Grafika niedziała ???
Witam mam taki mały problem otóź zmieniłem sobie płyte główną z ECSa juź nie pamiętam jakiego na Asusa A7V8X–X i podczas zmiany padła mi karta graficzna GF MX440 64DDR a więc kupiłem sobie nową GF FX 5200 128DDR
i pewnego pięknego dnia zgasł mi komk. Z dysku poszedł tylko dym zasilacz chyba nie działa ale je mam na gwarancji, najgorsze jest to źe znowy grafika padła. W obu kartach poprostu płyta ich nie wykrywa.
MOje pytanie brzmi tak czy ktoś wie czy te karty nadają się juź tylko na złom i czy to moźe być wina płyty źe się zepsuły.
i pewnego pięknego dnia zgasł mi komk. Z dysku poszedł tylko dym zasilacz chyba nie działa ale je mam na gwarancji, najgorsze jest to źe znowy grafika padła. W obu kartach poprostu płyta ich nie wykrywa.
MOje pytanie brzmi tak czy ktoś wie czy te karty nadają się juź tylko na złom i czy to moźe być wina płyty źe się zepsuły.
Odpowiedzi: 7
Zasilacz nie był od tej obudowy ale teź za 50zł.
Dzięki za odpowiedź.
Dzięki za odpowiedź.
Nie wlasnie ma sie nie stykac :] Teraz zamiast 1 podkladki daje 2 by byla jak najdalej od odudowy (chodzi mi o mocowanie MOBO do plyty glownej). Ale jednak stawial bym w 100% na wadliwe zasilacze za 50 zl :] Takie zawsze daja do obudowy :]
nie krzycze tylko mi się CAPS LOCK włączył
Ukey: czyli płyta ma się stykać z obudową :?:
Ukey: czyli płyta ma się stykać z obudową :?:
Damianos:Nie krzycz.
Przypuszczalnie sie popaliły grafiki razem z zasilaczem. Pewnie jakąś tanią zasiłke miałes i wypadek gotowy.
Plyta glowna nie stykala sie z obudowa :?: Ja tak po wymianie spalilem.... Naszczescie tylko zasilaczi plyte glowna.
Nie krzycz.
Przypuszczalnie sie popaliły grafiki razem z zasilaczem. Pewnie jakąś tanią zasiłke miałes i wypadek gotowy.
ZASILACZ W TEJ CHWILI JAKĄŚ 200W BO TAMTEGO MI JESZCZE NIE NAPRAWILI, WŁAŚNIE NIEWIEM CZY CZASEM NIE WINA PŁYTY, JEDNĄ SPRAWDZAŁEM U KUMPLA I NIEDZIAŁAŁA DRUGA NIEWIEM A DOCIŚNIĘTE RACZEJ BYŁY I TA DRUGA PADŁA RAZEM Z ZASILACZEM I DYSKIEM TO COŚ MUSIAŁO BYĆ NIETAK
sprawdz na innych kompach te karty. Co masz za zasilacz? moze sa poprostu niedocisniete, pozatym skad wiesz ze to nie winna plyty glownej?
Strona 1 / 1