god admin

Cześć!!! nie wiem czy ten temat był juź poruszany na foróm, bo dozedłem tylko chyba do 100 str ale nie znalazłem interesującego mnie posta!!!

Mam takie pytanka:
–Co to jest GOD ADMIN?
–Jak zrobić źeby przy normalnym starcie pokazywało tego administratora co podawało się hasło w czasie instalacju windowsa xp professional PL?
–Jak zabezpieczyć komputer? chodzi mi o zablokowanie części dysku twardego dla uzytkowników z ograniczeniami.

Czekam!!! na odpowiedzi jak najszybsze z góry wszystkim za pomoc dziękuję!!!

Odpowiedzi: 14

sorka ale jestm DYZLEKTYKIEM!!!!!!!!!
kisztof
Dodano
03.09.2004 23:59:57
Kisztof:

1. istnieje przycisk zmien – nie musisz pisac kolejnego posta pod swoim wlasnym.
2. zanim zadasz pytanie moze przemysl je dokladnie – im zadasz je precyzyjniej tym wieksza szansa ze uzyskasz wlasciwa odpowiedz.

bo z nieprzemyslanych wypowiedzi powstaja takie oto "kwiatki" jak ten:
kisztof:

Zrobiłem to ze wszystkimi i nic nie moźna tego zrobić w konsoli
????????????????????????????????????????????????????

ktory to pozostawiam bez komentarza :lol:
mrsit
Dodano
28.08.2004 13:59:06
Czego nie mozna zrobic w konsoli ? I w jakiej konsoli ?
EL NINO
Dodano
27.08.2004 12:56:25
HEHEHE albo ja jestem cimny albo to nie działa

Zrobiłem to ze wszystkimi i nic nie moźna tego zrobić w konsoli
????????????????????????????????????????????????????
kisztof
Dodano
27.08.2004 10:06:58
Rebe:
Mnie przyszło ...
Nie spodziewalem sie po Twoim intelekcie takiego zrywu kurna :mrgreen: . Potem chyba z pol godziny musiales odpoczac ? :wink: :lol:
EL NINO
Dodano
21.08.2004 16:25:09
EL NINO:
Dword oczywiscie.

Tak BTW – przyszlo Ci do glowy aby samemu sprawdzic czy da sie wpisac jedynke po utworzeniu innych ? A porownac z podobnymi obok ? Jesli boisz sie cos schrzanic, zrob sobie kopie rejestru przed grzebaniem.

Mnie przyszło i dlatego umiałem instrukcję wyźej wystukaną napisać . Przecieź niem ozna posadzać mnie o znajomość "z pamięci" struktury , nazw oraz funkcji kluczy, ciągów i wartości rejestru.
Rebe
Dodano
20.08.2004 21:38:43
Dword oczywiscie.

Tak BTW – przyszlo Ci do glowy aby samemu sprawdzic czy da sie wpisac jedynke po utworzeniu innych ? A porownac z podobnymi obok ? Jesli boisz sie cos schrzanic, zrob sobie kopie rejestru przed grzebaniem.
EL NINO
Dodano
20.08.2004 18:13:11
ale to ma być wartość czego? bo jest jakaś blinarna i inne takie

wartość ciągu
–||– blinarna
–||– dword
–||– wielociągu
–||– ciągu rozwijanego

to w czym to zrobić ???
kisztof
Dodano
20.08.2004 18:02:33
kisztof:
ale ja jestem na fat a nie na ntf.. (...) nie moźna tego zrobić w konsoli?
Na FAT32 nie mozesz. Musisz zastosowac jakis program a o takich bylo dopiero co. Jakis Folder Guard ?
EL NINO
Dodano
20.08.2004 15:46:15
kisztof:
nic mi to nie dało dalej jest tak jak było
EEEEEEEEE powiedz jak to zrobić wszystko po kolei ni nie ma w rejestrze takiego czegoś ja adminnistarto

To w kluczu wskazanym przez EL NINO dodaj nowa wartość – nadaj jej nazwę Administrator i wybierz modyfikuj – wpisz w pole wartość 1 i to tyle.
Rebe
Dodano
20.08.2004 14:15:03
nic mi to nie dało dalej jest tak jak było
EEEEEEEEE powiedz jak to zrobić wszystko po kolei ni nie ma w rejestrze takiego czegoś ja adminnistarto
kisztof
Dodano
20.08.2004 13:55:10
ale ja jestem na fat a nie na ntf.. coś tam dalej i dzięki za odpowiedź a nie moźna tego zrobić w konsoli?
kisztof
Dodano
20.08.2004 13:45:23
Administrator:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonSpecialAccountsUserList
wpis: Administrator
wartosc: 1

Dane/foldery zabezpieczysz poprzez uprawnienia do nich w Udostepnianie/Zabezpieczenia. Oczywiscie musi byc NTFS. Zreszta o tym postow na kopy.

A GOD ADMIN czy tez raczej Good Admin to ...ja :mrgreen: :lol: .
EL NINO
Dodano
20.08.2004 13:22:27
zapomniałem dodać źe jestem nowy w WINDOWSIE XP!!!
Posiadam wersję professional z SP1
kisztof
Dodano
20.08.2004 12:51:12
kisztof
Dodano:
20.08.2004 12:49:58
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1