GF4 mx440ultra tv–out
Mam problem z wyjściem tv w GF4 (NV17). Na ekranie TV widać wszystko oprucz filmów. Czy ktoś zna przyczynę tego problemu. TVtool nie działa z kartami na tym chipsecie. Proszę o pomoc na: artipil@interia.pl
Odpowiedzi: 13
na radeonie dziala filtr g400 przeznaczony dla matroksa z pakietu nimo, czy zagada na nvidii? nie mam pojecia. ale sprobowac warto.
Na Nvidii jest to samo. Z tym, źe nie da się odpalić napisów (chyba, źe znasz jakiś sposób).
w radeonie jest tak samo. w trybie klonowania, strumien wideo moze byc wysylany tylko na jeden –ten podstawowy – ekran, drugi pozostaje w tym obszarze czarny. wyjsciem jest tryb teatralny (ati od ktoregos tam modelu wzwyz) gdy strumien wideo jest na monitorze podstawowym, a na dodatkowym – na tym klonie wyswietlane jest wideo w trybie pelnoekranowym. i to jest chyba to wlasciwe ustawienie dla ogladania filmow na tv – na tv mamy film w pelnym ekranie, a monitor pozozstaje do innych dzalan.
czy dokladnie tak jest w nvidii to nie wiem,ale chyba jest cos podobnego.
czy dokladnie tak jest w nvidii to nie wiem,ale chyba jest cos podobnego.
a to dlaczego uwaźasz, źe to jest normalne zachowanie? Skoro jest wyjście TV i Nvidia zrobiła opcję klonowania to wszystko ma działać jak naleźy.
to zupelnie normalne i poprawne zachowanie przy odtwarzaniu wideo
OK, działa. :D Ale czy znasz przyczynę takigo zachowania grafy?
Dzięki za informacje! Zaraz je sprawdzę. :wink:
mam to samo na gf2mx.pod win98se nie mialem takich problemow.ja to robie tak:jak wybierzesz klonowanie,pozniej zmieniasz Ekran: Ekran nView:Telewizor... i wybierasz "Ustaw jako podstawowy" i wtedy bedziesz mial film na TV ale nie na monitorze :D tylko pamietaj ze jak spowrotem bedziesz zmienial na standart(bez klonowania) to ustaw Ekran nView:monitor... jako podstawowy bo ci wszystko zniknie i bedzie na TV tylko :D
Czy ktoś jeszcze ma takiego GF'a? Czy wszyskto jest OK (najlepiej jakby miał XP'ka)?
DivX'a mam bo na monitorze film leci bez problemów (tryb klonowania). Na TV widać tylko okno playera a w środku czerń. Moźe znacie jakiś odpowiednik TVtoola. Bo Tvtool powinien sobie poradzić, tylko źe nie obsługuje NV17. :–(
A moźe ty nie masz kodeka DivX?
Sterowniki najnowsze jakie tylko są. A player do filmów nie ma znaczenia (wszędzie tam gdzie powinien się pojawić film jest czarny ekran :–( )
A jakich uźywasz sterów i pod jakim programem odtwarzasz filmy? Do NV17 odpowiednie są najnowsze stery.