Grafika

Witam :!:kto z was mi zapoda jakis fajny programik do robienia grafy oczywiście po polsku :twisted: Moze nawet być wersja 30 dniowa Pozdrawiam :!: :!: :!: :D

Odpowiedzi: 13

mariusz25l:
Witam :!:kto z was mi zapoda jakis fajny programik do robienia grafy oczywiście po polsku :twisted: Moze nawet być wersja 30 dniowa Pozdrawiam :!: :!: :!: :D

Podam te na kturych pracowałem i z tych względów mogę je polecić. Jeśli macie jakiś inne programy do opisujcie.
OCAD 7(tylko grafika wektoro)– do robienia map z zaawansowanym ikonograficznie interfejsem typowe narzędzie dla kartokrafa. Brak polskiego języka. www.ocad.com/en
3D Studio Max pracowałem na R3(typowe 3d) piekielnie trudny alo niezastąpiony w swej dziedzinie, praktycznie do wszystkiego. Brak polskiego. www.discreet.com/products/
Corel Draw 9. Polecam wszystkim nawet debiutantom, w skład wchodzą takie programy jak: Corel Draw – gr. wektorowa, Foto Paint – gr. restorowa. Tracer – z restorowej przerabia na wektory. Font nawigator – zarząda czcionkami. Kreator druku dwustronnego, Captyre – zdjęcia screenu, W skaład wchodzą inne bajery ale nie koźystałem. Plski język. www.corel.com
Ulead Pchoto Express 4.0 SE W skłąd wchodzą:
Photo Exspress – typowy do zabawy i upiękrzania fotek cyfrowych jeden z leprzych z jakimi pracowałem.
Photo Explorer 7.0 – przeglądarka fotek z kilkoma fajnymi bajerami. Cool 360. sprytny programik do mątowania fotek w panoramę. To by było na tyle ale nie znaczy to źe nie znam innych programów. Opisałem te poniewaź o innych nie chcę mądrkować nie mając więkrzego pojęcia a i nie podałem tych co jak twierdzęna na nic ci się nie przydadzą np. Adobe Acrobat Profesjonal, Adobe PostScript, Quark Xpress. jak moźecie polecić coś jeszcze to zapraszam.
Pan i pastuch
Dodano
04.03.2005 12:32:36
Pan i pastuch:
(kolego warszawiaku 24)ze solycy. Posłuchaj co następuje. Jeśli zapyta cię kolega jakie auto najlepiej kupić? to co mu odpowiadasz źe Lamborgini Diablo, bo wypas, francja elegancja i te sprawy? morze on chce węgiel wozić albo sprawnie po mieście (warszawie) się przemieszczaś. Przykładów morzna podawać tyle ile linków do stron z programami graficznymi. Zadaj se pytanie czy ty się znasz na takich programach czy tylko potrafisz link podać i niech gość se radzi. Ja Pan i pastuch ci odpowiem:
ty powiesz koledze źe niech na giełde samochodową idzie autków tam mnogo i niech wybiera. Podasz adres giełdy i jesteś The beściak doradca zs STOLYCY NORMALNIE. koniec tematu

potwierdzam to co powiedziałes, ale jednak to jedno "ale" nikt nie podał jak to duźo moźe być tych programów graficznych itp., zostały podane 3 czy 4 programy i do tego z podobnymi moźliwościami... więc ogromnej róźnicy nie ma... !!
pIEKAr
Dodano
04.03.2005 01:10:53
gusioo:
Pacany zawsze w google zaglądają, ale to przecieź pacany.
adik154:
Jak ci nie pasuje klimat na tym forum i ludzie z forum to wyp****laj :!: Bedziesz wyzywał ludzi błaźnie :twisted:

Ty adik teź wyluzuj. I powstrzymaj sie od takich wypowiedzi – Ciebie teź nikt tu nie trzyma.

Dobra juź luzuje. Ale mnie łapie biała gorączka jak ktoś mówi na mnie palancie itd. Sory to sie juź nie powtórzy :P ale ***** były :wink:
adik154
Dodano
03.03.2005 21:25:01
(kolego warszawiaku 24)ze solycy. Posłuchaj co następuje. Jeśli zapyta cię kolega jakie auto najlepiej kupić? to co mu odpowiadasz źe Lamborgini Diablo, bo wypas, francja elegancja i te sprawy? morze on chce węgiel wozić albo sprawnie po mieście (warszawie) się przemieszczaś. Przykładów morzna podawać tyle ile linków do stron z programami graficznymi. Zadaj se pytanie czy ty się znasz na takich programach czy tylko potrafisz link podać i niech gość se radzi. Ja Pan i pastuch ci odpowiem:
ty powiesz koledze źe niech na giełde samochodową idzie autków tam mnogo i niech wybiera. Podasz adres giełdy i jesteś The beściak doradca zs STOLYCY NORMALNIE. koniec tematu
Pan i pastuch
Dodano
03.03.2005 19:39:47
warszawa24 – jak Twoje , lotów wysokich, teksty czytam to mi przed oczywa staje taki polski serial – "Daleko od szosy" się to nazywało.
Był tam i fragment listy dialogowej na temat takich jak Ty osób.
Pochlebne zdanie to nie było.

Chcesz na łuźej tu zagościć czynnie to miarkuj się tak z formą jak i treścią wypowiedzi, bo do tej pory to zdąźyleś juź błysnąć jak meteor i widzi mi się, źe i Twój pobyt tutej podobnym bedzie:
Nadleciał – sruuuuuuu – wyleciał.
Rebe
Dodano
03.03.2005 19:17:48
Pacany zawsze w google zaglądają, ale to przecieź pacany.
adik154:
Jak ci nie pasuje klimat na tym forum i ludzie z forum to wyp****laj :!: Bedziesz wyzywał ludzi błaźnie :twisted:

Ty adik teź wyluzuj. I powstrzymaj sie od takich wypowiedzi – Ciebie teź nikt tu nie trzyma.
Anonymous
Dodano
03.03.2005 19:17:07
Forum – oczywiście mi pasuje bo jest przydatne dla ludzi nie znających wiele zagadnień z dziedziny komp., programów i.t.p. tym bardziej na CENTRUM XP gdzie kaźdy ma nadzieję otrzymać jakieś wskazówki od bardziej zaawansowanych w tych tematach i wymiana zdań duźo im pomoźe, tylko tacy jak ty i podobni którzy nie uszanują kultury i zrozumienia dla innych , są raczej zbedni na tym forum...

Nie problem studiować kulturę i sztukę , ale problem ją dziedziczyc......KOLEŚ.

ADMIN zamknij ten post bo temat chyba wyczerpany. :lol:
warszawa24
Dodano
03.03.2005 19:11:23
warszawa24:
Te pacany wyźej nie mogą od razu powiedzieć a właściwie napisac źe taki to a taki link , tylko jeden z drugim udają nie wiem kogo – BARANÓW ? . Obojętne do czego mu potrzebny podajcie kretyni jakiś link a nie udajecie cwaniaków z U zwykłym . Po diabła piszecie i zajmujecie miejsce jak nie macie nic do napisania ..FORUMIŚCI...Szlag człowieka trafia na takich pal.... Kolego wejdź na wwww.nowe.pl tam jest Photoshop 7 wersja anglik chyba 30 dni full. Tam masz sporo programów i jednocześnie recenzje do nich an forum ale nie ma takich mądrych pacanów , choć na kaźdym forum znajdą sie MĄDRZEJSI , MONDRZEJSI , MONDŻEJSI , itd.

Nie przyjmuję źadnych tłumaczeń , a po tym to na pewno krew was zaleje , ale sami jesteście sobie winni...Pa

cfaniaczek z WWA??? Kretynów i palantów to ty se w rodzinie poszukaj :twisted: i opanuj twoje zapędy w pisaniu w
30 dni full

30 dni=full łejjj ja takie kce.... :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:
adik154
Dodano
03.03.2005 17:42:05
Te pacany wyźej nie mogą od razu powiedzieć a właściwie napisac źe taki to a taki link , tylko jeden z drugim udają nie wiem kogo – BARANÓW ? . Obojętne do czego mu potrzebny podajcie kretyni jakiś link a nie udajecie cwaniaków z U zwykłym . Po diabła piszecie i zajmujecie miejsce jak nie macie nic do napisania ..FORUMIŚCI...Szlag człowieka trafia na takich pal.... Kolego wejdź na wwww.nowe.pl tam jest Photoshop 7 wersja anglik chyba 30 dni full. Tam masz sporo programów i jednocześnie recenzje do nich an forum ale nie ma takich mądrych pacanów , choć na kaźdym forum znajdą sie MĄDRZEJSI , MONDRZEJSI , MONDŻEJSI , itd.

Nie przyjmuję źadnych tłumaczeń , a po tym to na pewno krew was zaleje , ale sami jesteście sobie winni...Pa
warszawa24
Dodano
03.03.2005 17:34:06
robienia grafy

hmm grafy powiadasz... popytaj kolesi z Nvidia i ATi jak oni te grafy robią... Moźesz opatentujesz jakiś model "HałpnikMX"////[źart] sprecyzuj jakiego typu to ma być grafika???
adik154
Dodano
25.02.2005 22:00:35
Flamaster , kawałek kartki i skaner są the best :wink:
Pan i pastuch
Dodano
25.02.2005 21:31:28
Albo GIMP albo Paint Shop Pro. Tak jak powiedział "kolega" Rebe dobrze by bylo gdybys podal do jakich celow potrzebny jest Ci program. Bo jak chcesz narysowac kółko, kwadrat to Paint jest idealny ;)
Blizzard
Dodano
19.09.2004 19:46:21
Paint.

Mam prośbę precyzyjnie wskazuj do czego , a i dla jakiego systemu oraz sprzetu teź nei byłoby źle.
Np. Corel chec trochę więcej niź GIMP, a mniej pewnie niź jaki Photoshop.
Rebe
Dodano
19.09.2004 18:08:25
mariusz25l
Dodano:
19.09.2004 17:33:32
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1