GIGABYTE GA–7N400S–L pomocy, zablokowany mnoźnik CPU
Zakupiłem płytę GIGABYTE GA–7N400S–L i procesor AMD Athlon 2500+ Barton Mobile (z odblokowanym mnoźnikiem). Mam problem płyta posiada zablokowany mnoźnik FSB w BIOSIE. Nie mogę ustawić procesora na nominalną częstotliwość ok.1,8GHz.Zaktualizowałem bios do najnowszej wersji, nic sie nie zmieniło.
Czy ktoś moźe mi pomóć jak ustawic przyanjmniej nominalną częstotliwość tego procesora?
Czy ktoś moźe mi pomóć jak ustawic przyanjmniej nominalną częstotliwość tego procesora?
Odpowiedzi: 8
wrozka byc nie musisz, wystarczylo przeczytac caly watek tego tematu. a opis ze juz to zrobilem byl w poscie nad tym,ktory napisales.nie ma co "bic piany".ctrl+f1 i tak nic nie daje.
jaro21:raku jakbys uwaznie czytal to co napisalem,widzialbys ze w temacie postu jest napisane ze od ctrl+f1 zaczolem "zabawe" z ta plyta!!
Zakupiłem płytę GIGABYTE GA–7N400S–L i procesor AMD Athlon 2500+ Barton Mobile (z odblokowanym mnoźnikiem). Mam problem płyta posiada zablokowany mnoźnik FSB w BIOSIE. Nie mogę ustawić procesora na nominalną częstotliwość ok.1,8GHz.Zaktualizowałem bios do najnowszej wersji, nic sie nie zmieniło.
gdzie tu mowa, źe wiesz jak wejśc w funkcje zaawansowane BIOS na płytach firmy Gigabyte – wróźką nie jestem. koniec tematu
raku jakbys uwaznie czytal to co napisalem,widzialbys ze w temacie postu jest napisane ze od ctrl+f1 zaczolem "zabawe" z ta plyta!!
jaro21:bios tej plyty to totalna porazka!!czegos takiego jeszcze nie widzialem.najtansze ECS`y maja wiekcej opcji w biosie.ZDECYDOWANIE NIE POLECAM TEJ PLYTY!!
bo dopiero jak wciśniesz Ctrl+F1 masz dostęp do zaawansowanych funkcji – tak jest w Gigabytach
Po co to – źeby byle leszcze nie kręciły sprzętu, a potem pisały jakie to niestabilne płyty ;)
bios tej plyty to totalna porazka!!czegos takiego jeszcze nie widzialem.najtansze ECS`y maja wiekcej opcji w biosie.ZDECYDOWANIE NIE POLECAM TEJ PLYTY!!
jaro21:przy ustawieniu predkosci na 133 plyta wykrywa procesor jako athlon mobile, jednak pokazuje predkosc 600, 800 MGz. Procesory mobilne maja odblokowany mnoźnik, ja jednak juz nawet ni chce go podkrecac,chce tylko uzyskac jego nominalna predkosc 1833MGz. JAK TO ZROBIĆ????
spróbuj Ctrl+F1 w BIOS
przy ustawieniu predkosci na 133 plyta wykrywa procesor jako athlon mobile, jednak pokazuje predkosc 600, 800 MGz. Procesory mobilne maja odblokowany mnoźnik, ja jednak juz nawet ni chce go podkrecac,chce tylko uzyskac jego nominalna predkosc 1833MGz. JAK TO ZROBIĆ????
A płyta obsługuje takie procesory Mobile,sprawdź w specyfikacji lub w necie.
Sprawdź płyte na innym procesorze.
Płyta musi mieć regulacje mnoźnika i FSB.
Bartony 2500+ zwykłe pracują na FSB 166 x11
Barton Mobile 2500+ pracuje na FSB 133 x14
http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=212
Sprawdź płyte na innym procesorze.
Płyta musi mieć regulacje mnoźnika i FSB.
Bartony 2500+ zwykłe pracują na FSB 166 x11
Barton Mobile 2500+ pracuje na FSB 133 x14
http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=212
Strona 1 / 1