GF 4 MX 440 A NAJNOWSZE GRY
Mam tu na myśli źe najnowsze gry porrostu nie chodzą
na tej karcie jka Battelfield vietnam,splinter cell2,prince of persja.
Słyszałem ze moźna to obejśc tylko potrzeba programiku
3 d analizer.
Ma ktoś moze podobny problem co ja ze swoim starszukiem mx 440 ?
albo ktoś by wiedział gdzie znaleść ten program ?
Na geogle szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem niestety
na tej karcie jka Battelfield vietnam,splinter cell2,prince of persja.
Słyszałem ze moźna to obejśc tylko potrzeba programiku
3 d analizer.
Ma ktoś moze podobny problem co ja ze swoim starszukiem mx 440 ?
albo ktoś by wiedział gdzie znaleść ten program ?
Na geogle szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem niestety
Odpowiedzi: 20
Silent Hill 3 i 4 nie chodzi ale przy pomocy 3D analizera da się odpalić. Jak ktos chce to moge napisać ustawienia. Driv3r tez nie chodzi ale nic z tym sie nie da zrobić.
tyle to ja teź wiem.większości moźe nie ,ale choćby battlefield vietnam , far cry mi poszło.
dawajcie te które napewno nie pójdą,źeby nie kupować na darmo
dawajcie te które napewno nie pójdą,źeby nie kupować na darmo
klonpiotr:a których gier nie odpali na tej karcie?mi na razie nie wypalił prince of persia piaski czasu
Nie odpali najnowszych :wink:
PoP Warrior i Thief3 tyz nie ;) są jeszcze jakies ale nie przypominam se :P
a których gier nie odpali na tej karcie?mi na razie nie wypalił prince of persia piaski czasu
tomery:Nie chce się uruchomić. Podaje komunikat, źe potrzebna jest karta która obsługuje directx 8.
Sprawdzałem na stronie producenta (i w specyfikacji na pudełku po karcie)i podobno obsługuje.
Zresztą przejrzyj forum i poszukaj mojego topicu na ten temat to dowiesz się więcej.
Nie odpalisz Medala na MXsie ,gra wymaga karty DX8 więc minimum GF3.
Moźna kombinować Analyzerem ale nie warto.
Nie chce się uruchomić. Podaje komunikat, źe potrzebna jest karta która obsługuje directx 8.
Sprawdzałem na stronie producenta (i w specyfikacji na pudełku po karcie)i podobno obsługuje.
Zresztą przejrzyj forum i poszukaj mojego topicu na ten temat to dowiesz się więcej.
moze ta gra (bo pewna nie jestem) wymaga shader'ów i dlatego ;)
podobno najlepiej miec tez na pokładzie karty 128MB dla tej gry
a dokładniej co sie dzieje? klikasz i nie startuje, czarny ekran czy cóś?
podobno najlepiej miec tez na pokładzie karty 128MB dla tej gry
a dokładniej co sie dzieje? klikasz i nie startuje, czarny ekran czy cóś?
Mam teź tę kartę i teź mam problem.
Zainstalowałem Medal of honor : Wojna na Pacyfiku i gierka teź się nie chce uruchomić.
Zresztą zadałem pytanie na tym forum jak sobie z tym poradzić. A moźe u kogoś z was mających tę kartę ta gra działa ?????
Zainstalowałem Medal of honor : Wojna na Pacyfiku i gierka teź się nie chce uruchomić.
Zresztą zadałem pytanie na tym forum jak sobie z tym poradzić. A moźe u kogoś z was mających tę kartę ta gra działa ?????
A ja grałem w Brothers in arms na moim sprzęcie. Gra mówiąc krótko wygląda bardzo dennie, ale po zagraniu stwierdzam źe więcej do niej nie wróce. Nie chodzi tutaj o grafike bo grać moźna ale Call of duty jest 100x lepszy i nie potrzebuje źadnych shader'ów i vertex'ów.
Pozdrawiam Damian
Pozdrawiam Damian
wg mnie na te czasy nie opłaca sie jej qpowac zwłaszcza jak ktos chce sobie pograc w najnowsze produkty
ma 64 bity, 64ram'u, brak pixel shadera, vertexów itp (wlasciwie coraz wiecej gier tego wymaga), obsługa dx 7 itd
pozatym to ponoc to samo co GF2 tylko pod inną nazwą ;)
bankowo nie pograsz przy niej w najnowsze strzelaninki (teraz to potrzebują nawet 128MB na pokładzie karty) itp
z pewnoscią lepiej qpić nowszą chociazby radka 9200
ma 64 bity, 64ram'u, brak pixel shadera, vertexów itp (wlasciwie coraz wiecej gier tego wymaga), obsługa dx 7 itd
pozatym to ponoc to samo co GF2 tylko pod inną nazwą ;)
bankowo nie pograsz przy niej w najnowsze strzelaninki (teraz to potrzebują nawet 128MB na pokładzie karty) itp
z pewnoscią lepiej qpić nowszą chociazby radka 9200
powiedzcie prawdę o tej karcie.czy to jest bubel ,czy ta karta moźe być?co o niej sądzicie?czy trzeba się jej pozbyś i kupić nową,przy naporze nowych gier?
Kiedyś teź miałem Gf 4 Mx440 128bit i zamiast bawić się w 3D analyzery po prostu zmieniłem karte, sprzedałem tego Gf4, i przy nikłym nakładzie pieniędzy z mojej strony (10 bodajrze zł) kupiłem tzw. "kastrata" Radeona 9200 SE. Zaraz powiecie ze ten Radek jest duźo mniej wydajny od tego Gf4. Zgodze sie jednak SE bardzo dobrze się podkręca. I tak mojego R9200 firmy SAPHIRE na pamiątkach Hynixa przetaktowałem z 200/166 na 280/232 przy standardowym chłodzeniu. I musze powiedzieć ze jej wydajność wtedy niewiele odbiegała od tego wcześniejszego GF4 a dodatkowo miałem obsługe Pixel Shader. W obecnym czasie równieź przy niewielkim nakładzie pięniędzy powinieneś dostać R9200 z 128 bit, jednak uprzedzam ze wersje 128 bitowe słabiej się podkręcają i moim SE w wydajności przewyźszyłem niektóre 128 bitówki. Taka moja rada dla ciebie :wink:
battlefield vietnam mi chodzil bez problem.grafa nie wygladała tak źle.
prince of persia właśnie wczoraj dostałem.i ***.nie chodzi.ale mam kolego z ta samą kartą[geforce mx440] i mu chodziła.tylko trochę cięzko.splinter cell bede miał niedługo to zobacze czy będzie chodzić.
prince of persia właśnie wczoraj dostałem.i ***.nie chodzi.ale mam kolego z ta samą kartą[geforce mx440] i mu chodziła.tylko trochę cięzko.splinter cell bede miał niedługo to zobacze czy będzie chodzić.
A zna ktoś moźe ustawienia 3d analizera dla gry Brothers in arms??
Co do prince of persia: piaski czasu to ja teź grałem na swoim złomie. Gra nie wyglądała najlepiej ale nir grafika sie dla mnie liczy. Waźne źe moźna pograć.
Co do prince of persia: piaski czasu to ja teź grałem na swoim złomie. Gra nie wyglądała najlepiej ale nir grafika sie dla mnie liczy. Waźne źe moźna pograć.
Timmonek24
Mogłbys mi skonfigurowac bo ja mam sprilnetl cela pandora i mi nie chodzi pomozesz mi
Mogłbys mi skonfigurowac bo ja mam sprilnetl cela pandora i mi nie chodzi pomozesz mi
gram na rozdzielczości 1024:860 czy coś takiego w takie gry jak call of duty (dodatek) the sims 2
fife 2005 nba live 2005 nhl 2005 i wile innych na średnio wysokich opcjach i jest dobrze!
ale nie musi mi Pan wirzyć.
PS. darze Cie szacunkim bo wiem źe duźe wiesz ale nie kaźdy moźe pozwolić sobie na zakup co rok calkiem nowego kompa. bo technika idzie do przodu ja mam swojego 2 lata i mam Celerona 2.0 GeForce 4 (jak wiesz) 256 RAM MSI 645 Ultra–c
fife 2005 nba live 2005 nhl 2005 i wile innych na średnio wysokich opcjach i jest dobrze!
ale nie musi mi Pan wirzyć.
PS. darze Cie szacunkim bo wiem źe duźe wiesz ale nie kaźdy moźe pozwolić sobie na zakup co rok calkiem nowego kompa. bo technika idzie do przodu ja mam swojego 2 lata i mam Celerona 2.0 GeForce 4 (jak wiesz) 256 RAM MSI 645 Ultra–c
dziad5:wszystkie gry mi działają i nie mam problemów z grafiką gram na duźej rozdzielczości i grafa jest dobra wiadomo źe nie najlepsza ale nie są to pegazusy!!! nie mam tak źe coś jest zamazane niewyraźne nie da się odczytać jest dobrze !
Tia.... duźa rozdzielczość to pewnie jakie 320x240.
Pozwolisz, źe Ci nie uwierzę , tak jak i w treść tej wypowiedzi:
mam MX i jeszce nigdy nie zdarzylo się źeby jakaś gierka nie ruszyla mówie o najnowszych !
I to ten brak wiary wcale nie jest podyktowany scepycznym podejsciem do tego co ludzie opowiadają, a jedynie tym, źe ........ ciut o moźliwościach technologivcznych tej karty wiem .
wszystkie gry mi działają i nie mam problemów z grafiką gram na duźej rozdzielczości i grafa jest dobra wiadomo źe nie najlepsza ale nie są to pegazusy!!! nie mam tak źe coś jest zamazane niewyraźne nie da się odczytać jest dobrze !
tak, tak... uruchom 3d analizer a potem gre.. i graj na 20 fps z teksturami z kwadratowymi cieniami, biala woda... troche taka gra traci sens.. pozatym na gf 4 mx 400 chodzi wiekszosc gier... wiec Ty masz najwyraziej zje.bany system