Głośny dzwięk z obudowy??!!
witam
od jakiegoś czasu z mojej obudowy wydobywa sie głosny hałas sądzę ze jest to wentylator ...? tylko ze nie wiem ktory i czy mozna to jakaś naprawić ?? a tak własciwie to ile jest wentylatowrów tych wiatraczków w kompie ??
od jakiegoś czasu z mojej obudowy wydobywa sie głosny hałas sądzę ze jest to wentylator ...? tylko ze nie wiem ktory i czy mozna to jakaś naprawić ?? a tak własciwie to ile jest wentylatowrów tych wiatraczków w kompie ??
Odpowiedzi: 4
Jeźeli dźwięk dobiega cały czas, to przytrzymaj delikatnie paluchem po kolei kaźdy z nich i zlokalizujesz. Jeźeli źaden z nich, to zostaje Ci tylko wiatrak od zasilacza :lol: Wszystkie moźna wymienić bez problemu.
Zasilacz ma wiatrak i procek tez.Zalezy jaka masz karte graficzna, bo moze miec wiatrak albo radiator i mozesz miec tez dodatkowe wentylatory z przodu lub z tylu obudowy.Sprawdz czy jakis kabelek nei ociera o wentylator i sprubuj zlokalizowac miejsce dzwieku
spradzałem ale dokładnie to nie wiem od ktorego to "witraczka" odgłosy dochadzą ?? a ile tak faktycznie moze być tych wentylatorów ? pod procesor , od zasilania i tak jak Ty napisałes od karty graficznej ??
to zalezy...to moze byc np wiatrak od karty graficznej.zdejmij lewa scianke obudowy i sprawdz od czego dobiega ten glos
Strona 1 / 1