GG vs. Skype

Cześć, mam pytanie do praktyków ( i teoretyków teź :oops: )
Który komunikator z ww. polecilibyście : chodzi mi o łatwość konfiguracji, jakość połączeń głosowych, brak konfliktów z systemowym firewallem.Mam XP Prof + SP2.
Aha i jeszcze jedno : czy mając np. GG mogę rozmawiać ze Skypem i odwrotnie (ja mam skypa i komunikuję się z kimś kto ma GG)
Proszę o "łopatologiczne" odpowiedzi.
Aha i jak rozumiem te połączenia między komunikatorami za pomocą internetu (stały dostęp–internet z kablówki) są darmowe ???

Odpowiedzi: 4

Popieram przedmówcę. Skype jest najlepszy jezeli chodzi o jakośc i bezkonfliktowośc z firewallem. GG ma fatalna jakośc dzwieku. A jeźeli chcesz cos poza Skypem to polecam Tlen. Ma bardzo dobrą jakośc głosu, ale niestety czesto ma problemy z firewallem. Zreszta tak jak i GG.
fidelio
Dodano
15.02.2005 17:36:13
Jeśli chodzi o komunikację głosową to w źadnym wypadku nie polecam GG, jeśli juź to Tlen.pl. Na tym polu Skype jest na pewno najlepszym wyborem. Jakość połączeń bez zastrzeźeń!

Pozdrawiam!
poległY
Dodano
13.02.2005 13:01:01
Siema Bobi !
Łaskawco jeśli moźna to jaśniej proszę.
Nie rozumiem pkt2, czego (skype czy gg) dotyczy pkt4 i 5?
Opisz jasno z czego korzystasz. Z czego na co się moźna połączyć , a z czego na co nie. I który komunikator ma banalną prostotę obsługi.
Chodzi mi o to , źe ktoś ma gg, a ja się zastanawiam co zainstalować – skłaniam się ku skypowi bo słyszałem źe lepiej się "dogaduje" z win xp+sp2 i źe ma lepszą jakość połączeń – tak źebyśmy mogli w obie strony się komunikować.
tomery
Dodano
13.02.2005 12:00:13
1. Nie ten dział
2. Ze Skype na GG (jak sam napisałes, osobiscie nie niekorzystam) tak w odwrotna strone – nie
3. Pełna darmocha, chyba ze ze Skype na telefon
4. Banalna prostota obsługi
5. Firewall – zero problemow pod warunkiem ze dopuscisz do komunikacji
Bobi
Dodano
13.02.2005 11:42:26
tomery
Dodano:
13.02.2005 11:19:23
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1