Gry wychodzą do pulpitu!!!
Mam problem z Windows XP Home Edition, który niedawno zakupiłem. Otóź, gdy gram w obojętnie jaką grę ona po paru minutach wychodzi mi do pulpitu!! System działa bez zarzutu (aplikacje), lecz nie jest on zdolny do grania! Moja konfiguracja: AMD Athlon XP 1700+, 1024 MB DDR, GeForceFX 5700 LE, SB Live! 5.1, płyta główna shuttle kt 266a. Bardzo proszę o pomoc!
P.S
Słyszałem, źe sa jakieś specjalne sterowniki pod Athlona, do płyty głównej. Czekam na odpoweidź.
P.S
Słyszałem, źe sa jakieś specjalne sterowniki pod Athlona, do płyty głównej. Czekam na odpoweidź.
Odpowiedzi: 11
a co zrobić z tą klawa multimedialną ???
Ja zrobilem tak: poniewaz klawiatura jest firmy mediatech wrrrr... jak ja nie trawie tej firmy :evil:
poszukalismy sterow nowszych pod XP oczywiscie ale niestety bylo to samo, wiec kolega teraz ma multimedialna klawe ale bez stero czyli tak jak by mial normalna, to bylo jedyne wyjscie, a mowilem zeby nie bral MT bo to kaszana okropna....
[/i]
Ja zrobilem tak: poniewaz klawiatura jest firmy mediatech wrrrr... jak ja nie trawie tej firmy :evil:
poszukalismy sterow nowszych pod XP oczywiscie ale niestety bylo to samo, wiec kolega teraz ma multimedialna klawe ale bez stero czyli tak jak by mial normalna, to bylo jedyne wyjscie, a mowilem zeby nie bral MT bo to kaszana okropna....
[/i]
mAi:mój kumpel teź miał taki problem (tyle źe nie ze wszystkimi grami) Zmienił GeForce na Radeona i od tamtego czasu juź nie miał takich problemów.
to dziwne ze GeForce nie chciał wspułpracowac z grami a radeon tak przeciez to zawsze dp radeona sa jakis łatki zeby ci gra chodziła dobrze a nie jakies czarne placki
mój kumpel teź miał taki problem (tyle źe nie ze wszystkimi grami) Zmienił GeForce na Radeona i od tamtego czasu juź nie miał takich problemów.
Miałem nie tak dawno identyczny problem...robiłem wiele testów.Zmieniałem stery grafy,Mobo,procesora jedyn słowem łapałem się prawie wszystkiego...i nic!
Nie miałem juź siły do tego i zreinstalowałem system...problem zniknął. Jednak to tylko w ostateczności polecam.
Próbowałem zwalic to na DirectX 9.0 i instalując go na nowym systemie bardzo się obawiałem podobego przypadku. Na całe szczęście wszystko było ok
Nie miałem juź siły do tego i zreinstalowałem system...problem zniknął. Jednak to tylko w ostateczności polecam.
Próbowałem zwalic to na DirectX 9.0 i instalując go na nowym systemie bardzo się obawiałem podobego przypadku. Na całe szczęście wszystko było ok
Witam wszystkich
Byc moze w opcjach gry masz jakies okreslenie dla klawisza START a naciskajac na niego powodujesz minimalizacje gry i otwarcie ( nie zawsze ) start menu.
Mam nadzieje ze w czyms pomoge .
Pozdrawiam B :D :lol: :roll:
Byc moze w opcjach gry masz jakies okreslenie dla klawisza START a naciskajac na niego powodujesz minimalizacje gry i otwarcie ( nie zawsze ) start menu.
Mam nadzieje ze w czyms pomoge .
Pozdrawiam B :D :lol: :roll:
a co zrobić z tą klawa multimedialną ???
Znajomy mial taki sam problem, glowilismy sie przez jakies 2 dni, testowalismy wszystko nawet plyte glowna wymienilismy na nowa, gdyz komp byl dopiero co kupiony :D
Okazalo sie tak jak juz koledzy pisali wyzej stery od klawiatury syfily, taka blachostka a jednak, przez 2 dni walka z kompem :lol:
Okazalo sie tak jak juz koledzy pisali wyzej stery od klawiatury syfily, taka blachostka a jednak, przez 2 dni walka z kompem :lol:
... wychodzi mi do pulpitu....
....wychodzi mi całkowicie!! On się nie minimalizuje.....
Jak juź się zdecydujesz czy gra zostaje zamknięta czy się minimalizuje to poinformuj nas o tym.
Drugi przypadek omówiony zostął, a pierwszy moźe odtyczć błędów :
a/ gry
b/ pamięci
c/ karty graficznej
d/ procesora
e/ dopływu prądu
Ad c/ i d/ – np. przegrzanie
Ad e/ – zasilacz nie podaje stąłego napięcia, albo płyta nie "odbiera" go jak naleźy.
Ale ta gra wychodzi mi całkowicie!! On się nie minimalizuje!! Aplikacje w tle sprawdzałem jak miałem "czysty" system. Słyszałem coś o ustawieniach klawiatury multimedialnej?
Zwróć teź uwagę na aplikacje działające w tle (skróty klawiatury) i takie, które pokazują powiadomienia (co czasami powoduje zminimaliaowanie w tym czasie działającej gry) np. gg, program pocztowy, etc.
Specjalne to zapewne masz zainstalowane, bo za wiele byś nie pogrął bez nich z powodu błednej obśługi karty.
Zaś co do problemu to rozgladnij się w oprogramowaniu karty graficznej, mysz czy klawiatury za skrótami kawiaturowymi – najpewniej masz przypisane kombinacje w grach uźywane, a minimalizacje powodujące.
Zaś co do problemu to rozgladnij się w oprogramowaniu karty graficznej, mysz czy klawiatury za skrótami kawiaturowymi – najpewniej masz przypisane kombinacje w grach uźywane, a minimalizacje powodujące.
Strona 1 / 1