GeForce 4
Jaki program najlepiej podkręca GeForce 4 MX 440 64/64?
Chodzi mi min. szybkość, odblokowanie potoków, pixel schader, itp. itd. Najlepiej program po polsku. Dzięki.
Chodzi mi min. szybkość, odblokowanie potoków, pixel schader, itp. itd. Najlepiej program po polsku. Dzięki.
Odpowiedzi: 6
Własnie leci na dysk NFS MW demko ;]
ciekawe czy na moim kompie
CPU 2GHz (AthGrafa Geforce 4TI 4200 128MB
i 512 ramu DDR (266)
Ciekawe czy na 800x600 i wszystko wylonczone bedzie dzialac :D
A co do krecenia to sie obaczy moze zrobie 300/512 i zobacze moze dojade do jakiegos 350/550
ciekawe czy na moim kompie
CPU 2GHz (AthGrafa Geforce 4TI 4200 128MB
i 512 ramu DDR (266)
Ciekawe czy na 800x600 i wszystko wylonczone bedzie dzialac :D
A co do krecenia to sie obaczy moze zrobie 300/512 i zobacze moze dojade do jakiegos 350/550
A próbowałeś maksymalnie wyciągnąć gpu przy nominalnym taktowaniu pamięci ?
Nie kręć wszystkiego od razu tylko zobacz co pójdzie więcej drzeń czy pamiątki.
A 300 fo faktycznie nie za wiele.
Nie kręć wszystkiego od razu tylko zobacz co pójdzie więcej drzeń czy pamiątki.
A 300 fo faktycznie nie za wiele.
Ta zarabista wywala sie po chymmm oc z 250/512 na 300/600 to chyba niezawiele bo wiem ze ciagna do 340/650
Nie da się odblokować tylko kręcić,tym bargziej Gainwarda powinien mieć dobre pamiątki.
A ja tam polecam RivaTuner 2.0 :] Fajny programik i widac na ile mozna sobie pozwolic :]. A MarcinX co mozesz mi powiedziec na temat Geforce 4TI 4200 Gainward 128mb. Czy da sie cos odblokowac :?: Bo niestety na takiej karcie malo kto sie bawil :[ Bo ju szukalem troszke
Wiit:szybkość,
Nvhard,PowerSrtip.
Wiit:odblokowanie potoków,
Nie ma czegoś takiego.
Wiit:pixel schader,
Nie ma czegoś takiego.
Poza tym nawet jeźeli podkręcisz tego MXa to w nowych grach zyskasz 3–5 fps więcej ,i to w optymistycznej wersji bo nie odpalisz ich bez wsparcia DX8–9 jeźeli tego wymagają.
Poza tym z shaderami nic nie zrobisz ,moźna bawić się 3D Analyzerem ale to i tak nic nie daje.
Strona 1 / 1