gry na xp mi sie wieszają !!!!!!!!!!pomocy
pomocy co mam robic? mam karte GeForce2Pro...
Odpowiedzi: 20
Tak profilaktycznie to sprawdziłbym jeszcze w biosie temperature procesora – temperatura dopuszczalna dla Athlona to ok.54 stopnie C.
Powyźej temperatury 60 stopni jaki by to nie był procesor, zająłbym się raczej prockiem a nie kartą graficzną.
Powyźej temperatury 60 stopni jaki by to nie był procesor, zająłbym się raczej prockiem a nie kartą graficzną.
karta jest produktem Leadteka ma juz półtora roku
kurz usunąłem przedmuchałem i wyssałem odkurzaczem na pełnym ssaniu :–)
i co to dało?
teraz gra sie nie wiesza kiedy nie włączam wentylatorka domowego ale kiedy tylko zamkne obudowe wystarczą 2 minutki i wisi
sprawdzałem zawsze po chwili od zamknięcia obudowy wisi
nie umiem odkręcic tego wentylatorka źeby sprawdzić czy jest tam jakis podkładzik czy juz wyparował
musze zakupić jutro zestaw malutkich srubokręcików...
wiem juz na pewno źe to karta
a jeśli chodzi o docisk to chyba jest oki spręźynki pougniatałem i mysle źe jest ok
ale z tym "smarem" to moźe być to w końcu 15 miesięcy ma ta karta i nigdy jej nie czyściłem
a u kolegi sprawdzić jej nie moge bo tak odwaźnych kumpli to nie mam :–)
kto mi da grzebać w kompie jesli ja sie dopiero ucze gdzie co jest????????
ale jest postęp juz wiem źe to geforc
no i gram sobie do woli
:–)
dziękuje za odpowiedzi
bardzo dziękuje
i co to dało?
teraz gra sie nie wiesza kiedy nie włączam wentylatorka domowego ale kiedy tylko zamkne obudowe wystarczą 2 minutki i wisi
nie umiem odkręcic tego wentylatorka źeby sprawdzić czy jest tam jakis podkładzik czy juz wyparował
a jeśli chodzi o docisk to chyba jest oki spręźynki pougniatałem i mysle źe jest ok
ale z tym "smarem" to moźe być to w końcu 15 miesięcy ma ta karta i nigdy jej nie czyściłem
no i gram sobie do woli
dziękuje za odpowiedzi
bardzo dziękuje
karta jest produktem Leadteka ma juz półtora roku
i co to dało?
no i gram sobie do woli
dziękuje za odpowiedzi
bardzo dziękuje
i co to dało?
no i gram sobie do woli
dziękuje za odpowiedzi
bardzo dziękuje
Jak na mój gust to pod coolerkiem nie ma pasty termoprzewodzacej (lub jest jej za mało) albo... coolerek nie jest dobrze dociśnięty do chipu i karta sie po prostu przegrzewa. Dlaczego w 3D ? – ano dlatego, źe w 2D karta właściwie nic nie przelicza tylko jedynie wyświetla. Porównałbym to do pracy silnika na wolnych obrotach :)
Nie rozumiem jakim problemem jest zabranie tej karty do kolegi i sprawdzenie jej na innym kompie.
Nie rozumiem jakim problemem jest zabranie tej karty do kolegi i sprawdzenie jej na innym kompie.
Areczek:oto wycinki z mojego dziennika błędów :
AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby zapisu do niedozwolonego adresu portu We/Wy (0xcf8), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0xcf8 – 0xcff. To moźe prowadzić do niestabilności systemu. Skontaktuj się z dostawcą systemu w celu uzyskania pomocy technicznej
Ja miałem kiedyś taki błąd na starym BIOSe, ale nie powodował on zawieszenia.
A jakiej firmy masz togo GF? Jeśli no name to wiadomo, źe dają małe coolery.
Zobacz teź czy do standardowego coolera nie dostało się duźo kurzu.
FAjne :) chłodzenie waitrkiem to bardzo dobre rozwiązanie ze strony schładzania :)
No dobra do rzeczy...
rozwiązaniem jest znaleźć tą rzecz która nie jest tak jak powinna chłodzona. Spróbuj powymieniać karty i tym podobnym aby znaleźć winowajce. Problemem moźe teź być coolerek :)
No dobra do rzeczy...
rozwiązaniem jest znaleźć tą rzecz która nie jest tak jak powinna chłodzona. Spróbuj powymieniać karty i tym podobnym aby znaleźć winowajce. Problemem moźe teź być coolerek :)
oto wycinki z mojego dziennika błędów :
AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby zapisu do niedozwolonego adresu portu We/Wy (0xcf8), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0xcf8 – 0xcff. To moźe prowadzić do niestabilności systemu. Skontaktuj się z dostawcą systemu w celu uzyskania pomocy technicznej
Aplikacja powodująca błąd wolfsp.exe, wersja 0.0.0.0, moduł powodujący błąd nvoglnt.dll, wersja 6.13.10.2832, adres błędu 0x00212f9f.
wiecie co jak ściągnąłem obudowe to gra zaczęła chodzić aź minute więc poszedlem dalej w tym kierunku i przyniosłem wentylator taki domowy i wyobraźcie sobie źe jak wietrze nim kompa to sie gierka nie wiesza i chodzi ślicznie wolfa zaraz przejde hihihi ale sie wyźyłem 3 plansze i mam na dziś juz dość zabijania niemców
ale co wy na to wentylatorek od ge forca nie daje rady?
dlaczego tylko na grach dlaczego ? dlaczego?
i co z nim zrobic moźe idzie jakoś podkręcić obroty?
a co do sterów to próbowałem wszystkich detonatorów
zresztą na moja geforce2 pro 32mb ta to szczyt nie?
doradźcie mi coś
czytam co ja tu wypisuje i musze stwierdzić źe jestem jednak uparty nie?
wentylować kompa
hehehe
Aplikacja powodująca błąd wolfsp.exe, wersja 0.0.0.0, moduł powodujący błąd nvoglnt.dll, wersja 6.13.10.2832, adres błędu 0x00212f9f.
wiecie co jak ściągnąłem obudowe to gra zaczęła chodzić aź minute więc poszedlem dalej w tym kierunku i przyniosłem wentylator taki domowy i wyobraźcie sobie źe jak wietrze nim kompa to sie gierka nie wiesza i chodzi ślicznie wolfa zaraz przejde hihihi ale sie wyźyłem 3 plansze i mam na dziś juz dość zabijania niemców
ale co wy na to wentylatorek od ge forca nie daje rady?
dlaczego tylko na grach dlaczego ? dlaczego?
i co z nim zrobic moźe idzie jakoś podkręcić obroty?
a co do sterów to próbowałem wszystkich detonatorów
zresztą na moja geforce2 pro 32mb ta to szczyt nie?
doradźcie mi coś
czytam co ja tu wypisuje i musze stwierdzić źe jestem jednak uparty nie?
wentylować kompa
hehehe
A jakie teraz ma ? Teź 28.32 to znaczy źe nie ma na razie odpowiedzi :(
A zmień na chwile karty graficzne i zobacz :)
A zmień na chwile karty graficzne i zobacz :)
Lezio111:No ja napisałem aby przeinstalował stery, czyli moźe zainstalować inne lub te same drógi raz.
Areczek:stery 28.32 próbowałem teź innych
Skoro próbował innych sterów to przecieź musiał je przeinstalować.
No ja napisałem aby przeinstalował stery, czyli moźe zainstalować inne lub te same drógi raz. Ale ten text jak widzissz normalnie przez gołe oko to masz 2 wimiary :)
No ja napisałem aby przeinstalował stery, czyli moźe zainstalować inne lub te same drógi raz. Ale ten text jak widzissz normalnie przez gołe oko to masz 2 wimiary :)
Lezio111:No ale w 90 % gry i progrosy były 2 wymiarowe. A teraz... 99 % to 3–d (nie 100 bo ten text na przyad nie jest 3 wymiarowy) :)
Niezła mi gra – ten tekst :):):):)
Chociaź jak sobie okulary 3D załoźę to jest ten tekst jak najbardziej trójwymiarowy
Buhahahahahahahahaha :):):):):):):):)
Apropos tych problemów z XP to ja juź bym sie juź dawno wkur... i wywalił całe XP razem z tymi problemami.
P.S.
Service Pack'a 1 kolega zainstalował ?
Jeźeli nie to moźe warto spróbować ?
Lezio111:przeinstaluj sterowniki od karty graficznej :)
Areczek:stery 28.32 próbowałem teź innych
Pozostawię to bez komentarza
przeinstaluj sterowniki od karty graficznej :)
sprawdziłem wszystko w porządku 3D bez najmniejszych problemów
Ale panowie ten sam sprzęt pod millenium obsługiwał gry
Przeszedłem na xp, jakiś czas gier nie miałem a tu przychodze sobie z wolfem i nie daje rady...
czasem moge nawet 3 minutki pograć :–) aleź mam wtedy radoche hihi ale zawsze jest pstryk...
Jak sprawdzałem w monitorze błędów systemu to jest adnotacja źe problemy sprawia plik : nvoglnt.dll
(nvidia compatibile open GL iCD ) on jest jednym ze sterowników
Tryb zgodności z me jak ustawiałem we właściwościach gry tez nic nie daje .
Jestem uparty wiecie
w tym wolfie jestem juz w 4 misji :– )mimo pstryczków
a ile sie dzięki temu problemowi o xp nauczyłem ...
Mam nadzieje kiedys pograć normalnie.......
Przeszedłem na xp, jakiś czas gier nie miałem a tu przychodze sobie z wolfem i nie daje rady...
czasem moge nawet 3 minutki pograć :–) aleź mam wtedy radoche hihi ale zawsze jest pstryk...
Jak sprawdzałem w monitorze błędów systemu to jest adnotacja źe problemy sprawia plik : nvoglnt.dll
Jestem uparty wiecie
sprawdziłem wszystko w porządku 3D bez najmniejszych problemów
Jestem uparty wiecie
Jestem uparty wiecie
No ale w 90 % gry i progrosy były 2 wymiarowe. A teraz... 99 % to 3–d (nie 100 bo ten text na przyad nie jest 3 wymiarowy) :)
No ale w 90 % gry i progrosy były 2 wymiarowe. A teraz... 99 % to 3–d (nie 100 bo ten text na przyad nie jest 3 wymiarowy) :)
przeciez grafika przestrzenna narodzila sie juz bardzo dawno , wiec karty byly (chociaz w b. malym) w jakims tam stopniu do tego przystosowane.........