gg – znow wlamanie

Witam.

Pewnego dnia wlamano mi sie na gg, delikwent zmienil mi haslo oraz maila dzieki ktoremu moglem je odzyskac. Wlamanie zglosilem do tech gadu gadu jednak oni nic nie odpisali. Delikwent ten robi mi szkody jako iz na serwerze mialem swoja liste kontaktow w ktorej jest posiadaniu i rozmawia z osobami w moim imieniu.
Czy ktos wie lub pomoze mi co w tej sytuacji zrobic?

PS. Hasla nie znaly osoby trzecie ani nie bylo udostepniane w programie p2p.

Z gory Dziekowa...

Licze na Wasze pomysly..

Odpowiedzi: 20

fidelio:
A ten bliski zachod to gdzie sie miesci? :?: : :wink:

Rosja... Białoruś... Litwa,, Ukraina... i moźna tak wymieniać :D

ale nie gadajmy o głupotach, bo z tego tematu zrobił się porządny syf.
Mrówek
Dodano
23.08.2005 22:19:54
A ten bliski zachod to gdzie sie miesci? :?: : :wink:
Aco do talibów, to krąźa nad polską padliną.. Nidgy nic nie wiadomo. Szósta kolumna, źydomasoneria i co tam jeszcze. Wróg czuwa!! Hehe... :lol:
fidelio
Dodano
23.08.2005 21:33:22
fidelio:

Ktoś włamał się na serwer GG ( a nie kompa) i powykradał wszystkie hasła.

A serwer to co? blok kamienny? :D

fidelio:

Na Dzikim Wschodzie bija tez naszych...

Nawet na "bliskim zachodzie" zdarzaja się takie przypadki :D :D
Mrówek
Dodano
23.08.2005 20:58:25
Fidelino i jego globalny spisek na GG :lol:

Moźe to atak terrorystyczny talibów z Klewek – czy jak to sie pisało. Wykradajacych tajne hasła.
inforobert
Dodano
23.08.2005 19:30:12
Nachodzi mnie taka refleksja natretna... a własciwie pytanie.. Czy Ty aby nie byłes w poprzednim wcieleniu kowbojem? :?: (To by tłumaczyło teamtykę krów). :wink:

A z tymi 90 % to przesadziles. GG uzywa o wiele mniej uzytkownikow niz 90%. Tlen własciwie juz dogania powoli GG.
fidelio
Dodano
20.08.2005 01:32:44
fidelio:
Nie powinno się szafować słowem logika, nie znając jego znaczenia.
Niby dlaczego ? Czyzby wywolywanie logiki to cos podobnego do wolania "...imienia Boga Swego nadaremno" ? Rozumialbym zeby nie cudzolozyc z "logika", ale nie "szafowac slowem" ? :P
fidelio:
Wystarczy przejrzec archiwum ile problemow jest z GG.
Widzisz fidelio, coraz bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze nie tylko krowa poszla na oplaty za egzamina, ale moze nawet polowa majatku i reka krolewny :mrgreen: .
Moze wez to swoje zdanie "na logike" ? A moze "na chlopski rozum" skoro oceny kupione ? Jesli 90 procent uzytkownikow uzywa, badz uzywalo GG, dlaczego nie maja sie pojawiac posty z problemami ? Nie wydaje Ci sie to "logiczne" ?

P.S. Szkoda krowy :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
19.08.2005 09:45:29
Co do logiki to ty chyba nie wiesz co to słowo znaczy El Nino. Nie powinno się szafować słowem logika, nie znając jego znaczenia. Poza tym ten spór jest jałowy.

Na koniec powiem jeszcze jedno: takie problemy będą zdarzać się w przyszłości, i to własnie uzytkownikom GG, a nie uzytkownikom innych komunikatorow. Wystarczy przejrzec archiwum ile problemow jest z GG. A bedzie wiecej. I to tyle jezeli chodzi o logikę. :wink:
fidelio
Dodano
19.08.2005 01:00:15
fidelio:
Ale w tym wypadku to nie była wina uzytkownika.
Na zajeciach z logiki o tym gadali pewnie :P .
EL NINO
Dodano
18.08.2005 22:44:38
Ale w tym wypadku to nie była wina uzytkownika. Wiem bo sam kiedys tak mialem. Ktoś włamał się na serwer GG ( a nie kompa) i powykradał wszystkie hasła. Nie było w tym zadnej winy uzytkownikow.
fidelio
Dodano
18.08.2005 19:26:31
Z doswiedczenia wiem ze to panikowanie iz "ktos wlamal mi sie na komputer i przejal konto pocztowe, gadu–gadu itd." ma sie nijak do rzeczywistosci.

W 99% winny jest uzytkownik a wlasciwie jego glupota w ustawianiu hasel typu "lola" "123456" "kasia" itd.

Z gg sytuacja jest generalnie prosta znajac czyjs numer mozesz testowac hasla az do skutku a gdy trafisz to zmiana na inne tak jak i maila nie jest problemem.

Innym popularnym "grzechem" jest uzywanie jedngo hasla do wszystkiego.

Wlamanie jako takie (ingerencja w strukture danych czy tez maszyne) jest rzadka.
mrsit
Dodano
18.08.2005 09:49:25
Beton to Leszek Miller w USA wykładał.. Hehe. A co do sugestii z krową, to ja krowy nigdy nie posiadałem. :lol: Wiec sprzedac nie mogłem. :wink: Chyba ze Twoja logika mówi inaczej w tym przypadku. :twisted:
A a propos Murzynów, to ostatnio nie tylko ich biją. Na Dzikim Wschodzie bija tez naszych...
fidelio
Dodano
17.08.2005 20:52:02
fidelio:
Na studiach z logiką akurat problemu nie miałem
No tak. Znowu trzeba bylo krowe sprzedac zeby egzamina pozaliczac :mrgreen: .
fidelio:
GG jest zle zabezpieczonei dlatego wykradają hasła.
A w Ameryce Murzynow biją :P .

Beton, normalny beton.
EL NINO
Dodano
17.08.2005 10:00:58
Na studiach z logiką akurat problemu nie miałem wiec twój argument jest nietrafiony. :wink:
GG jest zle zabezpieczonei dlatego wykradają hasła. Z innymi komunikatorami takich ekscesów nie ma. :idea:
fidelio
Dodano
17.08.2005 01:06:24
fidelio:
A teraz wychodzi jaki on jest dobry hehe.
Gdzie wychodzi czlowieku ? Ktos cos tutaj napisal atramentem sympatycznym ze tego nie widze ? Moze mam miedzy wierszami czytac ? Tylko miedzy ktorymi ?
Przejecie czyjegos numeru i to przejecie o ktorym nic nie wiadomo, swiadczy o czyms ? O czym ?
Bo IMHO tylko o tym, ze z "logiki" moge Ci z czystym sercem wystawic ocene "bardzo dobra" :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
16.08.2005 19:41:59
Jezeli ja pierdzielę to kto ma rację? Niedawno była dyskusja o GG i zarzucano mi ze GG jest dobry jak inne komunikatory i takie tam trele morele. A teraz wychodzi jaki on jest dobry hehe. Prawda w oczy kole no nie? :wink:
fidelio
Dodano
16.08.2005 19:01:37
fidelio:
blebleble
Kolejny raz pierdzielisz fidelio. Nie podoba sie ? Nie uzywaj.
EL NINO
Dodano
15.08.2005 23:15:34
Prosze bardzo kolejny dowod na to ze GG jest dziurawy jak sito. Jest to lipny program i tyle. Jedyne rozwiazanie to go nie uzywac. :idea:
fidelio
Dodano
15.08.2005 22:40:02
Prosze bardzo kolejny dowod na to ze GG jest dziurawy jak sito. Jest to lipny program i tyle. Jedyne rozwiazanie to go nie uzywac. :idea:
fidelio
Dodano
15.08.2005 22:40:02
Diesel:
ale jak sie dowiedziec kto to?!

na szczescie goscie z tech gadu mi odpisali i podali nowy kod, zabezpieczylem gg juz innym haslem i mailem... a jesli komus znow sie chce wlamac?!

pytanie tylko jak oni to zrobili skoro kerio pilnuje mi kompa, a dane z plikami od gg nigdzie nie byly udostepniane... ehhh...

Z tego co mi wiadomo na serwerze GG hasła nie są specjalnie szyfrowane. Moźe z tamtąd ktoś je zczaił??
MetaVirus
Dodano
07.08.2005 03:26:22
ale jak sie dowiedziec kto to?!

na szczescie goscie z tech gadu mi odpisali i podali nowy kod, zabezpieczylem gg juz innym haslem i mailem... a jesli komus znow sie chce wlamac?!

pytanie tylko jak oni to zrobili skoro kerio pilnuje mi kompa, a dane z plikami od gg nigdzie nie byly udostepniane... ehhh...
DMX
Dodano
07.08.2005 03:20:05
DMX
Dodano:
05.08.2005 16:38:36
Komentarzy:
20
Strona 3 / 4