Gigabyte Radeon 9550 problem ze sterami!
Witam, mam problem z instalacją sterowników do tej karty. System wykrywa nowy sprzęt (Radeon 9550, Radeon 9550 Secondary) ale podczas instalowania sterowników z (org.) płytki dołączonej do karty, wyskakuje info źe urządzenie nie moźe być zainstalowane z powodu nieprawidłowych danych! Takźe przy odpalaniu programu instalacyjnego z płytki występuje błąd i proponuje zainstalować najpierw standardowy sterownik VGA a następnie uruchomić program instalacyjny. Menadźer urządzeń wykazuje źe potrzeba zainstalować sterowniki do kontrolera wideo i kontrolera wideo zgodnego z VGA! Oczywiście odinstalowałem stare stery od GeForca! Próbowałem instalować starsze i nowsze sterowniki niź na płytce ale to nic nie dało. Jeśli ktoś wie o co tu moźe biegać i czym to się je, to niech coś skrobnie. Za odpowiedzi z góry thx, pozdro.
P.S Nie wiem czy to coś da ale... Płyta główna Asus A7V266.
P.S Nie wiem czy to coś da ale... Płyta główna Asus A7V266.
Odpowiedzi: 8
Instalacja ATI WDM nie powiodła się
caly czas mam ten komunikat i nie moge zainstalować
tego wdm–formatowanie dysku czy jest jakies wyjście awaryjne
Pozdrawiam
caly czas mam ten komunikat i nie moge zainstalować
tego wdm–formatowanie dysku czy jest jakies wyjście awaryjne
Pozdrawiam
...niop, jeśli innego rozwiązania nie znajdę to będe musiał zapodać tego formata :]
A–v to chyba antywirus ale pomimo wszystko uwaźam źe reinstalacja pomoźe. Był kiedys podobny problem ze sterownikami i pomogła własnie reinstalacja.
Pozdrawiam
Damian
Pozdrawiam
Damian
Czyściłem juź drive cleanerem ale lipa – nie pomogło! "Podczas instalacji warto wylaczyc a–v" – a co to jest to a–v? za odp. z góty thx
Damianos:Jesli nie robiłes reinstalacji po tym geforce to radze ci abyś go zrobił. Na odinstalowaniu sterowników od starej karty sie nie kończy a wyczyszczenie komputera jest bardzo trudne a więc zrób reinstalacje i wszystko powinno śmigać.
Serio? Mam wgrane sterowniki od nVidia i ATi bo z pewnych wzgledow czesto zmieniam karty graficzne. Czest o tez aktualizuje w/w sterowniki, i wg mnie nie maja (te sterki) na siebie zadnego wplywu...
Podczas instalacji warto wylaczyc a–v, poza tym DriverCleaner wskazany moze byc.
Jesli nie robiłes reinstalacji po tym geforce to radze ci abyś go zrobił. Na odinstalowaniu sterowników od starej karty sie nie kończy a wyczyszczenie komputera jest bardzo trudne a więc zrób reinstalacje i wszystko powinno śmigać.
Pozdrawiam
Damian
Pozdrawiam
Damian
spróbuj zainstalowac te sterowniki
http://www.amnezja.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1365
http://www.amnezja.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1365
Dodam jeszcze źe system to win xp prof. z zainstalowanym sp2. Proszę o pomoc.
Strona 1 / 1