GTA San Andreas - wolne działanie

Posiadam komputer jak w opisie. Mam pewien problem z GTA San Andreas. Otóż uważam, że gra powinna działać na moim sprzęcię bardzo dobrze natomiast tak nie jest. Na otwartej przestrzeni gra widocznie zwalnia. Moje ustawienia to: rozdzielczość 1024x768, odległość rysowania obiektów w połowie paska, brak AA, wyłączony Frame limiter, jakość efektów na medium. W internecie przeczytałem, że gra działała lepiej na słabszych kompach z wyższymi ustawieniami grafiki. Zauważyłem także, że pomimo zmiejszania rozdzielczości i odległości rysowania obiektów gra chodziła tak samo. Taki sam efekt miałem w S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl ale po rozszerzeniu ilości ram-u do 1GB gra działa nieźle. Dla san Andreasa jest to przecież ilość wystarczająca a nawet jest pewnie jakiś zapas. Czy jest jakiś sposób aby przyspieszyć działanie gry? Może źle ona współpracuje z kartami ati? Mam wgranego patcha 1.01 i zainstalowane spolszczenie (znalazłem je w internecie, nie jest to spolszczenie Cenegi - posiadam oczywiście angielską wersję gry). Posiadam najnowsze Catalysty 7.6 wraz z Catalyst Control Center. PS: Tak poza tematem to kiedy odblokuje mi się siłownia i sklepy z ciuchami? Mam narazie odblokowane fast foody ( po przejażdżce z Ryderem - 2-ga misja) oraz fryzjerów. Czy wszystkie te pomieszczenia nie powinny być odblokowane od razu na początku gry? PS2: Czy ściąganie plików z internetu podczas grania i aktywne połączenie z internetem może w jakiś znaczący sposób wpływać na płynność działania programów, gier? Wiem, że wiele osób gra w tą grę do tej pory, więc bardzo proszę o pomoc, tymbardziej, że są ludzie którzy wiedzą o tej grze naprawdę wszystko. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam bardzo serdecznie.

Odpowiedzi: 1

W kwestii szybkości gry, to mam trochę słabszy sprzęt i jedyne spowolnienie trafia mi się regularnie tylko i wyącznie na Stripie w LV. Wszędzie indziej gra działa ok na podobnych ustawieniach, jakie tu przytoczyłeś. Więc powód może leżeć gdzieś poza grą... duże przestrzenie zwykle mają większe zapotrzebowanie na pamięć więc może przed uruchomieniem gry sprawdź, czy coś Ci tej pamięci nie zajmuje (?) ale nie wydaje mi się, aby to miało coś wspólnego z połączeniem z netem i ściaganiem plików z p2p... z resztą te procesy możesz sobie sprawdzić w menedżerze zadań. Siłownia Ci się odblokuje przy którejś najbliższej misji - więc się nie niepokój. Ze sklepów - pierwszą siecią będzie Binco - jakoś tuż przez uruchomieniem siłowni.
XanTyp
Dodano
27.07.2007 11:37:32
Damianos
Dodano:
24.07.2007 00:31:26
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1