Gozej byc nie moze ...

Problem polega na tym ze komp zaczal mi ostatnio strasznie sie wlec, az krytycznie bym powiedzial ..
Wirusa chyba zadnego nie mam bo sprawdzalem. Wszystko wyglada bbyc ok, ale komp sie zolwi jak nie wiem, a jak juz wlacze jakis p2p, np. emula to juz w sumie nic nie moge zrobic, tzn zeby przejsc w inne okienko musze czekac z 1 min.

moj sprzet:
procek 1gb celeron
256 sd ramu
hdd 80gb seagate barr.
ge force 64mb 400mx
...

System Win.XP

Moze ktos wie co to moze byc ... prosze o pomoc
aaa, formatowalem hdd, robilem nawet partycje na nowo i dalej to samo.

Odpowiedzi: 8

Mam to samo i moich 4 znajomych tea po starcie komp chodzi ok po jakis 5 – 20 min zalezy co sie robi zaczyna sie chachyc wieszaja sie poszczegulne programy np. przy wyborze sciezki zapisu. Okna ledwo sie zmieniaja a jak sie w ie pisze www.adres.com to ne przechodzi do danej strony trzeba wpisac cale http i tak dalej.
Anonymous
Dodano
10.04.2004 03:09:50
Dzieki :)
Flaws
Dodano
07.04.2004 01:44:07
Tak sobie tylko gdybam – sprawdzałeś moze w managerze
zadań , które procesy tak system obciąźają?

To podstawa, a na trojany jakiś Adaware lub SpyBoot.
Dobrze jest teź skorzystać czasem ze skanera online np.http://housecall.antivirus.com/housecall/start_corp.asp a do chodzenia po "siemranych" stronach jakaś alternatywna przeglądarka, np. Opera

Pozdrawiam.
Anonymous
Dodano
06.04.2004 22:25:09
Hmm ... posprawdzam, ale jesli to jakis trojan to jak sie ma go dobrze pozbyc jak nie antyvirem ?

Naprawde ciulasty problem bo zawsze wszystko bylo ok, a tu nagle komp zaczal mi gadac jak jakas 4–setka z koscia ramu 64mb ...
Flaws
Dodano
06.04.2004 18:44:00
Teoretycznie nie, ale w pratkyce jest w biosie opcja. Tyle, źe jeźeli system wchodzi normalnie – z zakresie prędkości – to nie bedzie to.
Tak sobie tylko gdybam – sprawdzałeś moze w managerze
zadań , które procesy tak system obciąźają?
Moźe "dostajesz prezenty" w postaci jakichś trojanów – programy a–wirusowe to trochę mało w takim wypadku.
Kolejną sprawą jest kwestia ew. luzującej się – np. pod wpływem temperatury taśmy łaczacej dysk z płytą – moźe są jakieś problemy z komunikacją – byłoby coś w logach.
Rebe
Dodano
06.04.2004 15:49:32
Ups. Post wyzej to moj (zapomnialem sie zalogowac i z goscia napisalem ...)

Czy to "Ceche procesora" samo moze sie wylaczyc ?
Flaws
Dodano
06.04.2004 15:09:45

Flaws
Dodano

Flaws
Dodano
Flaws
Dodano:
06.04.2004 15:00:59
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1