Głośniki 5.1
Witam wszystkich, ja mam takie pytanie..no bo kupiłem sobie głośniki Creativa 5.1 no i podłączyłem, i przy tescie działają wszytkie 5 + sobufer a jak sobie puszczam muzyke to tylko lewy prawy centralny i sobufer działją a tylnie są głuche, pytałem sie w sklepie i powiedzildzieli mi ze to normlanie a w jaki sposób mozna to oszukac zeby działaly wszytkie 5 przy słuchaniu muzyki ?
Odpowiedzi: 3
A jesli chcesz w fobarze pelne 5.1, czyli graja wszystkie glosniki to wtyczka zwie sie Chanel Mixer,ma naprawde sporo mozliwosci :wink: Dokladna nazwa pliku to foo_channel_mixer.dll
Jeźeli masz kartę dźwiękową creative (Live, Audigy, X–Fi) to poszukaj opcji enable cmss3d – stereo gra wtedy na wszystkich głośnikach, oczywiście musisz mieć takźe w ustwieniach karty wybrane głośniki 5.1.
Inne karty teź mogą takie coś posiadać, zaglądnij do helpa.
Spróbuj takźe odtwarzać muzykę w foobarze 2000 z włączonym pluginem dsp "convert stereo to 4 channels".
Inne karty teź mogą takie coś posiadać, zaglądnij do helpa.
Spróbuj takźe odtwarzać muzykę w foobarze 2000 z włączonym pluginem dsp "convert stereo to 4 channels".
przestawic ustawienia na kwadrofoniczne. Tylko po co? Muzyka jest w stereo i tak ma być ze tylko L+P+subwoofer w 5+1 bedzie ci działało jesli bedziesz oglądał filmy lub słuchał zapisu dzwiekowego w pro–logic
Strona 1 / 1