Gf 6600GT problem

Witam wszystkich
Mam taki problem jakis czas temu zakupilem GF6600GT, wszystko dzialalo pieknie zero zwiech, gierki chodzily plynnie. Po reinstalce Windy nagle gry zaczely sie wieszac, albo pojawial sie napis ze monitor wchodzi w tryb czuwania i nic sie nie dalo zrobic albo w grze wyskakiwaly biale paski w stylu szachownicy i tylko pomagal reset. Pojawia sie to glownie na nowych grach (fifa 2006) choc tez nie zawsze bo San Andreas i Fahrenheit chodzily bez problemu. Przeczytalem tony forow, dowiedzialem sie ze moze to byc wina zasilacza. Moj zasilacz to 300W (wiem ze malo ale wczesniej wszystko chodzilo bez problemu). Probowalem roznych sterownikow i ciagle jest to samo. Czy jest taka mozliwosc ze nowe gry wymagaja wiecej mocy od karty a jesli zasilacz tej mocy nie moze dac nastepuje zwieszka? Nie wiem co teraz za bardzo zrobic czy kupic nowy zasilacz czy kombinowac ze sterownikami. Jesli ktos ma jakies pomysly prosze o pomoc

Odpowiedzi: 3

Tez na poczatku myslalem ze karta uszkodzona lub sie przegrzewa wiec zalaczylem 3dmark2005 przeszedl caly test, potem demo na max detali tez bez problemu, wszystko chodzi. Moje pytanie jest takie uzywam do sciagania torrentow ABC czy jest mozliwosc ze on powoduje konflikty? tak mi sie ywdaje jakos ze problemy zaczely sie od kiedy zaczelem tego uzywac. Co do zasilacza to chyba nie lezy w nim problem gdyz jak pisalem wczesniej 3dmark poszedl bez problemow. Zauwarzylem ze glownie sie wiesz ana Ultimate Spider–man obraz jakby zamienia sie w szachownice, biale prostokaty zaczynaja migac nie potrafie tego opisac i screena tez nie moge zrobic bo komputer sie wtedy zwiesza juz calkowicie
micielk
Dodano
09.10.2005 14:21:11
Tak jak mowi kolega JN, jesli masz mozliwosc sprawdzenia karty na innym komputerze, albo pozyczenia od kogos porzadnego zasilacze to zrob to.
Mozesz tez kombinowac ze sterownikami.
priv
Dodano
09.10.2005 13:52:15
Jeśli w systemie wszystko sprawdziłeś,to

Stery najnowsze do płyty wgraj.

Podmień zasilacz na mocniejszy i sprawdź.

Sprawdź kartę grafiki na innym kompie,bo moźe uszkodzona i serwis.
JNJN
Dodano
09.10.2005 13:45:34
micielk
Dodano:
08.10.2005 17:08:30
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1