głośna nagrywarka
mam nagrywarke firmy LG CD RW 52*24*52 i strasznie ona glosno wyje. wyje i podczas nagrywania i podczas normalnego odpalenia plyty.co mam z nia zrobic zeby byla cichsza?
Odpowiedzi: 7
jeszcze nagrywarki nie rozbiralem. ciezkoz z tym bezie? ale chyba nie zdechla bo przeciez nie wszystkie sie tak przegrywaja, mniej wiecej 1 na 10.
Przyczyn moźe być wiele:
1. Brudny laserek w nagrywarce
*przeczyść płytą (mało daje)
*rozbierz nagrywarke i wyczyś ręcznie np wacikiem do uszu namoczonym w spirytusie (duźo daje, ja taki sposób stosuje i pomaga jak do tej pory)
2. Uszkodzona taśma od IDE.
*wymień taśme
3. Tandetne płytki na których nagrywasz
* spróbuj nagrać jakiegoś VERBATIMA
4. Nagrywarke zabiłeś (podobne objawy miała moja zajeźdźona LG 12/8/32
*kupić nową
Więcej nie przychodzi mi do głowy
1. Brudny laserek w nagrywarce
*przeczyść płytą (mało daje)
*rozbierz nagrywarke i wyczyś ręcznie np wacikiem do uszu namoczonym w spirytusie (duźo daje, ja taki sposób stosuje i pomaga jak do tej pory)
2. Uszkodzona taśma od IDE.
*wymień taśme
3. Tandetne płytki na których nagrywasz
* spróbuj nagrać jakiegoś VERBATIMA
4. Nagrywarke zabiłeś (podobne objawy miała moja zajeźdźona LG 12/8/32
*kupić nową
Więcej nie przychodzi mi do głowy
jeszcze jedno odmosnie nagrywarki.czemu czasami plty sie ale przegrywaja tzn. jak przegram to niektore zle chodza, sa zle przegrane. sa na nich bledy i pliki sa uszkodzone. czy mozna cos z tym zrobic albo jak sie od tego uchronic?
Fakt, LG są dość głośne w działaniu (po pewnym czasie uźywania). Ja mam LG 52x32x52 i teź czasami chodzi jak T–34 ;)
Ale pozatym jest z nią wszystko ok
Ale pozatym jest z nią wszystko ok
okleić gąbką i włoźyć do szfy [zdibyć długie taśmy i kabel od zasilania:P] a tak szczrze to chyba sie nic nie da zrobic...jak jest głośna to i bendzie.
ale mi podpowiedziales. jak sie zmiejsza obroty.
Wyłączyć
Nie uźywać
Zmniejszyć obroty.
Nie uźywać
Zmniejszyć obroty.
Strona 1 / 1