Gniazdo PS2
Witam!
Czy moźna gdzieś zdobyć gniazdo PS2 do płyty głównej? Na mojej płycie jest złąsze by podpiąć coś takiego.
Czy moźna gdzieś zdobyć gniazdo PS2 do płyty głównej? Na mojej płycie jest złąsze by podpiąć coś takiego.
Odpowiedzi: 10
Są przejściówki PS2/COM.Zobacz na Allegro.
Ale odradzam płyty mają problem z rozpoznaniem myszy i jej obsługą.
Kup za parę groszy mysz Serial i juź.
Mysz taka będzie w cenie tej przejściówki.
Z PS2 do klawiatury to tak jak pisał Rebe,róźnie bywa – najlepiej śledź oryginał do płyty głównej.
Były teź płyty z miejscem na wlutowanie gniazd PS2 – ale Ty masz tą lepszą opcje ze złączem,więc zostają ewentualnie komisy,giełdy i szukać śledzia z PS2.
Zobacz teź na Allegro w komputerach.
http://www.allegro.pl/
Z PS2 do klawiatury to tak jak pisał Rebe,róźnie bywa – najlepiej śledź oryginał do płyty głównej.
Były teź płyty z miejscem na wlutowanie gniazd PS2 – ale Ty masz tą lepszą opcje ze złączem,więc zostają ewentualnie komisy,giełdy i szukać śledzia z PS2.
Są przejściówki PS2/COM.Zobacz na Allegro.
Tak. Oczywiście źe na mojej płycie jest miejsce na ten port bo jest nawet wyraźnie podpisane PS2. Nie wiem ile by kosztowało takie gniazdo PS2 z tasiemką (chyba źe bez tasiemki, bezpośrednio nakładne na to kilku–pinowe złąsze na płycie).To starsza płyta. A złącze DIN to jest to większe od PS2? A czy jest przejściówka z PS2 na COM? Bo mam myszkę z PS2 a na płycie mogę podpiąć tylko na COM.Ile to kosztuje?
JN:To źe jest miejsce na gniazdo PS2, nie znaczy źe jak wlutujesz będzie chodzić.
e...tam zaraz wlutować. były płyty z portem na płycie naleźało tylko dołoźyć śledzia z PS/2 ( tak jest chyba i w tym wypadku – " płycie jest złąsze by podpiąć").
kamil294 – nie jest to jednak takie proste. Bywąły płyty – np. SOYO – na których takie porty mozan bło uruchomić fizycznie tylko przy zastosowaniu "śledzi" od tego producenta. Niby inne były zgodne – dziurki/piny, ale porty nie działały.
Tak więc teoretycznie moźesz próbować gdzieś wyszukać śledzie z gniazdem PS/2, ale gwarancji, źe to zadziała niestety nie ma.
To źe jest miejsce na gniazdo PS2, nie znaczy źe jak wlutujesz będzie chodzić.
Nie ma sensu coś takiego robić,jak masz klawiature PS2 uźyj przejściówki PS2/DIN.
Koszt przejściówki około 5 zł.
Nie ma sensu coś takiego robić,jak masz klawiature PS2 uźyj przejściówki PS2/DIN.
Koszt przejściówki około 5 zł.
rozwaz rowniez zakup przejsciowki z DIN–a na PS2
rozwaz rowniez zakup przejsciowki z DIN–a na PS2
cos mi sie zdaje ze stary komp
jak tak to mozesz dokupic – w komisach, albo allegro, sledzia (albo same gniazdo ps2) i podłączyc je tasmą z płytą. miałem tak przy starym kompie.
pozdro
jak tak to mozesz dokupic – w komisach, albo allegro, sledzia (albo same gniazdo ps2) i podłączyc je tasmą z płytą. miałem tak przy starym kompie.
pozdro
Mysz mam na COM 1 a klawiaturę na... zapomniałem jak to sie nazywa ,ale wtyczka jest większa od PS2.Na płycie jest miejsce na PS2 (takie złącze jak na taśmy).
niemasz ps2 / przeciez pod to podpinasz klawiature lub/i mysz
Strona 1 / 1