> > > > >Dziwne pasy HELP!< < < <

Witam!
Mam pewien problem:
Jak wlaczam np wygaszacz ekranu lub gre to sa na ekranie dziwne plywajace paski poziome prawie ze przezroczyste, ktore wykonuja ruch z gory ekranu na dol sa widoczne tylko w wygaszaczu ekranu i w grach i sa lekko widoczne co to moze byc i jak temu zaradzic?

Odpowiedzi: 14

Pan i pastuch: wiem wiem aledzisiaj jest niedziela i musze czekac do jutra :( Jutro zanosze komputer do serwisu.
Bazo
Dodano
22.05.2005 20:22:00
Pan i pastuch: wiem wiem aledzisiaj jest niedziela i musze czekac do jutra :( Jutro zanosze komputer do serwisu.
Bazo
Dodano
22.05.2005 20:22:00
Bazo nie gniewaj się ale tyle porad co tu naklikali forumowicze zamiast się uźalać to działaj chłopie DZIAŁAJ!!! bo z tego płaczu w dalszym ciągu nic nie wynika a tylko patrzeć jak przestaniesz dawać oznaki swego istnienia a to będzie oznaką tego źe komp ci padł :cry:
Pan i pastuch
Dodano
22.05.2005 19:39:04
Teraz jeszcze do tego mi sie zacina system podczas normalnej pracy (np przegladanie stron www):/
Bazo
Dodano
22.05.2005 17:02:08
Ja bym spróbował jeszcze na innym zasilaczu, a jesli problem nie znieknie to pewnie płyta główna i mykasz do serwisu.
Damianos
Dodano
22.05.2005 11:32:56
Jezeli zmienilem karte to pasy znikly ale pozostal problem z wygasajacym monitorem lub kolorowymi prostokatami i trojkatami itp. podczas testow w 3DMark–u oraz w grach.
System niedawno stawialem bo takze muslalem ze to pomoze ale niestety nie pomoglo :(
Bazo
Dodano
21.05.2005 23:37:11
Pisałeś źe zmiana karty nic nie dawała.

A na innych programach jest dobrze.

Moźe masz namieszane w sterownikach do kart grafiki,lub namieszne w systemie.

Zrób czystke po sterach tak.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9838

Dobierz odpowiedni ster do karty grafiki.

Po wgraniu świeźych sterów do karty z uruchom komenda dxdiag i zrób testy.

Sprawdź sprzęt i przemyśl postawienie nowego systemu.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=25048
JNJN
Dodano
21.05.2005 23:17:54
Podlaczylem inna karte graficzna i pasy zniknely ale mam teraz problem co wczesniej wustepowal tzn. Jezeli wlaczam 3DMark–a 03 to po kilku scenach obraz sklada sie z jkais dziwnych trojkacikow,paskow i prostokatow kolorowych lub robi sie czarny i trzeba zresetowac komputer.Co to moze byc?
Bazo
Dodano
21.05.2005 21:19:03
Stan stabilizatorów napięcia AGP w domu nie sprawdzisz – więc płyta do serwisu.

Wyczyść jeszcze porządnie gniazdo AGP i złącze stykowe karty i dobrze osadź.

Podepnij inny markowy zasilacz i sprawdź,nie patrz źe twój ma 350 W moźe nie trzymać parametrów.

Poczytaj o zasilaczach teź miały tyle.

http://www.community.tomshardware.pl/community/showflat.pl?Cat=&Board=cases_supplies&Number=124789&page=0&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=all

Sprawdź wszystko jeszcze raz.

Jak wszystko dobre więc zostaje płyta główna i serwis i niech robią.
JNJN
Dodano
21.05.2005 15:05:08
Jęśli na gwarancji to polecam wziąść blaszaka tak jak stoi i walić do serwisu bo za chwilkę moźe coś bardziej się zwalić i reakcja łańcuchowa zrobi niezły pasztet. Tylko w serwisie powiedz w szczegółach źe to i to sprawdzałeś na innych kompach i jest OK bo moźesz się zdziwić jak będom chcieli ci wćisnąć kit i wymieniom połowę bebechów. (oczywiście ten scenariusz znam z własnych doświadczeń więc nie koniecznie ty musisz mieć taki zgrzyt z serwisem)
Pan i pastuch
Dodano
21.05.2005 14:41:22
JN:

1.Karta dobra sprwdzalem na innym kompie dziala bez zarzutu a gdy wsadzilem inna karte do mojego kompa to ten sam problem sie pojawial.
2.moze to jest przyczyną.Jak sparwdzic te stabilizatory?
3.Zasilacz ma 350V chyba powinno wystarczyc?
4.Monitor napewno nie bo niedawno kupilem nowy a problem byl juz prezd zakupem nowego.
Bazo
Dodano
21.05.2005 14:02:40
1.Karta grafiki uszkodzona.
2.Płyta – za słabe stabilizatory napięcia
lub uszkodzone.
3.Zasilacz za słaby lub marnej jakości.
4.Monitor – zresetuj na ustawienia fabryczne i rozmagnesuj jak opcja jest.

Wszystko sprawdź na innym kompie.

5.Sterownik karty,podmień na inny,pamiętaj o ich prawidłowej instalacji.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9838

Wgraj najnowsze stery do płyty głównej.

6.Zakłócenia w sieci 230V – zmień gniazdo,ma mieć zerowanie,zastosuj listwe.
JNJN
Dodano
21.05.2005 13:57:20
Karta graf. nie byla podkrecana. Ostatnio mam jkaies problemy z plyta glowna tzn z zlaczem AGP i chyba temu te bledy.Kiedy zainstalowalem plyte do innego komputera to chodzilo normalnie a pozniej pojawil sie ten sam blad.Mam plyte na gwarancji a jest to chyba wada ukryta (bo jezeli bym wysal do serwisu a u nich by bylo ok to wtedy co?(czy moge sie domagac wymiany plyty lub jej naprawy zgodznie z prawem niezgodnosci towaru z umowa (wada ukryta ukazana po kilku miesieczym uzytkowaniu) ?
Bazo
Dodano
21.05.2005 13:41:46
najprawdopodobniej przegrzewanie sie karty graficznej. Sprawdź czy wentylato r sie kreci na karcie, nałóź nową paste na rdzeń karty i załóź moze radiatory na pamięci karty... popróbuj.. PS. A karta czasem nie podkręcona/podkręcana jest/była??/
adik154
Dodano
21.05.2005 12:06:06
Bazo
Dodano:
21.05.2005 11:49:01
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1