Gry na XP
Siemka!
Mam winxp pro, directxa 9.0b, athlon xp 1700+, 128mb ddram, geforce 2mx 400 itd.
Mam tez powazny problem – otoz od kiedy zainstalowalem xpka nie chce mi chodzic prawie rzadna gra np. Max Payne wogole nie wchodzi, Dune 2000 tez chyba ze zaznacze opcje "zgodnosc z win98/me" – wtedy wchodzi ale obraz jest bardzo przesuniety i nie wyswietla sie poprawnie.
Co jest nie tak, w czym problem i co powinienem zrobic?
Z gory dziekuje
LuCaS
Mam winxp pro, directxa 9.0b, athlon xp 1700+, 128mb ddram, geforce 2mx 400 itd.
Mam tez powazny problem – otoz od kiedy zainstalowalem xpka nie chce mi chodzic prawie rzadna gra np. Max Payne wogole nie wchodzi, Dune 2000 tez chyba ze zaznacze opcje "zgodnosc z win98/me" – wtedy wchodzi ale obraz jest bardzo przesuniety i nie wyswietla sie poprawnie.
Z gory dziekuje
LuCaS
Odpowiedzi: 20
hmmm po dwukrotnym kliknieciu zawiesza sie i tyle – widac pulpit ale nic nie mozna zrobic ( no chyba ze reset :/ )
TBN_LuCaS:Siemka!
Z gory dziekuje
LuCaS
mozesz sprecyzowac jak Ci ten MP nie dziala :P : nie instaluje sie/ blad podczas uruchamiania/ wywala do pulpitu? odpowiedz.
Pozdrawiam
Wydaje mi sie ze powodem dlugiego ladowania sie gier jest Mala ilosc ramu o_O...
Teoretycznie źadna karta nie powinna gryść się z dx9.
Praktycznie róźnie to bywa.
Kumpel ma taką samą Prolinka, tyle źe bez tv out.
Jeźeli dx uninstaler,ani to co podał EL Admin :D nie pomogło, to raczej będzie problem z wywaleniem tego.
Moim zdaniem to nie kwestia dx , tylko tego co pisałem wyźej.
Praktycznie róźnie to bywa.
Kumpel ma taką samą Prolinka, tyle źe bez tv out.
Jeźeli dx uninstaler,ani to co podał EL Admin :D nie pomogło, to raczej będzie problem z wywaleniem tego.
Moim zdaniem to nie kwestia dx , tylko tego co pisałem wyźej.
Do MarcinaX : a jaka kumpel ma karte graf. bo ja mam GeForce 2MX400 64MB TV–OUT ...
A czy np. directx 9.0b moze byc przeszkoda?
Slyszalem ze nie jest za bardzo kompatybilny z moja karta i lepiej by bylo zainstalowac 8.1 .
Jesli to prawda to czym najlepiej usunac DirectXa 9.0b na XPku? Probowalem juz wielu narzedzi ale jakos nie udalo mi sie go usunac...
pozdrowka
LuCaS
A czy np. directx 9.0b moze byc przeszkoda?
Slyszalem ze nie jest za bardzo kompatybilny z moja karta i lepiej by bylo zainstalowac 8.1 .
Jesli to prawda to czym najlepiej usunac DirectXa 9.0b na XPku? Probowalem juz wielu narzedzi ale jakos nie udalo mi sie go usunac...
pozdrowka
LuCaS
Tutaj masz zestaw detonatorow od 7.76 do najnowszych: http://download.guru3d.com/detonator/TBN_LuCaS:a jaka koncowke ma ten sterownik 32. ... ?
A do usuwania nVidia File Remover 0.4 http://rudz.homepage.dk/nfr/nfr_04.zip
Moźliwe źe po instalacji tylu sterowników i dx system jest tak zajechany źe źaden nie będzie ci działał.
Pytałem kumpla, u niego na 52.16 i dx 8.1 wszystko działa poprawnie.
Instalowanie dziesiątek poprawek ,zmiany sterowników,dx wcześniej czy później zdestabilizują windows.
Moźe tak format :?: :wink: .
Instalowanie dziesiątek poprawek ,zmiany sterowników,dx wcześniej czy później zdestabilizują windows.
Moźliwe źe po instalacji tylu sterowników i dx system jest tak zajechany źe źaden nie będzie ci działał.
jak wgralem tego 52.16 to sie raczej wszystko rabalo...
a jaka koncowke ma ten sterownik 32. ... ?
wie ktos?
poproboje i moze w koncu sie uda :>
a jaka koncowke ma ten sterownik 32. ... ?
wie ktos?
poproboje i moze w koncu sie uda :>
Moźesz spróbować force ware 52.16, ja jestem zadowolony.
ten przedostatni post to moj – zapomnialem sie zalogowac...
czyli podsumowujac – jaka wersja detonatorow xp byla by najlepsza dla mojej karty?
czyli podsumowujac – jaka wersja detonatorow xp byla by najlepsza dla mojej karty?
to jaki numerek polecacie pod moja karte?
teraz mam 28.cośtam ;) i niedziala bezlblednie :/
prosze o odpowiedzi...
albo po prostu podajcie mi numerki jakie sa wyzsze to ja bede wszystko po kolei instalowal i usuwal i moze w koncu trafie :D
pozdrowka
LuCaS
teraz mam 28.cośtam ;) i niedziala bezlblednie :/
prosze o odpowiedzi...
albo po prostu podajcie mi numerki jakie sa wyzsze to ja bede wszystko po kolei instalowal i usuwal i moze w koncu trafie :D
pozdrowka
LuCaS
abcd:najnowsze detki to 42.45
Oj raczej nie ,raczej nie :D
http://www.pclab.pl/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=viewsdownload&sid=3
ale czy najnowsze beda odpowiednie i zgodne z moja karta GeForce 2MX 400?
najnowsze detki to 42.45
teraz jak mam zainstalowane te 28.32 to liczba gier niechodzacych sie jeszcze zwiekszyla ;(
Np. teraz nie chodza Skoki Narciarskie 2002 :/
Jakie najlepiej detonatory sciagnac pod GeForcea 2 MX400 tv–out ??
Czy DirectX 9.0b cos tu przeszkadza?
Prosze o pomoc...
Z gory dzieki
LuCaS
Np. teraz nie chodza Skoki Narciarskie 2002 :/
Jakie najlepiej detonatory sciagnac pod GeForcea 2 MX400 tv–out ??
Czy DirectX 9.0b cos tu przeszkadza?
Prosze o pomoc...
Z gory dzieki
LuCaS
oki dzieki :)
mam nadzieje ze te starsze stery cos dadza...
wlasnie sie sciagaja ;)
mam nadzieje ze te starsze stery cos dadza...
wlasnie sie sciagaja ;)
Miałem podobny problem, to wina sterów, nie directX'a
U mnie na nowych sterach wogóle nie szło, dopiero po zainstalowaniu 28.32 spoko wszystko chodzi, a mam taka jak Ty grafe.
Moźesz je pobrać np z http://www.nvidia.com/object/winxp–2k_28.32.html
U mnie na nowych sterach wogóle nie szło, dopiero po zainstalowaniu 28.32 spoko wszystko chodzi, a mam taka jak Ty grafe.
Moźesz je pobrać np z http://www.nvidia.com/object/winxp–2k_28.32.html
:W pliku Read ME txt sprawdzić czy te gry są
"pisane" pod XP.Dune 2000 prawdopodobnie nie.
Moźna sprawdzić XP instalując gry sprawdzone pod
tym systemem np.Stronghold,C&C:Generals,Commandos 3,
Age of Mythology.Ja mam zainstalowane 2 systemy tj.
Win 98 a na drugiej partycji XP i gdy gra nie działa
na jednym instaluję na drugim.
PRAWIE kaźda nowsza gra jest kompatybilna wstecz, więc jeśli działa na WinXP, to równieź na Me, 98 i czasem nawet na 95 (rzadkość). Z reguły jest problem odwrotny. Gry chodzą na 98 i SE, a nie chodzą na XP. Ja osobiście się jeszcze z taką nie spotkałem. Chyba, źe była bardzo starą grą dosową. Chociaź i takie mi często działają.
Dodam jeszcze ze te gry ktore mi wchodza np. Skoki Narciarskie 2002 chodza i laduja sie sporo wolniej niz na 98 SE. DLACZEGO TAK JEST? Teraz mam najnowsze oryginalne detonatory nVIDII 52.cośtam ;)