głośniki 5.1 nie działają w winapie :(..... pomocy
Właśnie poźyczyłem od kumpla głośniki 5.1, podłączyłem i ładnie w windowsmedia player 10 dzwięk leci z kaźdego głośnika czy to film czy mp3, a w Winampie leci tylko z dwóch:|. Dlaczego?? Jak ustawić aby leciał z kaźdego:|. W winampie nawet z sub nie leci.
Odpowiedzi: 8
hehehe, nie no wogóle to siny jestem, źe taki dzwięk moźna wycisnąć z karty zintegrowanej:P. Na starym kompie miałem tez integrowaną, ale ta obecna jest bez porównania lepsza:).
mogla byc jeszcze jedna opcja, ci powiem ze karty zintergowane to taki lekki "shit" i czasami po prostu nie dzialaja, ale tobie sie udalo :P
Ok, dzięki, pomogło ściągnięcie najnowszych sterów. Dziwie się, źe sam na takie banalne rozwiązanie nie wpadłem:P.
a moze znajdz najnowsze streowniki do karty dzwiekowej. to bedzie lepsze niz jakies pluginy. hmm, a tak apropo "chyba" mozna zainstalowac sterowiniki do SoundBlaster Live albo Audigy i glos wtedy jest lepszy(nie bawic sie tylko w EAX, nie jestem pewien co do tego, wiec robicie to na swoja odpowiedzialnosc).
Ja mam głośniki manta multimedia 5.1 i kartę muzyczną zintegrowaną SoundMax Integrated Digital audio jest to karta sześciokanałowa i subwufer mi tylko nie działa w winampie:(. Moja wersja Winampa to 5.05 pomóźcie, bo jakoś dziwnie mi sie słucha na windows media player, a foobara jakoś nie lubię. Pomocy z Winampiem...
Ustawiałem u koleszki Creativa 5.1 na karcie SBLive i trzeba było przestawić jedną opcję i dzwięk grał ze wszystkich głośników. Ta opcja jest w odtwarzaczu CRATIVA z oprogramowania :)
ok dzięki, teraz dzwięk leci z 5 głośników jednak z subwufera nie leci nic:(. Potrzebuję plugina, dzięki któremu działałby jeszcze sub.
Winamp obsługuje tylko dzwięk stereo, dlatego muzyka gra na 2 głosnikach. Da sie sprawe w prosty sposób rozwiązać instalujac plugin do winampa "Wave_5point1_Output_alpha_test.exe":
renilps.webpark.pl/Wave_5point1_Output_alpha_test.exe
nie wiem czy to najnowsza wersja pluginu, wiec jak cos to poszukasz innego na www.google.pl :wink: nazwe pluginu juz masz...
renilps.webpark.pl/Wave_5point1_Output_alpha_test.exe
nie wiem czy to najnowsza wersja pluginu, wiec jak cos to poszukasz innego na www.google.pl :wink: nazwe pluginu juz masz...
Strona 1 / 1