gg – znow wlamanie

Witam.

Pewnego dnia wlamano mi sie na gg, delikwent zmienil mi haslo oraz maila dzieki ktoremu moglem je odzyskac. Wlamanie zglosilem do tech gadu gadu jednak oni nic nie odpisali. Delikwent ten robi mi szkody jako iz na serwerze mialem swoja liste kontaktow w ktorej jest posiadaniu i rozmawia z osobami w moim imieniu.
Czy ktos wie lub pomoze mi co w tej sytuacji zrobic?

PS. Hasla nie znaly osoby trzecie ani nie bylo udostepniane w programie p2p.

Z gory Dziekowa...

Licze na Wasze pomysly..

Odpowiedzi: 20

Oczywiscie fidelio masz racje moja opinia dotyczyla KS. Przeoczenie wyniklo stad, iz moj stosunek do wiekszosci prasy komputerowej w Polsce jest taki jak pozwolilem sobie wyrazic pare postow wczesniej – ze skierowana jest to szerokiego grona i porusza bardzo ogolnikowo zagadnienia (nie przecze ze moga byc to wartosciowe informacje dla pewnej grupy ludzi, ktorzy zajmuja sie komputerami amatorsko). I byc moze jest to sluszne podejscie bo raczej wysokospecjalistyczne czasopisma nie znalazly by odpowiedniej ilosci czytelnikow sklonnych pokryc koszta poniesione przez wydawnictwo.
mrsit
Dodano
06.09.2005 09:54:13
fidelio:
El Nino, skoro PC World Computer jest dla gówniarzy ciekaw jestem jaką Ty powazną parsę czytasz? Moźe Bravo Girl? :twisted:

W bravo girl jest chyba troche więcej ciekawych, przydatnych rzeczy o kampach niź w PCWK, ale mniejsza z tym :)

fidelio:
Taka róznica ze PCWK to PCWK a Komputer Swiat to Komputer Swiat.

I tak oto z jednego tematu zeszliśmy na drugi
Proponuje albo wrócić do właściwego tematu, albo juź tu nic nie pisać :\
MetaVirus
Dodano
06.09.2005 00:24:55
Taka róznica ze PCWK to PCWK a Komputer Swiat to Komputer Swiat. :wink:
fidelio
Dodano
05.09.2005 23:58:28
Nie wnikając bliźej w ten konflikt...bo przecieź kaźdemu według potrzeb.

Konkurs Liga programów – komunikatory został wygrany przez AQQ.
http://www.pcworld.pl/news/82545.html
angie13
Dodano
05.09.2005 22:45:30
fidelio:
Chyba nie zauwaźyłeś mrsit, ale ja pisałem o PC WORLD KOMPUTER, a nie o Komputer Świecie. :wink: A ankieta o komunikatorach była wlasnie na stronie PCWK.

a co to za róznica ??
cybull
Dodano
05.09.2005 22:40:02
Chyba nie zauwaźyłeś mrsit, ale ja pisałem o PC WORLD KOMPUTER, a nie o Komputer Świecie. :wink: A ankieta o komunikatorach była wlasnie na stronie PCWK.
fidelio
Dodano
05.09.2005 17:55:58
fidelio:
(...) PC World Computer jest dla gówniarzy ciekaw jestem jaką Ty powazną parsę czytasz? Moźe Bravo Girl? :twisted:

Fidelio w tym co pisze El Nino jest sporo prawdy. Komputer Swiat nalezy to grupy czasopism publikujacych dosc spektakularne porady czy artykuly np. zestaw skrotow klawiaturowych w office pod szumnym tytulem "Przyspiesz swoja prace z Officem o 200%".
Oczywiscie porady te sa jak najbardziej prawidlowe i pewnie znajduja zastosowanie ale w bardzo waskim zakresie – jak korzystasz na biezaco z danej aplikacji(programu) pamietasz skroty klawiaturowe jednak trudno sie ich uczyc na pamiec do kazdej aplikacji w ramach "sztuki dla sztuki".

Od pewnego poziomu posiadanej wiedzy komputerowej zrodlem informacji staja sie: dokumentacja, MSDN, grupy dyskusyjne a nie czasopisma.

Jak chodzi o prase obecna w Polsce to niestety KS jest w moim przkonaniu bardzo bliski takim tytulom jak bravo girl, pani domu itp. – latwo, krzykliwie, krotko ale to faktycznie moze robic wrazenie :)
mrsit
Dodano
05.09.2005 10:14:11
El Nino, skoro PC World Computer jest dla gówniarzy ciekaw jestem jaką Ty powazną parsę czytasz? Moźe Bravo Girl? :twisted:
fidelio
Dodano
04.09.2005 02:08:01
Nawiązując do głównego wątku chciałbym powiedzieć, źe juź kilka lat mam ten sam numer GG, korzystałem z niego w róźnych miejscach jak kafejka czy szkolna pracownia i nigdy mi go nie "ukradli". Ale sam niejeden przechwyciłem (wyciągnąłem hasło) – po prostu ludzie sami słabo się zabezpieczają, a potem szukają dziury w "całym" ;).
To tyle ode mnie.
Eyden
Dodano
03.09.2005 13:55:47
fidelio:
ankieta (...) na PC world Komputer.
Nie czytuje gazet dla gowniarzy, a po ankietach mam mdlosci.
fidelio:
I kto ma rację?
Z pewnoscia nie Ty.

P.S. Rzeczywiscie szkoda tej krowy kurna :P .
EL NINO
Dodano
31.08.2005 02:07:40
Zarzuce Wam jeden aktualny link. Wejdzcie i sami spojrzcie. To ankieta dotyczaca komunikatorów na PC world Komputer. Zobaczcie na którym miejscu jest Tlen a na którym GG. I kto ma rację?

oto link: http://www.pcworld.pl/liga/spis.asp?id=1
fidelio
Dodano
31.08.2005 01:52:40
fidelio:
I słusznie zrobisz Tommy_16 gdyź rozmawiać z El Nino to jak walic głową w mur, albo przesypywac piasek z pustyni łyźeczką do kawy. :wink:

Widze źe przepisywanie teź jest trudne :)
Nie Tommy_16 tylko ToMi_16
MetaVirus
Dodano
30.08.2005 16:25:18
fidelio:
I słusznie zrobisz Tommy_16 gdyź rozmawiać z El Nino to jak walic głową w mur, albo przesypywac piasek z pustyni łyźeczką do kawy. :wink:

A wiesz ze jak sie czasami nudze to mam takie mysli zeby piasek łyzeczka do herbaty przesypywać albo wodę z wisły do wiadra sitkiem przelewac.
A do rzeczy to czego nie mozesz zrozumieć w postach EL NINIO, tego naprzykład ze TY napisałeś gg jest do doopy a on uparcie twierdzi inaczej? Kazdy uzywa to co mu pasuje ja np. uzywam wpkontaktu tlena i gg dlatego ze moi znajomi uzywaja tych komunikatorów skypa tez uzywam z takich samych powodów i nigdy nie uwazałem ze któryś jest lepszy od innych. Czepiacie sie ze tekst wysyłany nie jest szyfrowany w gg a niby po co, kogo obchodzi ze ustawiam sie z kimś na piwo ( a jesli ty jesteś z jakiegoś mosadu to poproś przełozonych zeby Ci sprezentowali inny sprzęt komunikacyjny bo komunikatory internetowe to pewnie dali Ci dla jaj)
na koniec zacytuje text z penej reklamy odnośnie tej twojej wypowiedzi
nieobsługiwanie innych sieci komunikatorów

"Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego"
aha i jeszcze jedno dla mnie na kompletny + dla gg jest to ze ma najfajniejsze emotikonki ze wszystkich komunikatorów.
cybull
Dodano
30.08.2005 11:02:41
fidelio
Dodano
30.08.2005 03:10:12
GG jest poprostu mniej bezpieczny i mniej dyskretny. Ci EL NINO to nie wadzi więc uźywasz GG a mi wręcz przeciwnie więc go nie uźywam. Kaźdy komunikator ma jakieś wady i zalety. Np. zaletą GG jest jego popularność. Ja uźywam IE i jak do tej pory nie złapałem źadnego syfu. Tak jak w przypadku komunikatorów kaźda przeglądarka ma wady i zlety. Np. IE brak moźliwości przeglądania stron w panelach zaś FF i Operze brak kontrolek ActiveX. Dlatego jak juź pisałem ta rozmowa była jest i będzie pozbawiona sensu.

Dlatego zamykam ten temat :wink:
ToMi_16
Dodano
29.08.2005 23:58:52
fidelio:
poniewaz El Nino wpiera mi, ze ja promuje ten program który lubię. A to nieprawda!!!
No jasne ze nieprawda :P . W krasnoludki wierzysz ? Bo ja nie. I nie sadze ze to One za Ciebie napisaly:
fidelio:
GG to faktycznie najgorszy komunikator
albo
fidelio:
Jest to lipny program i tyle. Jedyne rozwiazanie to go nie uzywac.
Oj, fidelio, fidelio. Zaczynasz sie platac w zeznaniach. Krecisz, kluczysz, ale wszystko czarno na bialym zapisano :wink: .

fidelio:
...komunikatora GG, tylko to Ty wysmiewasz się ciagle ze mnie, ze go nie uzywam.
Pokaz mi post w ktorym takie cuda wianki napisalem :P .
fidelio:
...dosć czesto wchodzisz od jakiegos czasu na moje posty tylko dlatego, by mnie bezzasadnie krytykowac i wysmiewac.
Blad. Nie wysmiewam. Krytykowac owszem. Za slowa. I jeszcze jedno – widzisz tylko czubek wlasnego nosa, poniewaz w ten sposob krytykuje kazdego za takie "kfiatki".
EL NINO
Dodano
29.08.2005 21:56:56
Ja tez uwazam ze ta dyskusja jest bezsensowna, poniewaz El Nino wpiera mi, ze ja promuje ten program który lubię. A to nieprawda!!! Ja uzywalem róznych komunikatorów i jezeli GG nie uzywam to nie dlatego ze go nie lubię, tylko dlatego, ze jest słabszym rozwiazaniem komunikacyjnym. I tyle. A Ty El Nino próbujesz tylko wtłoczyc mnie w schemat jakichs dzieciakow, którzy np. krytykuja Microsoft tylko dlatego, ze go nie lubią. Ja do takich ludzi – zapewniam Cię – nie naleźę. Uzywam Windowsa i jestem z niego zadowolony i wcale nie ochrzaniam za wszystko MS.
To nie ja wysmiewam się z innych którzy korzystaja z komunikatora GG, tylko to Ty wysmiewasz się ciagle ze mnie, ze go nie uzywam.
Nic do Ciebie niemam El Nino, ale zauwazyłe,m ze dosć czesto wchodzisz od jakiegos czasu na moje posty tylko dlatego, by mnie bezzasadnie krytykowac i wysmiewac.
fidelio
Dodano
29.08.2005 21:34:44
ToMi_16:
Powiem tak: Jedenemu przypadł do gustu GG, drugiemu Tlen, a trzeciemu coś innego. Dlatego kaźdy będzie bronił ''własnego'' programu.
Jakby Ci to powiedziec ToMi zeby Ci szczena nie opadla ? Dobra, wale: mam na kompie zarowno GG jak i Tlena. Myslisz ze kiedykolwiek zastanawialem sie nad wyzszoscia jednego nad drugim ? Nigdy w zyciu. To byloby chore. To przeciez tylko programy a ja decyduje kiedy i jakiego uzywac.
Opery uzywam chyba od czterech lat i nie czuje sie z tego powodu lepszy od innych. To "prymitywne myslenie" o ktorym pisze fidelio, widze wylacznie u gowniarzy ktorzy zachlysneli sie dwutygodniowa obecnoscia na swoim dysku tej innej, alternatywnej przegladarki. U nikogo innego. Znajdz na forum jakikolwiek moj post w ktorym wychwalam Opere i wysmiewam sie z userow uzywajacych IE. Nie znajdziesz. Znajdziesz natomiast posty w ktorych bronie IE przed polglowkami i opierdzielam tych, ktorzy zamiast pomoc w rozwiazaniu problemu z IE "zalecaja" instalacje innych przegladarek.
Jest tak zreszta rowniez z wieloma innymi programami. Dziwny jestem ?
ToMi_16:
Forum jest od pomagania a nie od przekonywania innych do własnych racji.
No wlasnie. Gdybyscie sie tylko do tego zaczeli stosowac. Nie doczekam tego chyba nigdy w zyciu.
ToMi_16:
Najlepiej bedzie jak ktoś mądry zamknie ten temat, a EL NINO i fidelio pogadają sobie na Privie albo na jednym z komunikatorów :wink:
Moglbym to zamknac juz dawno, ale ...
– nie jestem madry
– chcialbym zeby przynajmniej jedna osoba po przeczytaniu tej "dyskusji" zmienila swoje nastawienie i zaczela myslec innymi kategoriami
– na privie nie prowadze dyskusji
:wink:
EL NINO
Dodano
29.08.2005 20:29:13
stane po stronie EL NINO bo tez uwazam ze kazdy wybiera co mu pasuje a podejscie ze ja uzywam tego czy tamtego i tylko to jest dobre jest chore.

fidelio:
Według twojej teorii to po co np. uzywac Firefoxa i Opery jak Internet Explorera tez mozna. IE tez słuzy do przegladania stron internetowych prawda? Wiec ty zostaniesz na IEz gdonie z twoją teorią. Tylko nie raczyles zauwazyc, ze jakosc surfowania po internecie w FF i Operze jest nieporównywalnie wieksza niz w antycznym IE. Na pewno powinienes wiedziec( ale nie wiem czy wiesz), ze z IE jest wolno, długo, duzo zźera RAMu, wszytkie spyware i adwarey sie go czepiaja,brakluje zakładek, trzeba doinstalowac ilestam programikow, zeby jako tako miec dobra jakosc korzystania z internetu. Chcesz wiecej przykładow twojej prymitywnego myslenia

Czyli uwazsz ze to jest prymitywne myslenie ze jesli nie uzywam FF Opery? Tak ja uzywam IE i uwazam ze jest bardzo dobry i wbrew twoim twierdzeniom nie pozera mi ramu surfowanie jest bardzo przyemne, obsługuje ActiveX co czasami sie przydaje, i prymitywnie stwierdzę ze po wypróbowaniu FF i opery jednak IE jest dla mnie przyjemniejsze. A ze trzeba sie zabezpieczyć i tak musze wiec co to za róznica i nie lista programów tylko na upartego 3 wystarcza a 2 z nich i tak kazdy internauta musi mieć. A ciekawe gdzie zakwalifikujesz mnie z moja tempota jak powiem Ci jakie niektóre parametry ma mój komputer np:procesor P3 800mhz i uwaga karta graficzna RIVA TNT 16mb a powinienem mieć P4 2,6 ghz i minimum 512 ddr bo teraz tak prawie wszyscy mają. I aby wykazac wiekszy prymitywizm powiem ze mi to pasuję i w dodatku mam xp w którym jestem wielkim fanem wyswietlania pulpitu jako klasycznego windowsa tak mi jakos po win 98 zostało.

PS a wiesz ze zamiast winampa naprawde wolałbym poisłuchac prawdziwego winyla na pradziwym gramofonie ale niestety jest to dosć droga impreza dla bogatych prymitywów
cybull
Dodano
29.08.2005 16:00:18
I tak szanowni państwo wynika z tego źe kto nie jest z wami jest przeciw wam TO JEST FORUM jak napisał ToMi_16 i mamy sobie pomagać a nie walczyć ze sobą
Adamfx
Dodano
29.08.2005 15:05:39
DMX
Dodano:
05.08.2005 16:38:36
Komentarzy:
20
Strona 1 / 4