Głupie pytanie, ale bardzo waźne
:shock: kumpel przywiózł mi starego kompa AT i zapomniałem jak podłączyć do płyty głównej zasilacz są dwie kostki i tu pytanie czy czarne przewody mają być w środku czy na zewnątrz?
Dzięki.
Dzięki.
Odpowiedzi: 4
Podłączyłem nie było bzzzzzz odpalił bez problemu.Dzięki za pomoc
Pozdrowienia
Wojtek
Pozdrowienia
Wojtek
W ubiegłym tygodniu bawiłem się ze sprzętem at w szkole, ostra jazda i przypomnienie z anatomii starych komputerów. Zrozumiałem jaki postęp technologiczny nastapił od czasów komputerów at.
Na przykład coś takiego: mamy na jednym kanale ide dysk twardy i cdrom. Odłączamy sidika, pozostaje tylko dysk w którym jest zworka ustawiona na master(czyli tak jak być powinno) włączamy kompa i.... *** komp się nie uruchamia. Rozwiązanie wyjąć zworkę z dysku. I juź działa. To mnie zagięło.
Na przykład coś takiego: mamy na jednym kanale ide dysk twardy i cdrom. Odłączamy sidika, pozostaje tylko dysk w którym jest zworka ustawiona na master(czyli tak jak być powinno) włączamy kompa i.... *** komp się nie uruchamia. Rozwiązanie wyjąć zworkę z dysku. I juź działa. To mnie zagięło.
x plytami AT nie ma sie co cackac :P
podlacz sobie "na jana" najpierw jedna kombinacje a potem druga
jezeli uslyszysz taki delikatne bzzzzzzzz to znaczy ze zle podlaczyles i nalezy podlaczyc w drugi sposob :–D
metoda hardcore ....... ale ja taka stosuje (nie partole sie jush z takim sprzetem)
podlacz sobie "na jana" najpierw jedna kombinacje a potem druga
jezeli uslyszysz taki delikatne bzzzzzzzz to znaczy ze zle podlaczyles i nalezy podlaczyc w drugi sposob :–D
metoda hardcore ....... ale ja taka stosuje (nie partole sie jush z takim sprzetem)
Tak mi się teź wydaje, ale czerwone i pomarańczowy tez pasują mam nadzieję, źe straźy nie będę musiał wzywać.
Dzięki i pozdrawiam
Dzięki i pozdrawiam
Strona 1 / 1