GeForce FX 5950Ultra

Co sądzicie o takiej karcie ??
GAINWARD FX PowerPack!
Ultra/1100XT TV/DVI Golden Sample –– GeForce FX 5950Ultra (O/C na 490Mhz dla rdzenia i 1010Mhz dla pamieci )

Prosze wyrazić opinie , hcce taką sobie kupić i chce wiedzieć co o niej sądzicie.

Pozdro

Odpowiedzi: 15

DFobrze piszesz to tak jak z autami , ktos kupuje nowa Lagune prosto z salonu a ktos wydaje kwote rzedu 80 tys za uzywane BMW badz tez Audi

Jezeli w twoim mniemaniu BMW lub Audi = FX 5900 a Laguna = 6600GT

To zostawie to bez komentarza.... :D

Masz tu linka i zobacz jak te Laguny w wydaniu Leadteka, wysmienicie sie kreca, na nich ludzie robia najlepsze wyniki na 6600GT

http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=117337
mettal
Dodano
29.09.2005 16:57:10
He no wlasnie tak do tego celerona ...

DFobrze piszesz to tak jak z autami , ktos kupuje nowa Lagune prosto z salonu a ktos wydaje kwote rzedu 80 tys za uzywane BMW badz tez Audi

Proste to chyba i logiczne
przemo12
Dodano
29.09.2005 16:43:46
przemo o czym ty do mnie piszesz, bo juz calkiem nie rozumiem, o jakim kupowaniu wynikow bredzisz czlowieku, czy ty zes sie dzis czegos nacpal.

zanotuje Ci nasz rozmowe w skrocie moze zrozumiesz.

pytasz: co sadzicie o tym FX'ie

odpowiadam:

podajac ze to kiepski wybor i w tej cenie dostaniesz wiele lepszego 6600GT, dla przykladu podaje karte Firmy Leadtek, bo pasuja najlepiej do twjego budrzetu jaki chcesz na zakup przeznaczyc, a firma robi jedne z lepszych kart jakosciowo.

ty odpowiadasz:

o serwisie nizmieskim i o superkosmicznej jakosci i pokazujesz mi testy roznych 6600GT

ja odpowiadam:

a c maja testy poszczegolnych 6600GT do tego FX'a ktorego uwazasz za super nieziemska karte ?

ty odpowiadasz:

wypisujesz bzdury

ja odpowiadam:

ze nie mam nic do firmy Gainward, tylko pisze ze nie polecam dnej karty , na danym chipie, a konkretnie FX5900 i polecam 6600GT i jesli masz 700zł to kup 6600GT Gainwarda, bo karta bardzo dobrej jakosci, tylko ze drozsza.

Czy teraz chlopie skumales o co biega ?
mettal
Dodano
29.09.2005 16:42:08
Na spokojnie: Przemo12 odbiegasz od tematu. Znajdź test tego Leadteka 6600GT i tego swojego Gaiwarda FX5950 – a zapewniam, źe 6600GT wypadnie lepiej. Co do tych wykresów, które podałeś – nie zapomnij, źe seria GS róźni się taktowaniem. Podnieś tak samo zegary w Leadteku – a nie będzie juź takiej róźnicy pomiędzy tymi kartami.
Gaiward to bardzo dobry producent – ale ostatnio przereklamowany. Ich karty są zdecydowanie droźsze od kart konkurencji – tylko dlatego, źe są "Golden Sample". Tymczasem konkurencja nie potrzebuje nazywać swoich kart w ten sposób – bez tego i tak mogą chodzić z zegarami podkręconym do poziomu GS Gainwarda.. a czasem nawet więcej.

Kłucisz się o tego gaiwarda – ale tymczasem nie dopuszczasz świadomie do siebie tej myśli, źe ten FX5950 to faktycznie juź staroć. Za 550zł o niebo lepszą inwestycją będzie 6600GT.
Co ci po gwarancji S.O.S, czy Golden Sample – jak nowe gierki (jak choćby doom3) chodzą szybciej na kartach z Pixel/Vertex Shader 3.0 i Ultra ShadowII.
To nie ma sensu. To tak jakbys zamiast Pentium4 2GHz kupił Celerona 2GHz. Bo Petium4 jest w wersji OEM, a Celeron BOX i ma gwarancję na 3 lata.
evil44
Dodano
29.09.2005 16:39:57
Jakim marketingowym belkotem , przeciez czarno na bialym wyraznie jest pokazane ktory produkt przoduje w testach i wiesz dziwne jest bardzo to ,ze jak by tak poszukac to karty tez firmy rowniez w innych czy to servisach internetowych czy tez czasopismach komputerowych wskazuja na rewelacyjne wyniki kart firmy Gainward

Wiec przestan tu pisac o jakims kupowaniu wynikow itd , to tak jak bys napisal ze firma Ferarri kupila sobie testy

Kazdy dobrze wie ,ze renoma marki idzie wrqaz z jej wynikami , de–facto wiadome jest ze pewne rzeczy moga byc tez pojeciem wzglednym , takie jak np kolor laminatu uzytego do karty , zastosowany system chlodzenia itd jednak za pewnik mozna przyjac z cala doza doskonalosci ,ze wyniki nie sa juz rzecza czysta subiektywna a suchymi faktami ktore mozna interpretowac tylko w jednoznaczny sposob ...

Wiec jak karta firmy Gainward ma 600 pkt wiecej w 3D 03 od karty Leadteak'a to tak ma.

I jak pisza ,ze jest lepsza wydajnosciowo badz tez jakosciowo to tez tak jest.

Co ty bredzisz tak na marginesie , przeciesz napisales :
Jest to karta firmy Leadtek i jakoscia na dzien dzisiejszy przewyzsza ona nawet produkty Gainwarda

Napisales sam o markach i o jakosci danych producentow , wiec zastanow sie dobrze o czym piszesz a potem miej pretensje ...
przemo12
Dodano
29.09.2005 16:33:51
przemo12:
dziwne sa twoje wywody na temat tego ze Leadtek jakoscia na dzien dzisiejszy przewyzsza ona nawet produkty Gainwarda , ty chyba nie wiesz o czym mowisz.Gainward jako jedyna firma wypuszcza serie Modeli oznaczone jako Golden Sample ,czyli dopuszczone przez firme to pracy z podwyzszonymi czestotliwosciami.
po drugie powiedz mi jedno ktora to jeszzce firma oferuje tak zwany serwis S.O.S (zarówno wysyłka, jak i odbiór odbywa się w systemie Door–To–Door (Od– Drzwi–Do–Drzwi), co oznacza, iź Uźytkownik naszego sprzętu nie musi nawet ruszać się z domu czy z pracy, aby wysłać sprzęt do serwisu, a następnie go odebrać

# błyskawiczny!

transport sprzętu zarówno DO, jak i Z serwisu odbywa się za pośrednictwem firmy kurierskiej GLS "General Logistics Systems" – dawniej Szybka Paczka, co skraca do minimum czas wysyłki)
Nie pamiętam źeby ladatek oferował karty chłodzone wodą,no i pokaz mi test w ktorym karty z najwyzszej polki maja lepsze wyniki niz karty Gainwarda

A wiesz po co to wprowadzili, bo wlasnie karty Golden Sample najczesciej sie sypia, no i coz zeby pojsc klientom na reke i zbyt nie narazac na szwank dobrego imienia firmy wprowadzili Dor To Dor. Zycze Ci zakupu tego Gaiwarda i modl sie abys nie musial wyprobowac ich serwisu. :wink:

Druga sprawa kolego, naczytales sie chyba zbyt duzo ulotek reklamowych przepchanych marketingowym belkotem, no ale coz wlasnie firmy liczna na takich klientow.

No ladne screny nam tu wkleiles i coz z tego, ja nie twierdze ze Gainward jako firma jest kiepska, bo jest jedna z najlepszych, wlasnie na czele z Leadtekiem. Pokazales wykresy wydajnosci kart z seri 6600GT. A mowa tutaj chyba o karcie FX ktora zekomo chcesz kupic. Ja nie mam nic do Gainwarda, tylko do karty graficznej z tym chipem, ale widocznie ty nie potrafisz tego zrozumiec...

Mozesz rowniez kupic gf6600GT gainwarda, ja podalem za przyklad czleku kolorowy, karte Leadteka tylko dla tego ze jest w przystepnej cenie, niewiele drozsza od tego FX'a. Mam nadzieje ze tym razem dotarlo ?
mettal
Dodano
29.09.2005 16:21:47
przemo12:
dziwne sa twoje wywody na temat tego ze Leadtek jakoscia na dzien dzisiejszy przewyzsza ona nawet produkty Gainwarda , ty chyba nie wiesz o czym mowisz.Gainward jako jedyna firma wypuszcza serie Modeli oznaczone jako Golden Sample ,czyli dopuszczone przez firme to pracy z podwyzszonymi czestotliwosciami.
po drugie powiedz mi jedno ktora to jeszzce firma oferuje tak zwany serwis S.O.S (zarówno wysyłka, jak i odbiór odbywa się w systemie Door–To–Door (Od– Drzwi–Do–Drzwi), co oznacza, iź Uźytkownik naszego sprzętu nie musi nawet ruszać się z domu czy z pracy, aby wysłać sprzęt do serwisu, a następnie go odebrać

# błyskawiczny!

transport sprzętu zarówno DO, jak i Z serwisu odbywa się za pośrednictwem firmy kurierskiej GLS "General Logistics Systems" – dawniej Szybka Paczka, co skraca do minimum czas wysyłki)
Nie pamiętam źeby ladatek oferował karty chłodzone wodą,no i pokaz mi test w ktorym karty z najwyzszej polki maja lepsze wyniki niz karty Gainwarda

A wiesz po co to wprowadzili, bo wlasnie karty Golden Sample najczesciej sie sypia, no i coz zeby pojsc klientom na reke i zbyt nie narazac na szwank dobrego imienia firmy wprowadzili Dor To Dor. Zycze Ci zakupu tego Gaiwarda i modl sie abys nie musial wyprobowac ich serwisu. :wink:

Druga sprawa kolego, naczytales sie chyba zbyt duzo ulotek reklamowych przepchanych marketingowym belkotem, no ale coz wlasnie firmy liczna na takich klientow.

No ladne screny nam tu wkleiles i coz z tego, ja nie twierdze ze Gainward jako firma jest kiepska, bo jest jedna z najlepszych, wlasnie na czele z Leadtekiem. Pokazales wykresy wydajnosci kart z seri 6600GT. A mowa tutaj chyba o karcie FX ktora zekomo chcesz kupic. Ja nie mam nic do Gainwarda, tylko do karty graficznej z tym chipem, ale widocznie ty nie potrafisz tego zrozumiec...

Mozesz rowniez kupic gf6600GT gainwarda, ja podalem za przyklad czleku kolorowy, karte Leadteka tylko dla tego ze jest w przystepnej cenie, niewiele drozsza od tego FX'a. Mam nadzieje ze tym razem dotarlo ?
mettal
Dodano
29.09.2005 16:21:47
Dobra... niech przemo12 zakupi tego gainwarda... Jego sprawa... jego kasa... i jego będzie ta karta. Bo skoro do niego nie docierają oczywiste argumenty – to nie ma co z nim walczyć.

BTW: I będzie miał okazję nie raz osobiście sprawdzić jak działa ten system S.O.S :D – skoro się nim tak zachwyca...
evil44
Dodano
29.09.2005 16:15:17
po drugie powiedz mi jedno ktora to jeszzce firma oferuje tak zwany serwis S.O.S –
zarówno wysyłka, jak i odbiór odbywa się w systemie Door–To–Door (Od– Drzwi–Do–Drzwi), co oznacza, iź Uźytkownik naszego sprzętu nie musi nawet ruszać się z domu czy z pracy, aby wysłać sprzęt do serwisu, a następnie go odebrać

# błyskawiczny!

A i co do tego zebym sie mial doksztalcac ty sie doksztalac bo wedlug tego testu

http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/GeForce_6600/Gainward_6600_GT_GS_AGP.html

To karta Gainward'a zdobyla 1 miejsce i pisza o niej tak :
Równieź i ta karta została wykonana ze szczególną dbałością o detale, np: dodatkowe poduszki zapobiegające przekrzywieniu się radiatora chłodzącego (fotki poniźej). "Pozłacany" śledź karty, który po włoźeniu jej do komputera z pewnością nie dostarczy nam wizualnych 'uniesień', ale po roku czasu nie zmatowieje jak zwykłe metalowe śledzie, a karta nadal będzie wyglądać estetycznie. Taki niby drobny szczegół.

Smieszny jestes wiec ze swoimi wywodami , a i co do tego Leadtek'a

spojrz na wykresy wydajnosci :

Dziwne ale Leadtek jest na prawie samym koncu czolowki a Gainward na samym poczatku
przemo12
Dodano
29.09.2005 16:08:59
przemo12:
Jakiś ten winfast biedny, i 128mb/128 bit chyba kupie tego 5950 bo co z tego ze sa za za podobne pieniądze 6600 gt ale galaxy a one sa lipne jakies strasznie sie szybko rypia i wogole jakieś takie okrojony ale coz za firme trzeba płacić i za jakość Grainward to Grainward.

Czlowieku co ty za bzdury piszesz, jaki Galaxy? Jest to karta firmy Leadtek i jakoscia na dzien dzisiejszy przewyzsza ona nawet produkty Gainwarda, jest to jedna z lepszych firm produkujaca karty graficzne.

I co z tego ze ten FX ma 256mb/256bit. Ta ilosc pamieci i szyna nie sa nawet w tej karcie wykorzystywane do polowy.Taka ilosc pamieci w tej karcie to tylko chwyt marketingowy, wczesniej sie zapcha ta iloscia niz ja wykorzysta. A taki GF6600GT ze swoimi 128MB, zje tego FX'a bez problemu.

Poczytaj moze troche wiecej i doksztalc sie w tym temacie, bo mozesz slono pozalowac ze kupiles tego Gainwarda. Naprawde...
mettal
Dodano
29.09.2005 15:49:59
Jakiś ten winfast biedny, i 128mb/128 bit chyba kupie tego 5950 bo co z tego ze sa za za podobne pieniądze 6600 gt ale galaxy a one sa lipne jakies strasznie sie szybko rypia i wogole jakieś takie okrojony ale coz za firme trzeba płacić i za jakość Grainward to Grainward.
przemo12
Dodano
29.09.2005 15:40:12
Nie ma sensu sie pchac w przestarzala i niedopracowana technologie, bo to ze FX'y nie dzialaly do konco tak jak powinny to fakt !

Doloz troche kasy i kup cos takiego, po podreceniu ( a kreca sie swietnie, ja swojego 6600GT mam na 600/1200MHz) ma to bardzo dobrego kopa, nawet bez krecenia...

WinFast GF6600GT – 568zł
mettal
Dodano
29.09.2005 15:24:44
Co sądze o tej karcie??
Nadal dość wydajna, ale ma wady:
1. Jest bardzo prądoźerna.
2. Ogromnie się grzeje.

Ja bym wybrał coś z rodziny GF6600GT. Po co kupować sprzęt, który jest juź nieco stary – i do tego mogą wystąpić z nim problemy na tle ciepła, zasilania i ... hałasu!

dam za nią 550 zł za takie pieniądze lepszej nie kupię,

–Kupisz... Coś z rodziny 6600 będzie w tej cenie lepsze.
evil44
Dodano
29.09.2005 15:16:48
Ale jest 3 razy szybsz aod mojej i wydajniejsza 256mb i 256 bit , a mój fx 5600 tylko 256 mb , czli zmaien odczuje duźa i ma zmodyfikowany bios http://www.tweak.pl/artykul/mod_5900xt i dam za nią 550 zł za takie pieniądze lepszej nie kupię, gwarancja 4,5 roku to co mi polecacie ??
przemo12
Dodano
29.09.2005 15:10:42
Moze tak napisz ile chcesz wydac na ta karte i powiem Ci czy nie znajdziesz czegos lepszego, bo ten FX to nie zabardzo, zreszta cala rodzina FX'ow nie za bardzo byla udana, a z drugiej strony karta juz 2 epoki do tylu jest.
mettal
Dodano
29.09.2005 14:12:33
przemo12
Dodano:
29.09.2005 13:27:01
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1