Godzina
Elo.
co trzeba zrobić aby w programy była pokazana godzina??
Odpowiedzi: 9
Rozwiązanie w C#
Zdarzenie Tick kontrolki timer.
Zegarek w kontrolce label1
private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
label1.Text = DateTime.Now.ToString("T");
}
:)
To dziwne - ja dostałem tylko [b]284,000[/b] wyników, z czego cztery pierwsze pozycje rozwiązywały wyświetlenie czasu na cztery różne sposoby.
Ale ja miałem do szkoły pod górkę :D
Z tymi Googlami, to nie do końca dobry pomysł jest. Sprawdziłem i jest tam tyle kodów, że zanim się je przeglądnie, to już nie warto sprawdzać godziny z tego prostego powodu, że już za późno będzie :-"
Elo.
Jest kilka dróg wzięcia takiego kodu. Możesz sięgnąć do MSDN'a, możesz wygenerować go własnoręcznie (własnopalczasto), możesz wziąć z google.
Żeby otrzymać pomoc należy określić w jakim języku ma być ten kod, ale jak widzisz nie każdy kuma, że VC++ jest trochę inne niż VC#, ale to szczegół. Początkowo myślałem, że Elo Ziom chce w assemblerze, ale potem zdałem sobie sprawę, że assemblera nie ma na .NET.
Pozdro Ziom.
-
[quote=gusioo]Elo. Jest kilka dróg wzięcia takiego kodu. Możesz sięgnąć do MSDN'a, możesz wygenerować go własnoręcznie (własnopalczasto), możesz wziąć z google. Żeby otrzymać pomoc należy określić w jakim języku ma być ten kod, ale jak widzisz nie każdy kuma, że VC++ jest trochę inne niż VC#, ale to szczegół. Początkowo myślałem, że Elo Ziom chce w assemblerze, ale potem zdałem sobie sprawę, że assemblera nie ma na .NET. Pozdro Ziom.[/quote]
Eloo
Skąd wziąć kod?
Elo Źą :)
Znaczy się ale jak sie zaimplementowuje funkcję w kod ?
Elo.
Pokazującą godzinę.
Pozdro.
ta jaką funkcje
Elo.
Zaimplementować tą funkcję w kodzie.
Strona 1 / 1