GeForce, Via, Sun?

Witam. Jestem nowy na forum wiec badzcie litosciwi.
Odkupilem od znajomego karte grafiki, byla don dolaczona starusienka plyta ze sterownikami, wszystko ok, ale zmiana karty spowodowala "slizganie sie okienek" na esktopie, paski poziome w filmach Divx na full ekran, pasek bialy w windowed mode. Pytanie jakie sterowniki najlepsze sa do konfiguracji, ktora podaje.

Osoby dramatu:

– Inno 3D Tornado GeForce4 MX 420 64MB TV AGPx4
– BIOSTAR – Socket 478 VIARAMA U8788 P4X266E AGPx4
512ramu
Celeron 2 2GHz
– monitor Sun Microsystems CPD–4410 19" CRT (sony OEM)

powtarzam: mi sie wydaje ze to stery, ale nie jestem powien, mozecie podac optymalne sterowniki dla takiej/powyzszej konfiguracji?

Dziekuje z gory za odpowiedz
3ga

Odpowiedzi: 3

Dziekuje za odpowiedz. Faktycznie sterowniki lezaly:) znalazlem omegi specjalne takie, Niestety znalazlem gdzies na sieci dosc stare i system troche krzyczal przy instalacji, dodatkowo nie moge wejsc do zaawansowanych ustawien ekranu z poziomu windy, tylko to cale nView nVidiiii. Odswiezanie ekranu spalo o 4Hz, ale w chwili wolnego potestuje nowe sterowniki :)
pozdrawiam
3ga
3ga
Dodano
11.03.2006 18:44:17
piątas:
A przeinstalowałeś system??Jeśli nie to zrób to
Co jeszcze ? Moze calego kompa zmienic ? Chlopie, przeinstalowywac system z powodu zmiany karty ? Daj se siana.

3ga, zaopatrz sie w program Driver Cleaner ktorym bedziesz usuwal sterowniki, sciagnij kilka, kilkanascie wersji sterownikow do tej karty poczawszy od powiedzmy 28.32 i testuj samodzielnie. Wszystko znajdziesz na stronie Nvidii, w dziale sterownikow archiwalnych –> http://www.nvidia.com/object/winxp–2k_archive.html
EL NINO
Dodano
10.03.2006 19:39:40
A przeinstalowałeś system??Jeśli nie to zrób to i następnie zainstaluj sterowniki z płyty, na tych dołączonych przez producenta karta powinna prawidłowo działać.
piątas
Dodano
10.03.2006 18:42:55
3ga
Dodano:
10.03.2006 15:47:06
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1