grafika i810 a ...
witam
czy moze mi ktos powiedziec czy z tyvch kart ponizej jest jakas ktora nie jest bardzo gorsza w porownaniu do zintegr i810 ?:
1. WinFast 3D S680 4MB
2. Diamond 8MB PCI TV–OUT – FIRE 1K PRO PCI
3. S3 VIRGE 2MB TV – OUT na PCI + voodoo 4MB
moge takie kupic bo maja tv–out, taka tania alternatywa do plyty bez AGP, byleby filmow nie przycinalo, procek Cel 1.4, dysk ATA100
czy jest jakies inne rozwiazanie ogladania filmow w TV oprocz karty graf z tvoutem?
pozdrawiam
czy moze mi ktos powiedziec czy z tyvch kart ponizej jest jakas ktora nie jest bardzo gorsza w porownaniu do zintegr i810 ?:
1. WinFast 3D S680 4MB
2. Diamond 8MB PCI TV–OUT – FIRE 1K PRO PCI
3. S3 VIRGE 2MB TV – OUT na PCI + voodoo 4MB
moge takie kupic bo maja tv–out, taka tania alternatywa do plyty bez AGP, byleby filmow nie przycinalo, procek Cel 1.4, dysk ATA100
czy jest jakies inne rozwiazanie ogladania filmow w TV oprocz karty graf z tvoutem?
pozdrawiam
Odpowiedzi: 2
Witam zainstaluj sobie nowsze sterowniki do tej zintegrowanej i nie będzie ci już nic przycinało ja tak miałem że widziało tylko 4 Mb po zainstalowaniu pisało że ma 32 Mb nie wiem jakim cudem ale filmy szły bez zacinania. pozdrawiam
Prawdę powiedziawszy – ja bym w tej sytuacji kupił raczej coś z 32MB ramu. Są karty z GeForce2MX albo nawet RIVA TNT2 – które mają tyle pamieci, TV i są na PCI. Bo te co podajesz to straszne zabytki. Szczególnie w porównaniu do takiego procesora.
Strona 1 / 1
A coś takiego z kart grafiki PCI lub podobne na Allegro.<br><br>http://sklep.benchmark.pl/katalog_3140.html<br>
Właśnie tydzień temu stałem się posiadaczem maszyny do pisania z chipsetem i810. Jest na tym posadzony Celeron 667 i 256MB RAM. Nie powiem, że sprzęt wymiata... ale spokojnie wystarcza do skrobania tekstu, słuchania muzyki i do... oglądania filmów za pomocą kodeka ffdshow. Sterowników dla karty graficznej nie istalowałem... Windows wykrył sprzęt poprawnie i zainstalował swoje własne sterowniki.<br><br>Jako ciekawostke mogę podać fakt - że ten rupieć się chyba lepiej nadaje do oglądania filmów i słuchania muzyki niż mój komputer z Athlonem XP. Z tej prostej przyczyny, że go nie słychać. Zero szumu zasilacza, zero szumu wiatraka na procesorze.. i w miare cicha praca dysku. Można się skupić na cichej scenie w filmie...<br>