+++GeForce 4+++
Witam Wszystkich!
Mam kilka pytan w zwiazku z tym ze zdecydowalem sie na przesiadke z GF2 MX400 na GF4 Ti 4200.
1) Czy procek Athlon 1700+ na ECS k7s5a wystarczy by pociagnac te grafe??
2) Czy jest wyrazna roznica wydajnosci pomiedzy kartami ze 128 MB ram a 64 ??
3) j/w ale odnosnie AGPx8 a AGPx4 ??
Z gory dziekuje za odpowiedzi, uwagi etc...
Mam kilka pytan w zwiazku z tym ze zdecydowalem sie na przesiadke z GF2 MX400 na GF4 Ti 4200.
1) Czy procek Athlon 1700+ na ECS k7s5a wystarczy by pociagnac te grafe??
2) Czy jest wyrazna roznica wydajnosci pomiedzy kartami ze 128 MB ram a 64 ??
3) j/w ale odnosnie AGPx8 a AGPx4 ??
Z gory dziekuje za odpowiedzi, uwagi etc...
Odpowiedzi: 10
Gainward – niedrogi i fajny :). W Simtechu(Suwałki) kosztuje ok 295 zeta.
Hi. Dzieki za wypowiedzi, ale przedwczesnie sie napalilem i nie wystarczy kasy na Ti. Co sadziecie o karcie Gainwarda GF4 MX440 PP!/600 ???
Vegetto : karta powinna hulac :))
Vegetto : karta powinna hulac :))
A na plycie VIA Kt266A to taka karta bedzie dzialac ?? Plyta ma dopiero rok jakis... a moja stara karta graf. to GF2 GTS 64 mb.
procek Athlon 1700+
procek Athlon 1700+
A na plycie VIA Kt266A to taka karta bedzie dzialac ?? Plyta ma dopiero rok jakis... a moja stara karta graf. to GF2 GTS 64 mb.
procek Athlon 1700+
procek Athlon 1700+
Ja zmienilem GF2 MX 400 na GF4 MX 440 i roznica jest odczuwalna, naprawde duzy skok. A GT4 Ti to na pewno bedzie smigal
1. Nie wiem czy k7s5a posiada support dla 0,13u procesorow :| jezeli support jest , to jak najbardziej uciagnie tego gf'a
2.roznica jest dopiero przy wysokich rozdzielczosciach
3. co do AGP , to napewno x8 jest przyszlosciowe , ale jezeli chcesz myslec juz teraz przyszlosciowo , to zmien plyte ktora obsluguje to..... nie mialem jeszcze do czynienia z tym standardem , wiec trudno mi cokolwiek wiecej powiedziec........:| aleee......na pewno nie bedziesz gral na AA x8 :lol:
3. co do AGP , to napewno x8 jest przyszlosciowe , ale jezeli chcesz myslec juz teraz przyszlosciowo , to zmien plyte ktora obsluguje to..... nie mialem jeszcze do czynienia z tym standardem , wiec trudno mi cokolwiek wiecej powiedziec........:| aleee......na pewno nie bedziesz gral na AA x8 :lol:
1. Nie wiem czy k7s5a posiada support dla 0,13u procesorow :| jezeli support jest , to jak najbardziej uciagnie tego gf'a
Thx PgX i SLAY3R.
Moze ktos jeszcze....
Moze ktos jeszcze....
ad 3) no tego dokładnie nie wiem nie miałem jeszcze w łapkach karty z agp 8x, ale teoretycznie wzrost wydajnośi niewielki powinien być (naprawdę zauwaźalny bedzie w grach wydawanych za około rok, gdyź będą one miały wiecej danych). Narazie karta agp 4x starcza, ale trzeba myśleć przyszłościowo. W końcu agp 8x daje transfer 2 x większy niź przy agp 4x, dzięki czemu karta moźe pobrać dwa razy więcej danych z pamięci operacyjnej kompa niź dotychczas.
Reasumując teraz róźnicy wielkiej nie odczujesz, w przyszłości napewno tak.
Reasumując teraz róźnicy wielkiej nie odczujesz, w przyszłości napewno tak.
Ad1) pociągnie...chyba
Ad2) średnia ale jest
Ad3) nie wiem :lol:
Ad2) średnia ale jest
Ad3) nie wiem :lol:
Strona 1 / 1