GF 7800
Fujitsu Siemens Intel Pentium(R)4 CPU, 3.00 GHz ,2.99 GHz, 1.50 GB RAM, NIVIDA GF 6200SE Turbo Cache(TM).Do grania w UT 3 zalecana jest GF 7800GTX+ no i Dual Core procesor.Moje pytanie brzmi czy moj komp ma wystarczajace parametry do zamontowonia GF 7800?Bo z tym co mam spelnia minimalne wymagania a co za tym idzie gra chodzi marnie.Z gory dzieki i przepraszam jezeli zaczalem stary temat jako nowy ale po prostu nie moglem znalezc odpowiedzi na dreczace mnie pytanie.:redface:
Odpowiedzi: 8
no nie przeginaj. wystarczy znaleźć nazwy swoich podzespołów na listach rozwijalnych, trochę pól wyklikać, w razie drobnych problemów z translacją skorzystać z jakiegoś słownika ang-pol online np. Getionary, na końcu pojechać po buttonie "Calculate" i wyliczy zużycie w Watach
problem w tym ze ja po angielsku to co najwyzej aj lawiu.nie ma czegos po polsku albo po niemiecku?
skorzystaj z [url=http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp]Power Consumption Calculator[/url] i oblicz sobie czy Ci wydoli zasilacz
LITEON model PS 6351 - 3F .
Chodzi o to czy zasilacz który masz da radę obsłużyć wszystki sprzęt razem z nową kartą graficzną - bo ona będzie potrzebowała więcej mocy niż ta którą masz teraz.
Napisz jakiej firmy zasilacz masz i jaki konkretnie model.
-
[quote=SLAY3R]Chodzi o to czy zasilacz który masz da radę obsłużyć wszystki sprzęt razem z nową kartą graficzną - bo ona będzie potrzebowała więcej mocy niż ta którą masz teraz. Napisz jakiej firmy zasilacz masz i jaki konkretnie model.[/quote] Dokładnie :]
czy z tym zasilaniem to chodzi o ATX?
[quote=Ad@$]Nie podałeś najważniejszego elementu komputera, tj. płyty głównej. To od niej uzależniona jest bowiem odpowiedź.[/quote]
[quote=gjg44]NIVIDA GF 6200SE Turbo Cache[/quote]
Karty Turbo Cache miały zastosowanie tylko w wypadku PCI-E tak więc można wnioskować, iż gjg44 posiada odpowiedni slot - tak więc odpowiedź brzmi Tak (pozostaje jeszcze kwestia zasilania) ;-)
Nie podałeś najważniejszego elementu komputera, tj. płyty głównej. To od niej uzależniona jest bowiem odpowiedź.
Strona 1 / 1