grupa robocza
mam połączenie chello podłączone do rutera wifi, z tego rutera łącze idzie po kablu do kompa stacjonarnego, a wifi do laptopa, i mam taki problem ze na stacjonarnym w grupie roboczej widoczny jest laptop, a na laptopie nie ma stacjonarnego, rowniez nie moge zainstalować na laptopie drukarki podłączonej do stacjonarnego, gdzie tkwi problem ? a mam na komputerach winde xp.a połączenie z internetem na dwóch komputerach jest ok, próbowałem połączenia pulpit zdalny z laptopa na stacjonarny i bez problemu a w grupie roboczej na laptopie nie mam stacjonarnego
Odpowiedzi: 7
EL NINO:Widzialem kiedys podobny problem – sprobuj przeinstalowac cala siec na laptopie.
P.S. W tamtym wypadku "klient" przeinstalowal system :P .
teraz mam tak ze po wpisaniu na laptopie \\nazwa komputera stacjonarnego lacze sie e stacjonarnym i przeglądam wszystkie udostępnione pliki i dyski a w grupie roboczej wyskakuje ze nie mam uprawnien administratora na obu komputerach to samo, ale chyba zostawie tak jak jest czyli w przegladarce \\nazwa i jest polaczenie
Widzialem kiedys podobny problem – sprobuj przeinstalowac cala siec na laptopie.
[quote="giusto"]mam połączenie chello podłączone do rutera wifi DI–524, z tego rutera łącze idzie po kablu do kompa stacjonarnego, a wifi do laptopa, i mam taki problem ze pingi ida do obu komputerow a grupy roboczej nie widac, wszystko ustawione zgodnie z przyklejonym i nic, juz nie wiem co mam robic bo walcze 3 dni i bez efektu, pulpit zdalny bez problemu sie laczy a grupy nie widac,gdzie tkwi problem ? mam na komputerach winde xp pro i sp2,połączenie z internetem na dwóch komputerach jest ok,
EL NINO:Rozumiem ze masz na mysli rowniez systemowe ?giusto:na komputerach firewalle wylaczone
Co z ustawieniami ? NetBios powlaczany ?
systemowe tez i netbios wlaczony
Rozumiem ze masz na mysli rowniez systemowe ?giusto:na komputerach firewalle wylaczone
Co z ustawieniami ? NetBios powlaczany ?
EL NINO:Skonfiguruj firewall na stacjonarnym, lub firewalle na obu.
Zalaczone udostepnianie plikow i drukarek ? Ta sama Grupa robocza ?
na komputerach firewalle wylaczone i ta sama grupa robocza
Skonfiguruj firewall na stacjonarnym, lub firewalle na obu.
Strona 1 / 1