GeForce FX 5200 – czy kupić ją?
Chciałbym kupić kartę GeForce FX 5200.
Jej parametry to:
typ złącza AGP 8x
producent chipsetu nVidia
model chipsetu GeForceFX 5200 (NV34)
wielkośc pamięci 128 MB
typ zastosowanej pamięci DDR (128bit)
taktowanie rdzenia 250 MHz
taktowanie pamięci 333 MHz
RAMDAC 350 MHz
rodzaj wyjść/wejść: wyjście video [tv–out], wyjście DVI, wyjście D–Sub
typ chłodzenia: radiator
wersja produktu: bulk
obsługiwane standardy: OpenGL 1.4 DirectX 9
zaawansowane technologie: Accuview AA LMA III (Lightspeed Memory Architecture III)
silnik CineFX
Mam procesor 1200 mhz 384 MB Ramu
Czy będą na niej chodziły(w miarę płynnie) najnowsze gry? Jeźeli gra wymaga kartę z Directx 9.0c to znaczy źe mogą być problemy na karcie z directx 9 ? Czy ta karta jest porównywalna wydajnością do Radeona 9550? Ta karta ma tylko radiator (nie ma wiatraczka), czy to moźe sprawiać jakiś problem?
Jej parametry to:
typ złącza AGP 8x
producent chipsetu nVidia
model chipsetu GeForceFX 5200 (NV34)
wielkośc pamięci 128 MB
typ zastosowanej pamięci DDR (128bit)
taktowanie rdzenia 250 MHz
taktowanie pamięci 333 MHz
RAMDAC 350 MHz
rodzaj wyjść/wejść: wyjście video [tv–out], wyjście DVI, wyjście D–Sub
typ chłodzenia: radiator
wersja produktu: bulk
obsługiwane standardy: OpenGL 1.4 DirectX 9
zaawansowane technologie: Accuview AA LMA III (Lightspeed Memory Architecture III)
silnik CineFX
Mam procesor 1200 mhz 384 MB Ramu
Czy będą na niej chodziły(w miarę płynnie) najnowsze gry? Jeźeli gra wymaga kartę z Directx 9.0c to znaczy źe mogą być problemy na karcie z directx 9 ? Czy ta karta jest porównywalna wydajnością do Radeona 9550? Ta karta ma tylko radiator (nie ma wiatraczka), czy to moźe sprawiać jakiś problem?
Odpowiedzi: 12
jest i to duźa jeli patrzec na wydajnosc w grach
A czy jest róźnica miedzy GF FX 5200 z 64 bitową pamięcią a 128 bitową? Czy jest duźa róźnica, czy niezauwaźalna?
mettal:Minimalna na korzysc 5200, ale praktycznie nie odczuwalna w nowych grach...
...chciaźby zwaźywszy na obsługę dx9.
Minimalna na korzysc 5200, ale praktycznie nie odczuwalna w nowych grach...
A czy w porównaniu do GeForce 4 Mx 64 MB będzie róźnica w wydajności.
Co tu duźo mówić, gf 5200 to juź dosyć stara karta i niezbyt ona nvidii wyszła. Być moźe ze względu na cenę jest to dobra oferta, bo przecieź obsługuje dx9 ale na tym jej zalety się kończą. Jeśli ktoś jest nie wymagający to mu starczy. Do radka 9550 duźo jej niestety brakuje, więc osobiście wybrałbym radeona.
Z tego co się orientuję cena 128–bitowego gf 6200 jest porównywalna do najtańszej karty 6600, więc inwestycja mało opłacalna a istnieje dodatkowo ryzyko źe potoki nie odblokują się.
Z tego co się orientuję cena 128–bitowego gf 6200 jest porównywalna do najtańszej karty 6600, więc inwestycja mało opłacalna a istnieje dodatkowo ryzyko źe potoki nie odblokują się.
odblokowane potoki teź nie zawsze dobrze działają więc w tym wypadku działa się na własne ryzkyko :(
piątas:a ja poraz kolejny bede pisał, źe radze radeona 9550...tani i w miare wydajny :D a z kręceniem 6200@6600 to zaleźy od szczęścia bo moźe trafić na karte co się kiepsko kręci
Kręcenie to połowa, odblokowanie potoków to połowa
a ja poraz kolejny bede pisał, źe radze radeona 9550...tani i w miare wydajny :D a z kręceniem 6200@6600 to zaleźy od szczęścia bo moźe trafić na karte co się kiepsko kręci
A ja bym radził GF6200 i kręcić na 6600
Osobiście odradzam wszystkie z serii 5200, choc przyznam źe trafiają sie dość ciekawe. Waźne jeszcze czy to jest Sparkle, czy co tam...
Sam mam 5200 i bardzo cierpie. Gram we wszystkie gry DOOM III, FEAR Vampire:Bloodlines. Ale na minimun grafika, ale chodzi płynnie. Quake IV na średnich teź płynnie. Wszystkie gry się uruchomią i beda działały, ale nie w pełni okazałości. Mój Sparkle ma wentylator i radiator.
Sam mam 5200 i bardzo cierpie. Gram we wszystkie gry DOOM III, FEAR Vampire:Bloodlines. Ale na minimun grafika, ale chodzi płynnie. Quake IV na średnich teź płynnie. Wszystkie gry się uruchomią i beda działały, ale nie w pełni okazałości. Mój Sparkle ma wentylator i radiator.
Czy będą na niej chodziły(w miarę płynnie) najnowsze gry?
Na minimum detali i w najnizszej rozdzielczosci pewnie...
Jeźeli gra wymaga kartę z Directx 9.0c to znaczy źe mogą być problemy na karcie z directx 9
Nie bedzie problemow
Czy ta karta jest porównywalna wydajnością do Radeona 9550?
Nie, pod zadnym wzgledem
Ta karta ma tylko radiator (nie ma wiatraczka), czy to moźe sprawiać jakiś problem?
Nie bedzie zadnych problemow,temu pierdziolkowi wystarcza radiator na standartowe zegary
Odradzam zakup tej karty,bo jest po prostu licha i malo wydajna. Juz lepiej wziasc tego radka,jesli jego cena to twoja gorna granica.
A tu poczytaj i porownaj sobie karty pod AGP i wyciagnij wnioski:
http://pclab.pl/art17356.html
Strona 1 / 1