Grafa z VIVO... czy warto??? ew. jaka???

Witam. :D
Wiem źe nie jestem za bardzo na czasie jeśli chodzi o karty graficzne i ich moźliwości :wink: , ale wyczytałem gdzieś o VIVO i mam co do tego kilka pytań...
–czy po podłączenie telewizora do takiej karty mogę uźyć kompa jako magnetowidu tj. nagrywać na bieźąco jakiś program, film itp. :?:
–jaka jest jakość tak nagranego filmu w formacie DVD :?:
–jakie karty polecacie na AGP :?:

Chyba źe polecacie inne bardziej skuteczne moźliwości wykorzystania kompa jako magnetowidu... :?:

Odpowiedzi: 7

porownalem Tutaj karte TV i karte Graf z VIVO... w porownaniu faworyzuje karte TV pozniewaz poza mozliwosciami capturingu jakie daje mamy tez Tuner TV. Przy karcie z Vivo mamy tylko mozliwosc zgrywania.. wiec lepiej Kupic Tuner TV .. roznica w jakosci zgrywanego obrazu (w przypadku VHS) jest zadna....
TzaR
Dodano
20.04.2005 22:18:34
TzaR:
ja mam tuner TV i Obraz jaki nagrywam z VHS jest dokladnie takiej samej jakosci jak VHS.. nic gorszy... czy oplaca sie wiec Kupowac Vivo do z grywania z Magnetovidu ktory i tak nie poda wiekszej rozdzielczosci jak 512x384 ....??? (warunkiem jest zgrywanie przez zlacze SVHS (S–Video) )

wg. mnie warto poniewaź mimo iź jakoś się nie zmienia, to format jest cyfrowy a co za tym idzie moźna wykonać obróbkę lub mieć archiwum z rodzinnych imprez na dysku
Lucky
Dodano
15.04.2005 13:45:04
ja mam tuner TV i Obraz jaki nagrywam z VHS jest dokladnie takiej samej jakosci jak VHS.. nic gorszy... czy oplaca sie wiec Kupowac Vivo do z grywania z Magnetovidu ktory i tak nie poda wiekszej rozdzielczosci jak 512x384 ....??? (warunkiem jest zgrywanie przez zlacze SVHS (S–Video) )
TzaR
Dodano
15.04.2005 00:30:42
Witam,
posiadałem fx 5600 Leadteka z vivo i byłem bardzo zadowolony z jakości zgrywanego obrazu. Poniewaź mam trochę materiału z vhs do archiwizacji, temat mnie interesował. Próbowałem wcześniej poprzez tunet tv, ale jakość obrazu była beznadziejna. Obecnie szczęśliwie katuję kolejnego leadteka 6800GT, niestety juź bez vivo, co wymusiło zakup karty video pinacla. Mówiąc szczerze nie widzę róźnicy w jakości zgrywanego obrazu pomiędzy vivo a kartą video.
co do ati, podobno lepsza, warto spróbować.
K.
huzar24
Dodano
12.04.2005 00:14:02
siwyyy:
Ok. znalazłem juź odpowiedzi na swe pytania poza ostatnim tj jaką kartę polecacie do 400zł z vivo raczej ati gdyź bardziej są chwalone jeśli chodzi o vivo

Uzywany Geforce MSI 5900XT vivo (jak znajdziesz :P )
darek_dade
Dodano
08.04.2005 18:48:43
Ok. znalazłem juź odpowiedzi na swe pytania poza ostatnim tj jaką kartę polecacie do 400zł z vivo raczej ati gdyź bardziej są chwalone jeśli chodzi o vivo
siwyyy
Dodano
08.04.2005 16:59:15
hmmm, no zrzucac mozna, ale do tego potrzeba srednio szybkiego kompa. na pentium 400mhz chyba sobie nie pozrzucasz. druga sprawa no to dysk, bo jak wpadniesz w szał nagrywania i nagle okazuje sie ze zmieszcza sie tylko 3 filmy po 2h :P np. mozna zrzucac progiem dr.divx. hmm, mi sie wydaje ze jakbys wpisac w google cos o VIVO to bys znalazl odpowiedzi na dreczace Cie pytania
Lucky
Dodano
08.04.2005 15:10:57
siwyyy
Dodano:
08.04.2005 14:24:37
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1