glupi problem, PLEASE HELP

serdecznie witam
uzywalem opcji szukaj i duzo czytalem i robilem juz chyba wszystko co bylo na forum, nadal problem wystepuje, minowicie: po zaladowaniu XP moge go "normalnie" uzywac uruchamiac IE i inne programy ale np jak chce skorzystac z dysku jakiegos otworzyc go i albo wejsc w jakeis ustawienia np panel sterwowania to explorer.exe w procesach przejmuje 100% przydzialu procesora i zaczyna sie koszmar. nic juz nie moge zrobic tak starsznie zmula mi wszystko. robilem:
1) skanowanie antywirem
2) skan ad–aware i antytrojanami oraz antydialerami
3) wlaczalem i wylaczalem indeksowanie
4) reinstalowalem XP
5)zamykalem po kolei procesy zeby znalezc jakiego gada, owszem jak zamknalem explorer,.exe to nie zmulalo ale jak go uruchomilem znowu to to samo
6) wylaczalem wszelkie bajery aby tylko podniesc wydajnosc kosztem wygladu
7) wywalalem z rejestru wszystko co sie uruchamialo i mialo podejrzane nazwy
i wiele innych ale juz nie mam sily.

A CO CIEKAWE !!!! WSZYSTKO JEST OK JAK WLACZE GO W TRYBEI AWARYJNYM NP Z OBSLUGA SIECI, WSZYSTKO HULA JAK POWINNO. tylko nie mowice mi ze mam uzywac trybu awaryjnego

bede wdzieczny za wszelkie rady

dzieki i pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

Wczytaj sie dokladnie w posty:
http://oldlook.experts–exchange.com/Operating_Systems/WinXP/Q_20400610.html?query=explorer.exe+100%25&searchType=topic
EL NINO
Dodano
10.02.2004 14:50:07
lisek 12:
Tryb awaryjny ładuje tylko funkcje, które są potrzebne sterowniki są odpalane, ale tylko domyślne a pozatym przecieź net nie działa na awaryjnym
I to dla tego ci wszystko gra moźe spróbuj przeinstalować IE, jeźeli uźywasz exploera6 to na wersję 5 a jak nie po prostu na inny. Albo teź spróbuj scan discu oraz pofragmętuj twardziela
Zerknij teź do podglądu zdaźeń moźe tam będzisz miał wskazówkę.

ale [przeciez IE6 ktory mam jest OK, mi chodzi o explorera.exe ktory zre 100% zasobow CPU. pozatym w trybnie awaryjnym dziala net, jak go wlaczysz z obsluga sieci.
markkk
Dodano
10.02.2004 13:21:54
Tryb awaryjny ładuje tylko funkcje, które są potrzebne sterowniki są odpalane, ale tylko domyślne a pozatym przecieź net nie działa na awaryjnym
I to dla tego ci wszystko gra moźe spróbuj przeinstalować IE, jeźeli uźywasz exploera6 to na wersję 5 a jak nie po prostu na inny. Albo teź spróbuj scan discu oraz pofragmętuj twardziela
Zerknij teź do podglądu zdaźeń moźe tam będzisz miał wskazówkę.
lisek 12
Dodano
10.02.2004 13:12:52
markkk
Dodano:
10.02.2004 12:30:12
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1