Gigabyte Radeon 9550

Jakie sa najnowsze sterowniki do gigabyte ati radeon 9550. I skad mozna je pobrac

Odpowiedzi: 8

Tak na powaźnie to znajomy teź miał Ti 4200 Gainwarda i przyjmował bezboleśnie tylko Gaiwardowskie :D
Ale to juź stare czasy :P
MarcinX
Dodano
08.02.2005 19:46:31
MarcinX – czy juź Ci dziś proponowałem – Czep się ? :lol: :wink:
Na powaźnie zaś to był z tą kartą rzeczywisty kłopot – sterowniki z CD do niej – obraz kolorowy, ale za to informacje o tym, źe:
1. Karta jest PCI, a nie AGP
2. ma 64MB pamieci, a nie 128
Zmiana sterowników na inne – w tym i MSI kartya się robi 128MB, AGP tyle, źe ......... Tv–out daje obraz na b&w.
Z tego co pamiętam dopiero z 3 aktualizacja wersji w MSI spowodowąła, źe był i kolor i AGP i 128MB. Późniejsze wersje detonatorów juź potem wchodziły bez nbólu, ale przez pierwsze kilka miesięcy miałem albo kolor, albo prawidłowo rozpoznaną kartę.
Rebe
Dodano
08.02.2005 19:33:28
Rebe:

dość często musiąłem czekać na ich sterowniki, bo na referncyjnych – co prawda była to NV, ale obrazuje "problem" – koloru na TV–out jakoś tak nie chciało dowieźć.
.

Mogłeś dać temat na forum,kto by doradził jak to ustawić :wink: :mrgreen:
MarcinX
Dodano
08.02.2005 19:27:00
MarcinX – Czep się :lol:

Pamiętam z czasów MSI ,źe dość często musiąłem czekać na ich sterowniki, bo na referncyjnych – co prawda była to NV, ale obrazuje "problem" – koloru na TV–out jakoś tak nie chciało dowieźć.
Zaś co do SP2 – przypuszczam, źe to "ukłon" w stronę DX–ów jest coby nie musieć pamiętać o instalacji nowych.
Rebe
Dodano
08.02.2005 18:15:59
Rebe:
Mogą jeźeli masz windowsa XP z SP2 – bo to zalecana konfiguracja. .

Teraz Packa wszędzie rekomendują,ale nie jest konieczny do tych driverów.

Rebe:

oferują one funkcje bogatsze niź te od ATI.

Fajne logo :wink:

Czasem mierne funkcje OC ,nic więcej.
To tylko modernizowane referencyjne stery.

Omegi to teź modernizowane sterowniki ,dodatkowe funkcje OC,lepsza wydajność ale czasem sprawiają drobne problemy.
MarcinX
Dodano
08.02.2005 18:10:43
A czym sie róźnią sterowniki catalyst od omegi, które są lepsze? Zamierzam kupić radeona i nie wiem o nim nic, mam xp+sp2 athlon+1700 768 RAM
xplod
Dodano
08.02.2005 18:05:46
Mogą jeźeli masz windowsa XP z SP2 – bo to zalecana konfiguracja. Do tego – jeźeli chesz z CCC korzystać musiszm ieć zainstalowany Microsoft .NET framework.
Zaś najlepiej po sterownik – choć lekko opóźnione zwykle – udać się na stronę producenta karty :
www.gigabyte.com.tw i stamtąd pobrać – często jest tak, źe oferują one funkcje bogatsze niź te od ATI.
Rebe
Dodano
08.02.2005 17:47:17
czy moga byc takie http://mirror.ati.com/support/drivers/winxp/radeonwdm–xp.html?type=xp&prodType=graphic&prod=productsXPdriver&submit.x=4&submit.y=8
kjupa
Dodano
08.02.2005 17:39:55
kjupa
Dodano:
08.02.2005 17:35:47
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1