Gigabyte Radeon 9550 problem ze sterami!

Witam, mam problem z instalacją sterowników do tej karty. System wykrywa nowy sprzęt (Radeon 9550, Radeon 9550 Secondary) ale podczas instalowania sterowników z (org.) płytki dołączonej do karty, wyskakuje info źe urządzenie nie moźe być zainstalowane z powodu nieprawidłowych danych! Takźe przy odpalaniu programu instalacyjnego z płytki występuje błąd i proponuje zainstalować najpierw standardowy sterownik VGA a następnie uruchomić program instalacyjny. Menadźer urządzeń wykazuje źe potrzeba zainstalować sterowniki do kontrolera wideo i kontrolera wideo zgodnego z VGA! Oczywiście odinstalowałem stare stery od GeForca! Próbowałem instalować starsze i nowsze sterowniki niź na płytce ale to nic nie dało. Jeśli ktoś wie o co tu moźe biegać i czym to się je, to niech coś skrobnie. Za odpowiedzi z góry thx, pozdro.
P.S Nie wiem czy to coś da ale... Płyta główna Asus A7V266.

Odpowiedzi: 8

Instalacja ATI WDM nie powiodła się
caly czas mam ten komunikat i nie moge zainstalować
tego wdm–formatowanie dysku czy jest jakies wyjście awaryjne
Pozdrawiam
Amator
Dodano
11.05.2005 02:09:59
...niop, jeśli innego rozwiązania nie znajdę to będe musiał zapodać tego formata :]
Sasqatch
Dodano
09.05.2005 21:54:27
A–v to chyba antywirus ale pomimo wszystko uwaźam źe reinstalacja pomoźe. Był kiedys podobny problem ze sterownikami i pomogła własnie reinstalacja.
Pozdrawiam
Damian
Damianos
Dodano
09.05.2005 15:55:29
Czyściłem juź drive cleanerem ale lipa – nie pomogło! "Podczas instalacji warto wylaczyc a–v" – a co to jest to a–v? za odp. z góty thx
Sasqatch
Dodano
08.05.2005 23:05:11
Damianos:
Jesli nie robiłes reinstalacji po tym geforce to radze ci abyś go zrobił. Na odinstalowaniu sterowników od starej karty sie nie kończy a wyczyszczenie komputera jest bardzo trudne a więc zrób reinstalacje i wszystko powinno śmigać.

Serio? Mam wgrane sterowniki od nVidia i ATi bo z pewnych wzgledow czesto zmieniam karty graficzne. Czest o tez aktualizuje w/w sterowniki, i wg mnie nie maja (te sterki) na siebie zadnego wplywu...

Podczas instalacji warto wylaczyc a–v, poza tym DriverCleaner wskazany moze byc.
brtx
Dodano
08.05.2005 22:38:05
Jesli nie robiłes reinstalacji po tym geforce to radze ci abyś go zrobił. Na odinstalowaniu sterowników od starej karty sie nie kończy a wyczyszczenie komputera jest bardzo trudne a więc zrób reinstalacje i wszystko powinno śmigać.
Pozdrawiam
Damian
Damianos
Dodano
08.05.2005 21:44:21
spróbuj zainstalowac te sterowniki
http://www.amnezja.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1365
adik154
Dodano
08.05.2005 21:34:56
Dodam jeszcze źe system to win xp prof. z zainstalowanym sp2. Proszę o pomoc.
Sasqatch
Dodano
08.05.2005 21:11:51
Sasqatch
Dodano:
08.05.2005 19:22:26
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1