GF FX 5500+XP=problem
Mam GF FX 5500 i po wgraniu XP'ka komp zawiesza sie przy starcie systemu. Nie jest to wina systemu, pod inną kartą odpala bez problemu, ani karty, pod Millenium grałem w NFSU2 i nie było źadnego problemu.
Z góry dzieki za pomoc.
Z góry dzieki za pomoc.
Odpowiedzi: 12
Dlaczego właśnie te??:)
Dlatego źe sprawdzone i stabilne,szczególnie do kart z serii GF 4MX,ale inne karty GF teź chodzą dobrze.
Uźytkownicy i gracze je chwalą,nie robią problemów w systemie,wszystko pracuje jak naleźy,opieram się na opini uźytkowników kompów.
Sam na jednym z kompów go uźytkuje i sprawia się dobrze.
Nie sprawdzałem go jeśli chodzi o podkręcanie.
Dlatego źe sprawdzone i stabilne,szczególnie do kart z serii GF 4MX,ale inne karty GF teź chodzą dobrze.
Uźytkownicy i gracze je chwalą,nie robią problemów w systemie,wszystko pracuje jak naleźy,opieram się na opini uźytkowników kompów.
Sam na jednym z kompów go uźytkuje i sprawia się dobrze.
Nie sprawdzałem go jeśli chodzi o podkręcanie.
JN:
Zastosuj ster w wersji 56.72.
Dlaczego włąsnie te??:) Pytam z ciekawości co w nich jest takiego??(JA TEŻ ICH UŻYWAM) ale tylko ze wzgledu na to źe na kazdych innych podkręcanie grafiki kończy sie bardzo duźym spadkiem wydajności.
Driver Cleaner'em wyczyść system ze sterowników, uruchom kompa ponownie i spróbuj zainstalować na nowo karte.
System świerzutki.
Radek był ale nie na tym systemie.
Z zasilaczem nie ma problemu.
Płyta: ASrock M266A rev.3.0 z agp x4.
Radek był ale nie na tym systemie.
Z zasilaczem nie ma problemu.
Płyta: ASrock M266A rev.3.0 z agp x4.
Icy czy to nowy system ?
Wcześniej nie miałeś czegoś z stajni ATI ?
Zasilacz wyrabia ?
Jaka płyta z jakim AGP ?
Wcześniej nie miałeś czegoś z stajni ATI ?
Zasilacz wyrabia ?
Jaka płyta z jakim AGP ?
oczywiście źe nie :P Ale zawsze to fajniej próbować na świeźych okienkach:P Nie sądziasz??? :P
Oczywiscie raczysz zartowac ? Warunkiem zmiany sterownika jest wczesniejszy format ?adik154:Format dysku...
Ja poszedlbym dalej – kupilbym nowy dysk :P .
Format dysku oraz po ponownym zainstalowaniu systemu wgranie steronika http://www.nvidia.pl/drivers/winxp_2k_66.93.html
System odpalił zrobilem co kazales ale komputer sam urochomił sie ponownie i pokazał blad(zalacznik). Po kaźdym restarcie to samo.
Wsadz inną karte grafiki która chodziła i tryb awaryjny i odinstaluj dokładnie stery od grafiki i uruchom tą karte na sterze sytemowym,wyłącz kompa i przełóź karte na właściwą i start i zobacz i zrób co pisałem.
UPDATE.
Jak nic zrób tak – wyłącz kompa
Zrób porządną konserwacje kompa.
Załóź inną karte grafiki.
Reset biosu na defaults.
Zdejmij partycje dysku i załóź i sformatuj dysk.
Wgraj świeźy system XP z SP1,zamknij kompa Włóź właściwą karte grafiki i start – jak nie ruszy,to albo aktualizacja biosu,słaby zasilacz lub płyta główna nie lubi się z kartą i nic nie zrobisz.
Wgraj najnowsze stery do płyty głównej.
Wgraj stery do karty muzycznej grafiki i inne.
Wgraj directX 9.0c.
Oprogramowanie.
Z uruchom komenda dxdiag i sprawdz czy wszystko gra.
UPDATE.
Jak nic zrób tak – wyłącz kompa
Zrób porządną konserwacje kompa.
Załóź inną karte grafiki.
Reset biosu na defaults.
Zdejmij partycje dysku i załóź i sformatuj dysk.
Wgraj świeźy system XP z SP1,zamknij kompa Włóź właściwą karte grafiki i start – jak nie ruszy,to albo aktualizacja biosu,słaby zasilacz lub płyta główna nie lubi się z kartą i nic nie zrobisz.
Wgraj najnowsze stery do płyty głównej.
Wgraj stery do karty muzycznej grafiki i inne.
Wgraj directX 9.0c.
Oprogramowanie.
Z uruchom komenda dxdiag i sprawdz czy wszystko gra.
BIOS resetowany a tryby awaryjnego ani systemu nie moge wlaczyc.
Reset biosu na defaults.
Uruchom w trybie awaryjnym przy starcie F8.
Jak wgrałeś ster do karty to odinstaluj i uruchom ponownie komp na sterze systemowym do karty.
Teraz to.
A nie zapomniałeś wgrać najnowszych sterów do płyty głównej.
Później
Sprawdz menadzer urządzeń moźe jakieś konflikty są.
Uruchom w trybie awaryjnym przy starcie F8.
Jak wgrałeś ster do karty to odinstaluj i uruchom ponownie komp na sterze systemowym do karty.
Teraz to.
A nie zapomniałeś wgrać najnowszych sterów do płyty głównej.
Później
Sprawdz menadzer urządzeń moźe jakieś konflikty są.
Strona 1 / 1