ghost–kompresja?

Mam pytane– ile zajmie mi miejsca na dysku obraz partycji zapisanej ok. 29 GB. Chodzi mi i stopień kompresji Ghostem. Zapytacie pewnie czemu taka duźa – odp. wszysko jest mi potrzebne poza tym nie zrobiłem obrazu po zainstalowaniu systemu, a chodzi bardzo stabilnie i nie chcę się z nim rozstawać :lol:

Odpowiedzi: 4

Tak szczerze powiedziawszy to masz stary niezle wymaganie 29GB najbardziej potrzebnych rzeczy. Ja po zainstalowaniu Windy2000 i zainstaowaniu Office i innych progsów robie ghosta. Zajęte miejsce na partycji to około 1,3GB a obraz zajmuje 500 z kawałkiem mb
trzus
Dodano
31.01.2004 17:50:54
Mam dwa dyski, ten co chcę skompresować ma 40GB (zapisane ok 29)a drugi 80 GB więc o wolną przastrzeń się nie martwię. Spróbuję go przed troche odchudzić ale przewiduję i tak ok 20GB. System obecnie pracuje bardzo stabilnie ok 7 mies. poza tym mam zainstalowane i skonfigórowane programy optymalnie do moich potrzeb. W razie draki a bywało tak niejednokrotnie szkoda by mi było wszysko formatować. Do konsoli odzyskiwania systemu w XP nie mam zaufania bo nieraz się zawiodłem.
I jeszcze jedno pytanie jak zachowuje się system po wgraniu np. za 3 miesiące, chodzi mi o programy z określoną datą uźywania np. 30 dni, lub programy wymagające aktualizacji? Wtedy działają z datą bieźącą czy tą z momentu twoźenia obrazu?
Anonymous
Dodano
31.01.2004 14:46:26
slovo1:
ok. 29 GB.

Ja bym starał się jakoś te filmy wywalić z dysku i przenieść na CD albo na inny HDD, wiesz ile ci zajmie robienie kopii 29 GB :?: , masz przynajmniej drugie tyle miejsca na innym HDD :?: , a jeśli coś podczas robienia kopii się stanie, hmm ja bym nie ryzykował, moja kopia zajmuje 491 MB (zawiera to co mi jest najbardziej potrzebne) i odtwarza się w 1:30 min.
Tomi!
Dodano
31.01.2004 13:45:23
z tego co pamietam, to tam jest opcja przeliczania po kompresji rozejzyj sie dobrze . Ghost 2003
jamniol
Dodano
31.01.2004 13:38:49
Anonymous
Dodano:
31.01.2004 12:50:40
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1