gdzie znalesc odpowiednie sterowniki do instalacji xp
Witam,
mam problem szukam jakichs driverow dla dysku wd caviar sata2. Chce zainstalowac sobie system na tym dysku a jest calkiem czysty podczas instalacji systemu wciskalem F6 i kaze mi wlozyc dyskietke ze sterownikami problem w tym ze nie moge ich znalesc. Czy moze mi ktos pomoc? jakis link na obraz odpowiedniej dyskietki z driverami?
Moja plyta glowna to gigabyte ga–8ipe1000 obsluguje sata1 wiec sata2 tez powinna ale z mniejszym trafsferem,
mam problem szukam jakichs driverow dla dysku wd caviar sata2. Chce zainstalowac sobie system na tym dysku a jest calkiem czysty podczas instalacji systemu wciskalem F6 i kaze mi wlozyc dyskietke ze sterownikami problem w tym ze nie moge ich znalesc. Czy moze mi ktos pomoc? jakis link na obraz odpowiedniej dyskietki z driverami?
Moja plyta glowna to gigabyte ga–8ipe1000 obsluguje sata1 wiec sata2 tez powinna ale z mniejszym trafsferem,
Odpowiedzi: 5
Tak jak pisze Seeker. Nie potrzebujesz software'u ze strony Western Digital do rozwiązania tego problemu. Ja bym na twoim miejscu poszukał na stronie Intela, gdyź tego producenta masz chipset na płycie głównej i to on odpowiada za kontrolery SATA (chyba źe uźywasz natywnego kontrolera SATA).
MiNos:
Tak naprawdę to ...nie wiem po co na ta stronę wszedłeś .
To co Ciebie powinno interesować to sterowniki SATA które oferuje producent płyty , a nie dysku –
wszedlen na stronke producenta:
http://support.wdc.com/download/index.asp?cxml=n&pid=15&swid=10
posciagalem rozne pliki ale zaden nie chce sie zainstalowac i pisze mi w managerze urzadzen:
"Sterownik nie jest przeznaczony dla tej platformy"
juz nie wiem czego poszukiwac :(
http://support.wdc.com/download/index.asp?cxml=n&pid=15&swid=10
posciagalem rozne pliki ale zaden nie chce sie zainstalowac i pisze mi w managerze urzadzen:
"Sterownik nie jest przeznaczony dla tej platformy"
juz nie wiem czego poszukiwac :(
MiNos strona producenta jest miejscem do którego winieneś się udać , jeśli na CD znaleźć nie potrafisz lub sterowników nie ma
wlaczylem przeszukiwanie cd w poszukiwaniu sterownika ale nic windows nie wynalazl. Co mam zainstalowac by ten komunikat zniknol? i wogole gdzie znalesc ten plik do startu czystego windows
Strona 1 / 1