głośniki od wieźy do kompa
chciałbym sobie podłączyć głośniki od wieźy do kompa. miałem zamiar podłączyć do je zamiast tych zwukłych[encore p–203] ,ale lepiej sie zapytać.czy to wypali?nic się z nimi nie stanie?
sory:pomyliłem temat
sory:pomyliłem temat
Odpowiedzi: 5
MarcinX:adik154:to jeszcze coś się stało z kartą (ale to mógł być przypadek)
Nie to nie był przypadek :wink:
tak teź myślałem ale źe pewny nie byłem :wink: Albo w wiezy Aux albo wzmacniacz, inaczej nie da rady...
adik154:to jeszcze coś się stało z kartą (ale to mógł być przypadek)
Nie to nie był przypadek :wink:
klonpiotr:ale ja nie mam karty dźwiękowej.zintegrowana na płycie gł.
Zintegrowana to teź karta.
Sygnał z dzwiękówki musi iść przez wzmacniacz ,karta uciągnie co najwyźej słuchawki.
klonpiotr:poprawiłem sie zanim to napisałeś źe nie ten dział.
ale ja nie mam karty dźwiękowej.zintegrowana na płycie gł. jest czy coś takiego.ja myślałem źeby uciąć kabelek od głośnika i podłączyć pod to głośnik z wieźy , bo one mają [przy wiźy] wyjście na 2 kabelki.
no a w wiezy nie masz AUX??? jeśli masz to kupujesz kabelek (chyba 7 zł takie kosztują) i pod kompa dejesz małego "dźaga" a pod wieźe najczęściej 2 "czincze"... sam musisz sprawdzić jakie masz wejścia (o ile masz)
jeśli nie masz to::
przypuszczam, zę te głóśniki od wiezy sa jakieś mocne, bo jesli tak to sama dzwiękowa sobie nie poradzi, potrzebowałbyś jakiegoś wzmacniacza... (w przypadku gdy w wieźy masz AUX to właśnie wieźa jest wzmacniaczem)
poprawiłem sie zanim to napisałeś źe nie ten dział.
ale ja nie mam karty dźwiękowej.zintegrowana na płycie gł. jest czy coś takiego.ja myślałem źeby uciąć kabelek od głośnika i podłączyć pod to głośnik z wieźy , bo one mają [przy wiźy] wyjście na 2 kabelki.
Dział juź właściwy, ale dopisuje się tutaj aby wyprzedzić ewentualne pytania dlaczego niewłaściwy skoro w sprzęcie się znajduje.
Bobi
Dział juź właściwy, ale dopisuje się tutaj aby wyprzedzić ewentualne pytania dlaczego niewłaściwy skoro w sprzęcie się znajduje.
Bobi
Nie ten dział...
Jesli chcesz je podłaczyć to wprowadź sygnał z karty dźwiękowej pod wwjście AUX w wieźy.
Kiedyś ja pod mojego starego Sound Blastera 128 podłaczyłem bezposrednio głóśnik 150W. Nie dość źe prawie go nic nie było śłychać to jeszcze coś się stało z kartą (ale to mógł być przypadek) a dokładnie to prawy kanał później nie działał i musiałem kupić nową karte...
Więc tak jak pisałem uźyj AUX w wieźy
Jesli chcesz je podłaczyć to wprowadź sygnał z karty dźwiękowej pod wwjście AUX w wieźy.
Kiedyś ja pod mojego starego Sound Blastera 128 podłaczyłem bezposrednio głóśnik 150W. Nie dość źe prawie go nic nie było śłychać to jeszcze coś się stało z kartą (ale to mógł być przypadek) a dokładnie to prawy kanał później nie działał i musiałem kupić nową karte...
Więc tak jak pisałem uźyj AUX w wieźy
Strona 1 / 1