GeForce 6600
Witam. Proszę o w miarę rozsądną radę /rozsądne juź miałem/. Otóź mam grafikę GeForce 6600 /3DLink/ i wszystko byłoby z nią w porządku ale wysiadł mi wentylator. Nie chcąc reklamować jej w odległym mieście postanowiłem kupić coś zamiennego. Kupiłem wentyl Spire CF201–NBL, załoźyłem dodatkowe radiatory na pamięci i ..... czekam. Proszę o roządną krytykę lub słowa otuchy /bo mi się wszystko w kompie moźe gotować/. Pozdro. W.
Odpowiedzi: 4
Mój zasilacz to High Power 360 W, napięcie na AGP /zgodnie z Aidą / to 1,57 V. Żadnego podkręcania nie stosowałem. Myślę, źe problemem wiatraka, o którym mówimy jest jego wielkość. Otóź stwierdziłem, źe jedną częścią opiera się o metalowy element karty a to z kolei powoduje, źe radiator nie jest niestety tak ułoźony, jak powinien. Wisi po prostu jedną częścią w powietrzu. I chyba to jest przyczyna. Potwierdzam, źe /tak jak napisałeś/ powinien mi spokojnie wystarczyć, no ale niestety źle się "wpasowuje". Pozdrawiam.
Napięcia (standartowo) nam podaj i marke zasilacza, taki ze mnie "niewierny Tomasz" i jakoś nie mogę uwierzyć źe ten cooler nie wystarczy tej karcie.
Zalman fajny – zalman drogi, z cięźkim sercem montowałbym chłodzenie za 100zł na karte za ~400zł. Jest jeszcze Artic Nv Silencer 6, oraz XC80 Pentagrama. Pentagram podobny łudząco do Zalmana, natomiast Arctic to zupełnie inna konstrukcja, trochę głośniejszy ale za to tańszy i nie nagrzewa wnętrza obudowy (system DHES)
Zalman fajny – zalman drogi, z cięźkim sercem montowałbym chłodzenie za 100zł na karte za ~400zł. Jest jeszcze Artic Nv Silencer 6, oraz XC80 Pentagrama. Pentagram podobny łudząco do Zalmana, natomiast Arctic to zupełnie inna konstrukcja, trochę głośniejszy ale za to tańszy i nie nagrzewa wnętrza obudowy (system DHES)
ja jedynie sie zapytam czym te dodatkowe radiatory na pamięci przymocowałeś/przykleiłeś?? bo jeśli stanie sie z karta coś powazniejszego to jesli uzyłes kleju termoprzewodzącego mozesz mieć problem z usunieciem radiatorów tak aby nie było widać.
Czemu ma się ugotować? Ten wentylator na pierwszy rzut oka jest podobny do standartowego, a pozatym ma 6000obr/min. więc chłodzi dobrze. Masz jakieś efekty nieprawidłowego działania karty?
Strona 1 / 1