Gdzie sterowniki?

Mam problem z podłączeniem nowej myszy,nie działa kursor,nie ma też płyty z oprogramowaniem,nie mogę doszukać się sterowników.Pojawia się komunikat,że urządzenie nie jest skonfigurowane z komputerem.Czy problem leży w sterownikach?Jestem nowicjuszką,co mam robić?

Odpowiedzi: 1

Napisz jaki masz sprzęt i system operacyjny. Jaka to mysz i na jakiej wtyczce jest podłączona (czy przypadkiem nie jest to mysz na PS2 - mała okrągła wtyczka - którą podłączasz przez płaską przejściówkę do płaskiego gniazdka ?)
Ucho
Dodano
10.02.2007 10:57:57
  • gosika3 10.02.2007 21:28:23

<p>Witam,mam laptopa Sony,co prawda nie najnowszego i nie najlepszego,ale wcześniej mysz na PS2 działała no a teraz jest to mysz A4TECH Easy-Go,z wejściem na USB.A komputer pracuje w Windowsie XP.Wyświetla się też komunikat,że trzeba pobrać pewne pliki z CD ROM WinXP,</p> <p>do myszy nie była dołączona,nie wiem gdzie wejść i co z tym zrobić a jeśli ściągnąć-to co?Sprzedawca zalecił,&nbsp;&nbsp; zebym pobrała ServicePack2,a ja mam za mało miejsca na dysku i podczas aktualizacji ten dodatek nie został zainstalowany.W czym może tkwić problem?</p>

• Ucho 11.02.2007 01:02:30

Trudno powiedzieć, ale na początek doinstaluj te pliki z instalki XP o które prosi system. Nad porządkiem na dysku i instalką SP2 też warto się mocno zastanowić.<br>

gosika3
Dodano:
10.02.2007 01:56:41
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1