głośniki od wieźy do kompa

chciałbym sobie podłączyć głośniki od wieźy do kompa. miałem zamiar podłączyć do je zamiast tych zwukłych[encore p–203] ,ale lepiej sie zapytać.czy to wypali?nic się z nimi nie stanie?

sory:pomyliłem temat

Odpowiedzi: 5

MarcinX:
adik154:
to jeszcze coś się stało z kartą (ale to mógł być przypadek)

Nie to nie był przypadek :wink:

tak teź myślałem ale źe pewny nie byłem :wink: Albo w wiezy Aux albo wzmacniacz, inaczej nie da rady...
adik154
Dodano
05.06.2005 00:25:45
adik154:
to jeszcze coś się stało z kartą (ale to mógł być przypadek)

Nie to nie był przypadek :wink:

klonpiotr:
ale ja nie mam karty dźwiękowej.zintegrowana na płycie gł.

Zintegrowana to teź karta.

Sygnał z dzwiękówki musi iść przez wzmacniacz ,karta uciągnie co najwyźej słuchawki.
MarcinX
Dodano
05.06.2005 00:15:24
klonpiotr:
poprawiłem sie zanim to napisałeś źe nie ten dział.

ale ja nie mam karty dźwiękowej.zintegrowana na płycie gł. jest czy coś takiego.ja myślałem źeby uciąć kabelek od głośnika i podłączyć pod to głośnik z wieźy , bo one mają [przy wiźy] wyjście na 2 kabelki.

no a w wiezy nie masz AUX??? jeśli masz to kupujesz kabelek (chyba 7 zł takie kosztują) i pod kompa dejesz małego "dźaga" a pod wieźe najczęściej 2 "czincze"... sam musisz sprawdzić jakie masz wejścia (o ile masz)

jeśli nie masz to::

przypuszczam, zę te głóśniki od wiezy sa jakieś mocne, bo jesli tak to sama dzwiękowa sobie nie poradzi, potrzebowałbyś jakiegoś wzmacniacza... (w przypadku gdy w wieźy masz AUX to właśnie wieźa jest wzmacniaczem)
adik154
Dodano
04.06.2005 23:17:03
poprawiłem sie zanim to napisałeś źe nie ten dział.

ale ja nie mam karty dźwiękowej.zintegrowana na płycie gł. jest czy coś takiego.ja myślałem źeby uciąć kabelek od głośnika i podłączyć pod to głośnik z wieźy , bo one mają [przy wiźy] wyjście na 2 kabelki.

Dział juź właściwy, ale dopisuje się tutaj aby wyprzedzić ewentualne pytania dlaczego niewłaściwy skoro w sprzęcie się znajduje.

Bobi
klonpiotr
Dodano
04.06.2005 23:10:29
Nie ten dział...

Jesli chcesz je podłaczyć to wprowadź sygnał z karty dźwiękowej pod wwjście AUX w wieźy.

Kiedyś ja pod mojego starego Sound Blastera 128 podłaczyłem bezposrednio głóśnik 150W. Nie dość źe prawie go nic nie było śłychać to jeszcze coś się stało z kartą (ale to mógł być przypadek) a dokładnie to prawy kanał później nie działał i musiałem kupić nową karte...

Więc tak jak pisałem uźyj AUX w wieźy
adik154
Dodano
04.06.2005 23:06:49
klonpiotr
Dodano:
04.06.2005 23:00:13
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1