Gość–Wszystko(prawie)Boblokowane
Witam
Mam oto taki problem znajomy mam przy wchodzeniu do windows logowanie jako administrator i jako gosć. Ktoś mu to zrobił źeby braciak mógł tylko logować jako gość
i nic nie namieszc w systemie no i i oczywiście wszystko zostało poblokowane na trybie gość.
No i teraz pojawił się problem przy logowaniu jako administrator , windows dostaje odrazu na pulpicie zwisa nic nie da się zrobic magiczne 3 przyciski nie działaja ratuje go tylko restart.
No i przy logowaniu jako gosc nic nie mozemy zrobic bo nie mamy uprawnien jako administrator do wielu funkcji da się jakoś zrobic źeby przy profilu gosc przywrucic prawa administratora ?
Albo moze jakas pomoc odnosnie tego ziwisu bo kompletnie nic nie da sie zrobic.
Mam oto taki problem znajomy mam przy wchodzeniu do windows logowanie jako administrator i jako gosć. Ktoś mu to zrobił źeby braciak mógł tylko logować jako gość
i nic nie namieszc w systemie no i i oczywiście wszystko zostało poblokowane na trybie gość.
No i teraz pojawił się problem przy logowaniu jako administrator , windows dostaje odrazu na pulpicie zwisa nic nie da się zrobic magiczne 3 przyciski nie działaja ratuje go tylko restart.
No i przy logowaniu jako gosc nic nie mozemy zrobic bo nie mamy uprawnien jako administrator do wielu funkcji da się jakoś zrobic źeby przy profilu gosc przywrucic prawa administratora ?
Albo moze jakas pomoc odnosnie tego ziwisu bo kompletnie nic nie da sie zrobic.
Odpowiedzi: 5
Tutaj z pewnoscia wylozyl sie Twoj profil, ale dziwnym jest, ze nie mozna wejsc do systemu z tryby awaryjnego na konto "Administrator". Piszesz ze rowniez nastepuje zawieszenie. Czy rzeczywiscie probowales logowac sie na to konto czy tez na Twoje konto o prawach administratora ?
Byc moze pomogloby uzycie Erd Commandera ?
Byc moze pomogloby uzycie Erd Commandera ?
No wszystko moze by było ok ale konsola nie rozpoznaje mi tego polecenia sfc.Wpisze help i nie ma tego polecenia na liscie :roll:
[/b]
konsola i sfc z niej – opcje po /? .
A po tej operacji, jezlei się powiedzie juź będziem oźana zk onta administratora pookreslać uprawnienia innym userom.
A po tej operacji, jezlei się powiedzie juź będziem oźana zk onta administratora pookreslać uprawnienia innym userom.
Tak prubowałem ale to nic nie dalo tak samo sie zawiesil :roll:
Czy próbowałeś w trybie awaryjnym ( Safe Mode ) zalogować się na konto Admin`a :?:
Strona 1 / 1