe poza kartą graficzną :wink: aź do ustąpienia problemu.

To by było na tyle jeśli chodzi o podstawy.
Daj znać o efektach tych działań
rosomak
Dodano
20.06.2003 14:32:15
alpin19
Dodano:
20.06.2003 14:08:18
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1