Gra na DVD bez DVD

Mam takie pytanie niedługo ma wyjść oczekiwana gra GTA:SA (chyba 10 czerwca) ale ma wyjść na DVD a ja takiego odtwarzacza nieposiadam :( czy da się coś zrobić źebym mugł odpalić tą gre na kompie bez odtwarzacza DVD? moźe jakieś symulatory napędu czy coś doradźcie mi pliss(na DVD narazie kasy niemam :( )

Odpowiedzi: 8

Jezeli chcesz nagrywarke DVD to najlepsze są LiteOn i LG.
fidelio
Dodano
08.06.2005 20:24:37
Nagrywarka DVD takźe odtwaźa płyty DVD więc będziesz mógł grać. Doradzania sie nie podejmuje :wink:
Damianos
Dodano
04.06.2005 23:45:41
GokuSSJ6:
spoko narazie pokombinuje z obrazem płyty jak to niewypali to zaopatrze się w dvd (i tak juź to planowałem tylko źe kasy nie było :) ). Aaa i jeszcze jedno pytanko bo nie jestem pewien i niechce popełnić błędu przy kupnie planowałem kupić nagrywarkę DVD i czy nagrywarka będzie mi tylko nagrywała płytki czy będe mógł w niej teź w niej załanczać gry? i jaką byście proponowali tak do 250–300 zł?

będzie czytać i nagrywac płyty DVD i CD... Coś z LG bym kupił na twym miejscu :wink:
adik154
Dodano
04.06.2005 23:45:28
spoko narazie pokombinuje z obrazem płyty jak to niewypali to zaopatrze się w dvd (i tak juź to planowałem tylko źe kasy nie było :) ). Aaa i jeszcze jedno pytanko bo nie jestem pewien i niechce popełnić błędu przy kupnie planowałem kupić nagrywarkę DVD i czy nagrywarka będzie mi tylko nagrywała płytki czy będe mógł w niej teź w niej załanczać gry? i jaką byście proponowali tak do 250–300 zł?
GokuSSJ6
Dodano
04.06.2005 23:43:39
Ja uwaźam źe warto w taki napęd zainwestować a jak pisze adik154 to nie muszą być duźe pieniądze.
Damianos
Dodano
04.06.2005 23:40:43
Damianos:
Pozostaje tylko poźyczyć od kogoś na chwile i zgrać obraz płyty na dysk. Nie moźna zasymulować takiego napędu skoro zwykły napęd CD nie potrafi odczytać płyt DVD.

Przez zasymulowac chodziło mu chyba o emulator :P

Pozostaje tak jak pisze Damianos zgrać płyte na dysk w postaci obrazu, a potem zamontować ją na wirtualnym napędzie.

Przykładowy program do tworzenia obrazów płyt: Alcohol 120%

Przykładowy porogram do tworzenia wirtualnych napędów : DAEMON

Problem moźe pojawić się wtedy jeśli gra będzie zabezpieczona przed kopiowaniem jakimś nowym ustrojstwem. Wtedy pozostanie poczekać na jakieś programy do łamania tego zabezpieczania (łamania w celu zrobienia kopii bezpieczeństwa w postaci obrazu płyty na dysku).

PS. Uźywany napęd DVD nie kosztuje duźo. Ja osobiście sprzedałem ostatnio koledze DVD–ROM LG 12/40 za 20zł...

Na allegro teź czasem moźna trafić na niezła okazję...
adik154
Dodano
04.06.2005 23:37:09
Ponoć bardzo dobry programem jest alcohol 120%
Damianos
Dodano
04.06.2005 23:36:51
moge prosić o opis jak zgrać obraz płyty na dysk? i czy moźe być do tego program UltraISO?
GokuSSJ6
Dodano
04.06.2005 23:34:43
GokuSSJ6
Dodano:
04.06.2005 23:24:40
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1