Geforce 4 MX 128 MB ram PODKRECENIE
Jak podkrecic Geforce 4 MX 128 MB na jakas wyzsza karte jestem w stanie wydac na jakies lepsze chlodzenie bo mam na nim sam radiator i temperaturka maksmyalna wynosi 67 ostatnio mialem jak gralem sobie w Hitmana. Jezeli jest wam to potrzebne to mam plyte głowna ECS K7S6A z AGP 4X. Prosze o pomoc dzieki.
Odpowiedzi: 6
tych kart nie oplaca sie krecic... a po drugie skad wiesz jaka ma temperature radiator?
wszystko się opłaca kręcić w miarę moźliwości oczywiście
jak sie niema kasy to się komibuję
ja podrasowałem swojego NONAME GF2MX400 64MB i róznica była/jest widoczna znacznie
tych kart nie oplaca sie krecic...
Opłaca sie, ja swojego dawnego GF4 na DDR kręciłem i miałem bardzo zauwaźalną róznice w grach
a po drugie skad wiesz jaka ma temperature radiator?
Moźe dostał kabelek wraz z MOBO (wiesz taki do sprawdzania temperatury) ja taki np mam
owenek1:Jak podkrecic Geforce 4 MX 128 MB na jakas wyzsza karte jestem w stanie wydac na jakies lepsze chlodzenie bo mam na nim sam radiator i temperaturka maksmyalna wynosi 67 ostatnio mialem jak gralem sobie w Hitmana. Jezeli jest wam to potrzebne to mam plyte głowna ECS K7S6A z AGP 4X. Prosze o pomoc dzieki.
tych kart nie oplaca sie krecic... a po drugie skad wiesz jaka ma temperature radiator?
popróbuj te programki rivatuner, powerstrip, nvmax
http://forum.pcmaniak.pl/ftopic3017.php
pierwsza rzecz w jaką się musimy zaopatrzyć to program dzięki któremu będzie moźliwe podkręcanie. Takim programów jest mnóstwo np. rivatuner, powerstrip, nvmax i wiele wiele innych. Często nawet nie jest konieczne ściąganie takiegoź programu bowiem opcję dotyczące podkręcania są dostępne dzięki sterownikom do naszej karty.
A jak te opcje odnaleźć?
W zasadzie interesują nas tylko 2 opcje a mianowicie:
Core clock i memory clock. Pierwsza z tych opcji odpowiada za prędkość rdzenia karty natomiast druga za prędkość pamięci na karcie.
Oto te opcje w programie rivatuner (po włączeniu programu rivatuner, tam wybieramy customize, a następnie klikamy na obrazek kary graficznej).
Kurde wlasnie nie dziala a moze wiesz jak poprzez detonatory?? I czy bede musail zmieniac chlodzenie ??
podkrecic Geforce 4 MX 128 MB na jakas wyzsza karte
heh dobre stwierdzenie "na wyźszy model" :D
podkręcasz albo poprzez detonatory albo poprzez w pis do rejestru(niewiem czy ten myk pójdzie na GF4 bo ja mam GF2 i hula)
1. Klikamy Uruchom w menu start
2. Wpisujemy regedit i uruchamiamy
3. Następnie rozwijamy pokolej HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARENVIDIA CorporationGlobalNVTweak
4. Klikamy edycja, nowy i dodajemy wartość DWORD o nazwie CoolBits, dane wartości: 3
Aby podkręcić karte wchodzimy:
Prawym przyciskiem myszy klikamy na pulpit, właściwości, ustawienia, zaawansowane, klikamy na zakładke z nazwą karty graficznej i wybieramy opcje częstotliwość taktowania.
Tekst dotyczy tylko sterowników do kart nVidia.
tekst z tego posta
chyba lenistwo Cie opanowało
google Ci prawdę powie :D
Strona 1 / 1