GeForce 6600 LE
Mam problem. Kupiłem karte Gigabyte GF 6600 LE 128mb/128bit AGP8x i gdy chce otworzyc jakikolwiek film to odtwarzacz zajmuje 90+% CPU, wczesniej gdy mialem GF FX5200 to normalnie chodzilo, gdy mialem zastepcza GF2 MX–400 to tez normalnie chodzilo.
Na tych samych sterach.
Instalowalem stery z plyty, nic nie dalo, instalowalem najnowsze z nvidia.com, tez nic... Wywalilem DX'a i na nowo wgralem dalej nic...
I przy okazji gdy probuje wgrac dx 9.0c to nie chce sie instalowac, nie wyskakuje zaden blad, nie ma nawet okna z paskiem ile % sie juz skopiowalo... Po tej "instalacji" wyskakuje komuniakt: Zainstalowane skladniki sa teraz gotowe do uzycia.
Nie wymaga reboota ani nic... A wersja DX'a, ktora mi sie udalo zainstalowac to: DX 9.0 (4.09.0000.0900)
Parametry mojego sprzetu:
CPU – Celeron 2,4
HDD – Seagate Barracuda V 80 GB 7200
Grafika – Gigabyte GeForce 6600 LE 128mb/128bit AGP 8x
Motherboard – Asrock P4AL–800
RAM – 265(333) + 512(400) Kingston
Jak juz wspomnialem na innych kartach bylo dobrze...
Pomysly z rozwiazaniami prosilbym kierowac na m.mihau@gmail.com
Z gory dzieki.
PS. Normalnie zaczyna dzialac dopiero wtedy, gdy wylacze wszystkie przyspieszenia sprzetowe (DirectDraw, Direct3D, teksturowania AGP), ale wtedy to jakosc filmow nie najlepsza, chociaz na tv widac normalnie ;–)
//MiHaUm
Na tych samych sterach.
Instalowalem stery z plyty, nic nie dalo, instalowalem najnowsze z nvidia.com, tez nic... Wywalilem DX'a i na nowo wgralem dalej nic...
I przy okazji gdy probuje wgrac dx 9.0c to nie chce sie instalowac, nie wyskakuje zaden blad, nie ma nawet okna z paskiem ile % sie juz skopiowalo... Po tej "instalacji" wyskakuje komuniakt: Zainstalowane skladniki sa teraz gotowe do uzycia.
Nie wymaga reboota ani nic... A wersja DX'a, ktora mi sie udalo zainstalowac to: DX 9.0 (4.09.0000.0900)
Parametry mojego sprzetu:
CPU – Celeron 2,4
HDD – Seagate Barracuda V 80 GB 7200
Grafika – Gigabyte GeForce 6600 LE 128mb/128bit AGP 8x
Motherboard – Asrock P4AL–800
RAM – 265(333) + 512(400) Kingston
Jak juz wspomnialem na innych kartach bylo dobrze...
Pomysly z rozwiazaniami prosilbym kierowac na m.mihau@gmail.com
Z gory dzieki.
PS. Normalnie zaczyna dzialac dopiero wtedy, gdy wylacze wszystkie przyspieszenia sprzetowe (DirectDraw, Direct3D, teksturowania AGP), ale wtedy to jakosc filmow nie najlepsza, chociaz na tv widac normalnie ;–)
//MiHaUm
Odpowiedzi: 5
Dobra poradzilem sobie... :P
Sciagnalem stery 81.95 z nvidia.pl i chodzi jak maslo ;–)
Dla tych ktorzy sa w podobnej sytuacji daje bezposredniego linka do sterow pod xp/2000 :
http://www.nvidia.pl/content/license/driver_license.asp?language=pl&url=ftp://download.nvidia.com/Windows/81.95/81.95_forceware_winxp2k_international_whql.exe
Temat zamkniety ;p
Sciagnalem stery 81.95 z nvidia.pl i chodzi jak maslo ;–)
Dla tych ktorzy sa w podobnej sytuacji daje bezposredniego linka do sterow pod xp/2000 :
http://www.nvidia.pl/content/license/driver_license.asp?language=pl&url=ftp://download.nvidia.com/Windows/81.95/81.95_forceware_winxp2k_international_whql.exe
Temat zamkniety ;p
albo zobacz karte na innym kompie mzoe to cos z karta nie tak
wjąc i ponownie włoźyc karte i zrobic reset biosu potem wgrac nowe stery od płyty głównej i stery od grafy a na koncu directa
Cóź... Niestety to nie pomogło...
Nie wiem czemu, ale instalacja programem ktory dales do usuwania dx'a nie powiodla sie... Jakis blad wyskoczyl...
Nie wiem czemu, ale instalacja programem ktory dales do usuwania dx'a nie powiodla sie... Jakis blad wyskoczyl...
W trybie awaryjnym (F8 w przed wczytywaniem WindowsXP):
Wyczyść sterowniki nVidia programem Driver Cleaner –> DirectX odinstaluj
Po restarcie w normalnym trybie:
Zainstaluj sterowniki płyty głównej –> zainstaluj sterowniki nVidia –> Zainstaluj DirectX9.0C
Wyczyść sterowniki nVidia programem Driver Cleaner –> DirectX odinstaluj
Po restarcie w normalnym trybie:
Zainstaluj sterowniki płyty głównej –> zainstaluj sterowniki nVidia –> Zainstaluj DirectX9.0C
Strona 1 / 1